Korte reacties

Portugal Noord en Galicië juni 2024

“Beste mensen,
Terug van onze mooie reis genieten we nog na van alle indrukken. We vonden het een mooie afwisselende reis met rustige reisetappes en leuke kleinschalige hotels. Met uw documentatie aangevuld met de Michelin groene gidsen hebben we leuke stadsbezichtigingen gemaakt. De hele tijd hadden we schitterend weer zodat van museumbezoek niet veel gekomen is.
Bij thuiskomst vonden we de leuke culinaire verrassing.
Hartelijk dank voor de vlekkeloze organisatie en vriendelijke groeten,
Paulien en Marius, 17 juni 2024″


Fly Drive Algarve mei 2024

Beste mensen van Ardanza,

We zijn intussen weer anderhalve week terug in Nederland en kijken met plezier terug op onze reis in Portugal.
Prachtige natuur, mooie plekken. Het eerste hotel in Tavira is ons zeer goed bevallen. Gastvrij en goed verzorgd. En Tavira, een mooie plaats. Het tweede onderkomen in de buurt van Silves, is ons ook heel goed bevallen. Zeer gastvrij! Een prachtige plek zo midden in de Algarve. Genoten van het uitzicht daar, van de omgeving waaronder de bijzondere plaats Silves.

Het derde onderkomen in Pedralva was even wennen. Een mooie plek, bijzonder zo’n omgebouwd dorp waar de oorspronkelijke huizen zijn blijven staan. Zeer vriendelijke en gastvrij personeel. Alleen het huisje was wat betreft aankleding, met bijv. een kapotte tafel voor de deur, een losse kraan in de badcel, wat oud en gedateerd . Maar dat heeft ons niet tegen gehouden om zeer van de omgeving daar te genieten. En bij thuiskomst ontvingen we een prachtige cd met Fado muziek. Dat waarderen we zeer.

We hebben in Tavira ook genoten van een Fado concert en ook van daar een cd mee genomen. Dus de Portugese sfeer komt zo nog prachtig terug met deze Fado muziek.
Met vriendelijke groet, Dorita en Henk, 25 mei 2024

Alentejo april 2024

” Beste Anne,
Ik wil even bedanken voor de goede verzorging van onze trip naar Portugal. We hebben het heel fijn gehad. Inderdaad was de natuur in volle bloei. We hadden heerlijk weer, ook om te wandelen.
Het rurale karakter van de locaties was prima. Vooral Quinta Azenhas met haar simpele luxe en fijne sfeer sprak ons erg aan. Het diner was daar overigens uitmuntend. De auto huur verliep ook goed. Hoewel het ons niet helemaal duidelijk was door welke tolpoortjes we moesten. Als we al wat gemist hebben dan was het de Fado muziek maar laat er nu een mooie CD bij thuiskomst op de deurmat liggen. Heel leuk. Bedankt voor het prettige contact.
Vriendelijke groet,
Ida en Jos”


Prachtige rondreis Alentejo mei 2023

‘Beste mensen van Ardanza,

We zijn inmiddels alweer bijna drie weken terug maar ik wil jullie nog graag laten weten dat wij zeer genoten hebben van de rondreis door de Alentejo in Portugal!
Absoluut een verrassend mooie streek, met veel natuurschoon, pareltjes van mooie witte stadjes vooral Castelo de Vide, Marvao, Evora en Monsaraz!
Ook de Costa Vincentina vonden wij overweldigend prachtig en we hebben er vier dagen lang gedeelten gewandeld van de lange afstandsroute Rota Vincentina,
Alle accomodaties vonden we goed, weliswaar heel verschillend maar dat is elke keer weer een verrassing bij aankomst. Het was overal aangenaam kleinschalig, rustig, mooi gelegen en de gastgevers zorgden allemaal voor een prettige en vriendelijke ontvangst en waren allemaal behulpzaam.
Wel was onze kamer (een van de tuinkamers) in Beja, overigens verder een top-adres, wel heel erg klein, met twee koffers net aan te doen.
Het stadje Beja met zijn prachtige kasteel deed verder heel verwaarloosd aan, enorm veel verval en dichtgespijkerde panden in desolate toestand, wellicht heeft corona zijn sporen nagelaten? Zelf vonden wij Mertola wellicht een beter alternatief als verblijfplaats?
Verder veel dank voor de mooie reisgids zoals we inmiddels al gewend zijn, vol met tips voor bezienswaardigheden, routes en restaurants en alle verdere benodigde informatie. geeft een enorm relaxed en ontzorgd gevoel. En dan bij thuiskomst een Portugees kookboek, geweldig, heel hartelijk dank!
Wat ons betreft graag tot een volgende keer, met vriendelijke groet!

Romke Viet en Yvonne van der Sterren 29 juni 223′


Cádiz & Costa de la Luz juni 2023

“Geachte heer, mevrouw,

Van 9 t/m 18 juni maakten wij (ondergetekenden) een door uw bureau verzorgde reis naar Andalusië.
Het is waarschijnlijk ongebruikelijk nadien een dergelijke trip te evalueren, maar wij willen dat graag wel doen.
Een en ander was prima geregeld, d.w.z.: het appartement in Cádiz was uitstekend, zeker ook betreffend ligging in het hart van de oude stad; ons 2de verblijf nabij Ronda was helemaal perfect, in elk opzicht; wat betreft de derde stek in Vejer de la Frontera zouden we willen opmerken dat de verzorging aldaar absoluut prima was, maar …. de kamer wel erg eenvoudig én klein! Drie nachten aldaar is toch wel ‘behelpen’. Bovendien verdient het, naar onze mening, overweging 3 nachten bij Ronda vast te leggen en dan 2 in Vejer.

De huurauto was nogal een verrassing: oorspronkelijk zou dat een Seat Ibiza zijn die werd opgepept naar Renault Scenic, en ter plekke werd het een enorme Cupra (Seat)! Prima auto, maar door zijn omvang even wennen! Niets ieders “ding”. Een andere mogelijkheid was er niet! We hebben hem overigens gaaf ingeleverd.

Kortom: was prima reis! Opmerkingen kunnen mogelijk bijdragen aan vervolmaking van deze toch al prachtige trip!
Enige dagen na thuiskomst ontvingen we een mooi receptenboek: TAPAS! Sympathieke geste uwerzijds, waarvoor dank.

Met vriendelijke groet,
Annette van Vroonhoven / Marius Schouten (Rosmalen) – 3 juli 2023″


21 dagen Natuur&Cultuur Andalusië mei 2023

“Beste Arco, Anne, Ellen en Frederique,

Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen van 21 dagen rondreizen in Andalusië.
Eindelijk toch gelukt , 3 jaar geleden was de bedoeling maar kon toen niet doorgaan.
Wat hebben we het geweldig gehad , 7 minivakanties in één ( wel intensieve) vakantie en allemaal even bijzonder. Bij het afhalen van de huurauto bleek dat Spanjaarden andere ideeën hebben over de maat koffers. Verder prima auto ! De locaties waren als we in een stad waren echt midden in de stad en als we in de natuurgebieden zo stil en buitenaf. De afwisseling was heel fijn . Na een ontzettend rustig appartement in een natuurgebied ( waren de enige gasten) midden in Sevilla terechtkomen was wel een soort cultuurshock !
Wat opviel is dat alle onderkomens even netjes en fris waren en daarbij erg aardige gastheren/vrouwen. Complimenten !

Verder wil ik jullie bedanken voor de prettige afhandeling 3 jaar geleden en de organisatie nu …én natuurlijk de leuke verrassing bij thuiskomst.

Hartelijke groet,
Wim & Dicky van Leer – 1 juni 2023″


Rondreis Noord Spanje mei 2023

“Goedemorgen,

Hierbij willen wij even een reactie sturen aangaande onze door u georganiseerde rondreis door Noord Spanje.Wij hebben enorm genoten van dit stukje Spanje. De verblijven waren helemaal top en allemaal centraal gelegen voor allerlei activiteiten. Vooral de persoonlijke aandacht, allemaal op hun eigen manier, geeft toch wat extra. In Bilbao was het natuurlijk anders maar de ligging van het hotel was daar perfect. Bovenstaande foto sturen wij mee, zomaar ergens gemaakt op een plein in Oviedo van willekeurige mensen genietend in de zon. Zo voelden wij ons ook. Dank jullie wel voor de perfecte organisatie en wie weet tot een volgende keer!!

Met vriendelijke groet,
Jac en Toos Hereijgers –  27 mei 2023

PS dank jullie wel voor het mooie tapasboek bij thuiskomst”


Rondreis Midden Spanje mei 2023

“We zijn gisteren aangekomen in de Valle de Ambroz. Lijkt wel het paradijs! En dan moeten we nog verder verkennen.
Misschien leuk onze route te weten: Vanaf Toledo naar Trujillo: CM401, CM403 El Milagro, CM4017 Retuerta del Ballague – Horcajo de los Montes. Prachtig info centrum, belangrijk vogel observatorium. Vervolg CM4103, N430, EX355, EX208. Prachtige rit. Genoten van appartement in Trujillo, Guadalupe bezocht, gieren geobserveerd in Monfrague.

Route naar Valle de Amboz: Vanaf Placencia ex208 naar N110, CC102 via pto de Honduraz langs schitterende terrassen met kersenbomen en bermen vol lavendel en gele brem, prachtig.

We voelen ons bevoorrecht. Wat zalig een eigen balkon, om nog niet te spreken van het uitzicht. Vanmorgen om 08.00 uur stonden we in ons nachtgoed buiten (2 gr denk ik), in de verwachting roofvogels te spotten. Die waren er ook, samen met zo’n 7 luchtballonnen! Fantastische reis, beter kan het niet zeggen we dagelijks.

Groet van Helene en Carl , 20 mei 2023″


Natuur rondreis Andalusië mei 2023

“Heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis. Tot in de puntjes door jullie voorbereid. We hebben genoten van de rondreis en van de diverse prachtige locaties. Vanwege jullie grote zorgvuldigheid een paar kleine opmerkingen. Ik refereer aan de rondreis zoals jullie die aan ons gestuurd hebben.

Vrijwel alle locaties waren goed te bereiken; op 1 na: Esther van de organisatie in El Gastor gaf ons een andere aanrijroute aan dan jullie beschreven hebben (die was wel juist/duidelijk). We volgden de aanwijzingen van Esther en kwamen aan de andere kant van het dorp binnen, waar dus ook geen enkele aanwijzing naar de huisjes staat. Kortom: we vonden het niet. Positief punt: een kwartier na ons appje aan Esther stond er een motorrijder klaar om ons te begeleiden. We hadden moeten vasthouden aan jullie routebeschrijving!

Nogmaals: heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke vakantie in Andalusië.
Bert Halfwerk, 30 mei 2023″


Cádiz en Costa de la Luz oktober 2022

Beste,
Met enige vertraging willen we jullie bedanken voor de goede organisatie van onze reis naar de Costa de la Luz. We hebben genoten van een zeer boeiende en gevarieerde reis waarbij ons zeker enkele bijzondere plaatsen zoals het Parque de Grazalema, Cadiz ( een fascinerende stad !), Vejer de la Frontera, Melonia Sidonia ( een ontdekking !), Tarifa ons bekoorden. Ook het logies was zeer aangenaam en met zorg gekozen.
De huurwagen was wel een verrassing : een gloednieuwe BMW die ondanks vele snufjes ons feilloos vervoerd heeft. Alleen jammer dat het vrijgeven van de borgsom wat geduurd heeft. Gelukkig heeft Sunny Cars heel snel en accuraat gereageerd !
Wij willen jullie ook bedanken voor het leuke geschenk dat we ontvangen hebben. Een fijne herinnering aan deze reis !

Met vriendelijke groeten,
Manja en An, 7 november 2022


Rondreis Baskenland, La Rioja en Navarra

Terug van weggeweest

Hoi eindelijk even tijd om jou even een mailtje te sturen.
Wij hebben een fantastische reis gehad, genoten van de Spanjaarden en hun gebruiken.
Nog meer hebben we genoten van de geweldige accommodaties en hun mooie ligging.
De eigenaren waren enthousiast over Ardanza, soms zelfs het idee dat we een voorkeursbehandeling hadden.
Wat een verrassing het kookboek met de heerlijke Spaanse recepten, ga snel iets lekkers eruit maken.
Kortom heel erg bedankt, ik zal je zeker aanprijzen bij vrienden en familie, wellicht tot een volgende keer.

Mvg Monica Thompson
5 oktober 2022


Rondreis 18 dagen Midden Spanje met 4 personen

Beste Anne Middelkamp en Arco Schuurman,

Gisterenavond kwamen Ellen, Bert, Nell en en ik bij elkaar om nog eens na te genieten van onze Spanje reis. Ellen had een mooi fotoboek gemaakt en Nell en ik hadden uit jullie Tapas kookboek een heerlijke maaltijd gekookt. We hebben jullie nooit bedankt voor de mooie reis, goede en gevarieerde accomodaties en fijne adviezen. Hierbij: bedankt daarvoor. We hebben een heerlijke vakantie en een mooie en afwisselende natuur-cultuur reis gehad. Jullie hebben prettige en mooie accomodaties en goede suggesties voor uitstapjes.

Mochten we weer eens naar Spanje gaan , weten we jullie te vinden en we zullen jullie zeker aan vrienden en bekenden aanbevelen.

Met hartelijke groet, namens ons allen,

Maaike
14 augustus 2022


Andalusië op Maat maart/april 2022

“Hola Anne, Arco en Ellen,
Vanuit Nederland, waar eindelijk de lente is begonnen, kijken we terug op onze Andalusische vakantie: 14 dagen met Ardanza op pad…Jullie hebben het perfect geregeld, onze dank daarvoor. De enige tegenvaller: het weer, daar konden jullie helaas niets aan doen. Maar onze onderkomens, het appartement in de Alpujarras, de Cortijo bij Ronda en het stadsappartement in Vejer waren ieder op hun eigen manier perfect. De eigenaars stonden ons met raad en daad bij en gaven ons tips voor eten en wandelen. Gelukkig konden de kamers steeds goed verwarmd worden, dat was wel nodig!

In Vejer werd het weer wat beter en deden we wandeling 2. Sendero del Acantilado vanaf Barbate en 1. Cerro de Abejaruco langs jullie oude huis. Daar zagen we heel veel bloemen onder begeleiding van de zon en Venta El Toro had nog één tafeltje achterin naast het toilet! Dat was dus een zeer geslaagde afscheidswandeling.
Afscheid namen we ook van Restaurant Fez, waar Anne ons heen bracht en waar we drie avonden van het heerlijke eten genoten.
Tot slot vonden we bij het thuiskomen het Spaanse kookboek, nu kunnen we nog iets langer in Spaanse sferen verblijven.
Nogmaals reuze bedankt en tot een volgende keer.

Ine en Frans
14 april 2022′

 


15 daagse Cultuur en Natuur Rondreis Andalusië, okt.2021

Voor ons de eerste keer met Ardanza op reis. Waarom?
Goeie informatie op de site, prettig in de contacten vooraf aan de boeking en daarna ook nog snel reageren op vragen via de mail. Dit voelde goed waardoor we de boeking definitief hebben gemaakt. Na de goeie, uitgebreide en duidelijke, reisinformatie te hebben ontvangen kon de voorpret al beginnen. Alles wat beloofd en geregeld was, is ook waar gemaakt. Van de autohuur, tot de excursies en de prettige kleinschalige hotels toe. In overleg met Anne hebben we de reis iets aangepast. Nl. gestart in Cordoba en geëindigd in Sevilla. Dit was voor ons ideaal en achteraf bezien, een mooie reis-opbouw.

Doordat we (m.u.v. Cordoba, 2 nachten) overal 3 nachten verbleven, hadden we tijd genoeg om alles op een fijn tempo te doen. De tips voor de fietstours in Cordoba en Sevilla waren top. Net als het Alhambra en de Caminito del Rey. Kortom, een reis om aan te raden!!

De verrassing bij thuiskomst, een kookboek met heerlijke Spaanse recepten, vergezeld van een leuke brief, maakte de reis compleet.
Bedankt Ardanza en tot de volgende!!!

Marion en Paul van Kaam
18 november 2021


Catalonië september 2021

Goedemorgen Anne en Arco,

We zijn inmiddels terug van vakantie en het ‘normale’ leven is weer begonnen. We willen jullie heel hartelijk bedanken voor weer een fantastische vakantie in Spanje. Het was een uitstekend idee om 3 verschillende plekken te bezoeken, 3 ‘minivakantietjes’ in één.
De accomodaties waren erg verrassend, elk met een eigen stijl. Heel bijzonder vonden we Peramola. De ligging tegen ruige bergen, met uitzicht op een weidse vallei en een hotel wat in al zijn oubolligheid (qua aankleding) toch totaal niet ouderwets was. Ook heerlijk gegeten. Een erg leuke verrassing toen we bij thuiskomst het receptenboek aantroffen met allemaal Spaanse heerlijkheden. Ga ze zeker uitproberen!
Heel hartelijk bedankt, ook nogmaals voor het snel oplossen van ons ‘probleem’ in Tamariu. Het allerbeste, blijf gezond en graag tot een volgende gelegenheid.
Heel veel groeten van

Yoe en Ria Kwa
20 september 2021

Noot Ardanza: Yoe en Ria waren voor de 3e keer met Ardanza op pad en kozen voor een lange Natuur&Cultuurreis Catalonië, maar dan zonder Barcelona


Spanje op Maat juli 2021

Beste Anne,

Wij hebben genoten van onze vakantie in Spanje. Alle gebieden waren voor ons verrassend mooi, en de appartementen waren zonder meer goed. We begrepen van Ute dat dit het eerste jaar is dat zij via Ardanza een casa verhuurt. Een uitstekende locatie. Met ook nog lekkere wijn, waarvan we een aantal dozen hebben meegenomen. En we hebben ook geconstateerd dat ons verblijf hier tekort was. Of anders gezegd: we moeten nog een keer hiernaartoe. Ook de Sierra de Segura en Priorat zijn schitterend. De verhuurster in Marca deed alles om het ons naar de zin te maken. Enige minpuntje hier was dat wij hier maar effectief één dag waren, en dat was een maandag waarop veel restaurants, bodega’s en bezienswaardigheden (zoals het kartuizer klooster) dicht waren. Ook op zondagavond waren veel restaurants gesloten. Kortom, het was nog een uitdaging om een restaurant te vinden.

We willen u nogmaals bedanken voor de verleende service. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet,
Barend en Fettina

Noot Ardanza: De Casas Vista Viñas aan de Costa de la Luz zijn inderdaad nieuw in ons bestand!

 

 

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: