Korte reacties

Rondreis het Groene Spanje juli 2019

Beste Anne

We zijn thuis na een zeer geslaagde vakantie in Noord-Spanje.
We kijken terug op een prachtige rondreis van cultuur en natuur.
De hotels waren fijn kleinschalig en rustig. We hebben overal heerlijk gegeten.
We hebben geboft met het weer. Het is alle dagen droog geweest.
Er waren genoeg hoogtepunten zoals de steden Bilbao, Oviedo en Santiago. Ook de havenplaatsjes waren de moeite waard. Ondanks het hoogseizoen was het overal rustig.
Zowel in de steden als op de wegen. Spanje is een geweldig vakantieland.
Dank voor de organisatie en de tips waar we naast de Michelingids goed gebruik van hebben gemaakt. We hebben de hotels goed kunnen vinden.
We komen zeker terug voor een volgende reis.
Dank voor het leuke kookboek.

Hartelijke groet,
Anja en Klaas
31 juli 2019


Extremadura en Portugal op Maat
mei 2019

Hallo,

Zondag terug van onze mooie vakantie en vandaag 2 leuke attenties van jullie, bedankt !
We willen jullie bedanken voor vakantie die jullie voor ons hadden geregeld naar de Extremadura en Portugal.
De vlucht was prima, de huurauto was goed en de accomodaties waren fantastisch.
De 1e week in Las Villuercas, schitterend gelegen appartement met een prachtig uitzicht. Goed ingericht van alle gemakken voorzien. De eigenaren vriendelijk en behulpzaam, we hebben de tocht met de auto met hen gemaakt, een aanrader. Ook hebben we de mountainbikes (ebikes) voor een dag gehuurd ( 30 euro per fiets per dag), gedeeltelijk onder begeleiding van Maximo de eigenaar. Zeer de moeite waard in de schitterende omgeving.
Algo Asi is een restaurant in Canemero wat zeer de moeite waard is, reserveren noodzakelijk, eten wat de pot schaft, 6 gangen inclusief wijn, vruchtensap en water voor 35 euro per persoon (vaste prijs). Leuke sfeer, heerlijk eten. Deze tip was van Maximo en Maria van onze accommodatie. 
De 2e week verbleven we in Alandroal in de Alentejo, prachtige accommodatie in ook weer een mooie omgeving. Alhoewel de Extremadura voor ons de absolute voorkeur heeft. Vriendelijke eigenaren, accommodatie ook hier van alle gemakken voorzien. Ook hier hebben we voor 10 euro per dag per fiets 2 mountainbikes ( geen ebikes) gehuurd, mooie tocht gemaakt.

We kunnen terug kijken op een schitterende vakantie, wederom bedankt.

Met groet, Ilse Ubags en Thomas van Kessel
28 mei 2019


Valencia rondreis mei 2019

Buenas dias,

Wat een verrassing, toen wij na thuiskomst dat heerlijke Tapas receptenboek bij de post kregen. Hartelijk dank voor deze leuke attentie. Zo kunnen we nog voor vrienden een heerlijke tapasmaaltijd bereiden en ze enthousiast maken voor de diensten van Ardanza!!
Onze reis naar Valencia en Bocairent is prima verlopen, dankzij de uitstekende informatie, die wij vooraf kregen. Ook van de tips hebben wij veel gebruik gemaakt. Eigenlijk hebben wij niets toe te voegen. Dat het vliegtuig op zowel de heenreis als de terugreis vertraging had, daar heeft Ardanza natuurlijk geen invloed op, maar daar waar ze wel invloed op hadden, was het heel goed voor elkaar. Het moderne hotel in Valencia was uitstekend, qua ligging, qua comfort en ook het ontbijt was prima voor elkaar. Het hotel in Bocairent was wat gedateerd, maar voor een relax vakantie na alle Valencia indrukken, prima. Omdat het te koud was, hebben wij helaas niet van het zwembad gebruik kunnen maken. Daarentegen hebben we veel gewandeld in het mooie natuurpark en oude Moorse stadjes bezocht. Toevallig kwamen wij via Google maps op het spoor van een geweldig restaurant in Villena: Titasgastrobar! Dit is zeker een aanrader, omdat we er tijdens de lunch waren en we de bedrijvigheid van het personeel en die van de Spaanse gasten van dichtbij hebben meegemaakt, omdat het gereserveerd was en wij alleen nog aan de bar konden zitten. Werkelijk heerlijk eten en zeer gevarieerd. En wat ook prettig was, sommigen spraken Engels om het een en ander toe te lichten, want er was zoveel keus.

Mochten wij ooit weer een reis naar Spanje of Portugal overwegen, dan weten we jullie te vinden.

Hartelijke groeten,
Arend en Emelie Hutter
mei 2019


Cultuur&Natuur Andalusië maart 2019

Beste mensen van Ardanza,

We zijn nu ruim en week terug van onze prachtige reis door Andalusie en zijn nog vol van alle mooie indrukken.

De schitterende steden met hun pracht en praal uit de Moorse tijd, de mooie natuurparken, de Pueblos Blancos en niet te vergeten de beeldschone hotels waar we logeerden. In Sevilla en Vejer de la Frontera waanden we ons in een sprookje uit Duizend en een Nacht!
Het mooi gestileerde landschap waar we op uitkeken vanuit ons hotel (voormalige olijfmolen) in Ronda deed denken aan een Japanse prent!

Vanwege een valpartij op de hobbelige keien van een steil straatje in Granada, kon ik helaas de geplande wandelingen over de Camino del Rey en in de Alcornocales niet maken. Misschien een reden om nog een keer terug te gaan?
Gelukkig kon ik enigszins aangepast de reis verder wel afmaken.

En toen we thuis kwamen lag daar nog een ontdekkingsreis op ons te wachten. TAPAS!
Hoe leuk kun je het maken als reisorganisatie?

Hartelijk dank en misschien tot een volgende keer.

Vriendelijke groeten van
Mieke, Micho en Sacha Percic
3 april 2019


Zomer in Andalusië

Eindelijk hadden we deze zomer een reisje geboekt bij onze oude buren uit Utrecht. Jarenlang de nieuwsbrieven gelezen en de mooie foto’s gezien. Nu eindelijk zelf Zuid- Spanje beleven.
De eerste week aan de kust was fantastisch. Heerlijk gezwommen in de zee. Parasol (onmisbaar op het strand) en badhanddoeken lagen al in het huisje klaar. Fietsjes konden we lenen bij de eigenaren. Top. Strandwandelingen naar de vuurtoren en naar het gezellige stadje Conil zijn aan te raden. De stad Cadiz is echt de moeite waard, een langgerekte stad met in de zee. Onderweg flamingo’s gezien!
De twee week de bergen in. Ondanks de hitte toch een paar kleine wandelingen gemaakt midden op de dag. Een flink stuk meloen hield ons op de been. Heel mooi tussen die grote rotsen. Geen wandelaar te zien!! In de buurt is een hele oude grot. Een rondleiding is echt de moeite waard. Het tweede huisje was voorzien van een prachtige tuin, een goed restaurantje en hele aardige eigenaren.

Heidi, Rudi en Dieter
24 augustus 2018

Noot Ardanza: Heidi, Rudi en hun zoon Dieter (13 jr) hebben een reis op Maat gemaakt, gebaseerd op de Fly&Drive Cádiz en Costa de la Luz. De grot waaraan zij refereren is de indrukwekkende Cueva Las Piletas


Tips voor de Ruta de la Plata

Beste Ellen van der Woude,

Wij hebben een plezierige reis gehad in Spanje (Ruta de la Plata) en waren verrast net als bij een eerdere reis via Ardanza bij thuiskomst een kookboek te vinden.
In uw brief daarbij vraagt u naar tips om uw product eventueel te verbeteren. Gezegd moet worden dat uw reisbureau al zoveel mogelijk te bezoeken plekken aangeeft dat het onmogelijk is die alle te zien. Petje af daarvoor. Wij hebben daarvan graag gebruik gemaakt, maar zijn soms ook gewoon gaan kijken als we een aanwijzing langs de weg zagen dat er iets bijzonders te zien was. Opvallend naast al het moois dat we zagen was:

  • in Oviedo waar we eerder waren bezochten we opnieuw het Museo de Bellas Artes en waren verrast over de uitbreiding van dit museum met een moderne vleugel;
  • eveneens in Oviedo wilden we de kerkjes San Miguel de Lillo en Santa María del Naranco bezoeken. We werden daar onder de voet gelopen door alle bustoeristen en groepen scholieren die het zelfde plan hadden en zijn na de buitenkant te hebben bekeken weggegaan. Jammer, maar wellicht kan dit niet anders;
  • in León bezochten we het MUSAC en in Salamanca het museum DA2. Wij houden van moderne kunst; zochten deze musea zelf op op internet en vonden dat een prettige tegenhang na alle kerkelijke kunst. Wellicht is het een tip om dit in jullie reisinfo op te nemen;
  • buiten Hervás bezochten we de boog van Cáparra. Verrassend was dat de plek meer inhield dan de boog. Er zijn een aantal archeologische resten van de oude stad te zien;
  • ons laatste geweldige adres was Cortijo Cazalla de la Sierra. We maakten een wandeling met de hond Betta van de eigenaar als gids. Te gek. Overigens kookt Luca niet meer in de warme periode voor zijn gasten. In de arena zagen we toegejuicht door de bevolking ringsteken (bereiders op paarden). Grappig is dan dat het de Spaanse cultuur is, maar ook weer niet zo veel anders dan in Nederland, waar ringsteken ook tot de traditionele cultuur behoort.

Hartelijke groet,

Max/Jannie van Essen
5 juli 2018

Noot Ardanza: Dhr. en mevr. van Essen zijn voor de tweede keer met Ardanza op reis geweest, dit keer reisden zij de Ruta de la Plata, de zilverroute, van Noord naar Zuid Spanje


15 dagen Noord Spanje juni 2018

Beste Ardanza,

Wij willen jullie graag de positieve reactie geven van onze 15 dagen Noord Spanje met verlenging in Santiago de Compostella!
Hartelijk dank voor de heerlijke accommodaties waarvan ze allemaal authentiek, origineel, goed gelegen en fijn om mee te maken zijn!
De ontbijten zijn overal waanzinnig luxe en goed verzorgd, de gastheren en dames zijn zo gedreven om je in alles te verwennen, Deze accommodaties worden, het kan niet anders, met heel veel Liefde gedaan. Dank voor jullie keuzes!
De top waren Posada Arriondas (Wat kunnen ze daar koken!! Michelin waardig!!) en Casa Grande bij Santiago de Compostela met waanzinnig gelegen zwembad (voor 3 avonden, 2 personen, een fantastisch 3 gangen menu met wijn betaalden we maar 145 euro totaal!)
Maar ook het laatste adres welke werd vervangen in de Picos de Europa: het bleek voor ons het ideale hotel. Hoe rustiek, vriendelijk en mooi gelegen.
Waarom bezoeken zo weinig toeristen het Noorden van Spanje? We hadden ook nog eens fantastisch weer.
Iedereen mag het weten: Tot weer ziens!!
Nogmaals veel dank voor jullie organisatie.

Felix en Jolanda
28 juni 2018

Noot Ardanza: We mochten voor Felix en Jolanda een 15 daagse rondreis door Noord Spanje organiseren.


Cultuur&Natuur rondreis Andalusië

Beste mensen, we hadden een fantastische reis in Andalusië, de gekozen locaties konden niet beter, de mensen van de hotels waren vrijwel altijd zeer betrokken. Door het koele weer konden we alles doen wat we wilden, natuur- en stadswandelingen. In Sevilla, Burlatino 3, was er de ochtend na aankomst geen warm water, na reparatie s middag kregen we een fles cava ter compensatie. Tip in Sevilla: het Archivo de Indias, (geen rijen bij de ingang en gratis) prachtig gebouw, naast de kathedraal, waar nu een interessante tentoonstelling is over Spaanse architecten in de koloniën. Tekeningen en modellen.  De Costa de la Luz was heerlijk, we maakten lange strandwandelingen, bezochten Cadiz en de opgraving Claudio Baelo. Aangrijpend waren de ca 5 aangespoelde albatrossen langs de kust richting Cabo de Trafalgar.  Kortom we zijn heel tevreden met jullie manier van reisorganisatie.
Veel dank, G. S. en F. vd V.
Rotterdam, 5 juni 2018

Noot Ardanza: Lees meer over deze 15 daagse Cultuur & Natuurrondreis door Andalusië – ook perfecte bestemming voor het late najaar!


Ruta de la Plata mei 2018

Goedemorgen mensen van Ardanza,
Allereerst hartelijk bedankt voor het kookboek bij terugkomst.
Onze, door jullie georganiseerde reis, Ruta de la Plata, was van begin tot eind fantastisch!
De vlucht, de autohuur, de accommodaties , de reistips en informatie, alles was perfect!
Wij hadden relatief koud weer, maar voor stedenbezoek e.d. prima.
We hebben naast de plattegrondjes om de accommodaties te bereiken, toch (voor het laatste stukje) gebruik gemaakt van de navigatie op m’n mobiel.
Wanneer er omleidingen e.d. zijn , was het vooral in de steden erg lastig met alleen ‘n plattegrond.
Ondertussen hebben we al aan veel bekenden de naam Ardanza doorgegeven dus wie weet……

Groeten en hopelijk tot een volgende keer,
Carla en Jan van den Berg 
5 juni 2018


Valencia & achterland maart 2018

Goedenavond Anne, Arco en Ellen,

Even een berichtje om jullie te laten weten dat wij weer terug kunnen kijken op een hele fijne vakantie in Valencia (stad en achterland).
Bedankt voor de goede regeling hiervan! Wij hebben erg geboft met het weer (veel zon, geen druppel regen en een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden).
We zullen in een later stadium nog een reisverslagje en wat foto’s sturen.
Tot slot willen we jullie weer hartelijk bedanken voor het mooie kookboek dat wij bij thuiskomst aantroffen.

Met vriendelijke groet, mede namens Jan,
Sylvia Schouten
8 april 2018

Noot Ardanza: We mochten voor de 5e keer een reis organiseren voor Dhr. en mevr. Schouten-Hoekstra, dit keer de Cultuur&Natuurreis naar Valencia


Lissabon & Alentejo maart 2018

Beste Anne,
Inmiddels zijn wij weer thuis van onze rondreis door Portugal.
Ondanks het slechte weer hebben we toch erg genoten van deze reis.
In de eerste 3 accomodaties waren we de enige gasten, maar zijn er erg goed verzorgd! De accommodatie in Lissabon was niet beschikbaar, omdat er problemen waren met de riolering begrepen wij. Er werd echter een superior kamer aangeboden in het vlakbij gelegen Brown Classic hotel: dit was een heel goed alternatief!
Bij onze thuiskomst troffen wij een envelop met een mooie cd aan, hartelijk dank daarvoor.
Wij zullen zeker nog vaker een reis boeken via jullie organisatie: een garantie voor bijzondere plaatsen en een perfect georganiseerde reis!

Groeten,
Hans en Lidy
28 maart 2018

Noot Ardanza: We mochten voor de 2e keer een reis organiseren voor Hans & Lidy, dit keer de rondreis Alentejo met verlenging in Lissabon


15 dagen Cultuur&Natuur Andalusië

Beste mensen van Ardanza,

Graag willen wij jullie laten weten dat wij een geweldige vakantie in Andalusie hebben gehad!
Wat een prachtige steden, dorpen, landschappen en natuurparken, een perfecte mix van cultuur en natuur, echt wel overweldigend op een positieve manier.
Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de uitstekende begeleiding door middel van de op maat gemaakte reisgids met vele vele tips en adviezen. Ook de vele kaarten met stickertjes erop waren ideaal als aanvulling op onze reguliere kaarten, gps etc. Ook vonden wij echt alle accommodaties zeer goed gekozen vooral vanwege de kleinschaligheid, authenticiteit en vaak persoonlijke ontvangst.
De Cortijo in Monachil sprong er als absolute topper echt uit, de kwaliteit van alle onderdelen (kamer, faciliteiten, locatie, uitzicht,ontbijt,diner etc etc) kwam wat ons betreft echt uit op 10+
Goed gekozen was ook de variatie in enerzijds accommodatie midden in de stad en anderzijds midden in de natuur.
Toen we thuis kwamen vonden we jullie attentie tussen de poststapel; het tapas receptenboek!
Heel hartelijk dank, en wie weet, tot ziens voor een volgende reis!

Yvonne van der Sterren
Romke Viet

18 juni 2017

Noot Ardanza: mevrouw van der Sterren en de heer Viet maakten de Cultuur&Natuurrondreis Andalusië


Lissabon & Alentejo

Beste Ellen en andere medewerkers van Ardanza,

Het is alweer twee weken geleden dat we in Portugal waren, maar we willen jullie nog even bedanken voor de goede organisatie van onze reis.
Onze fly-drive van Lissabon en de Alentejo was een groot succes. We hebben genoten van Lissabon een prachtige stad met een fijne sfeer en aardige mensen. Ons hotel in Lissabon was een ideale plek in het centrum en we hadden de mooiste kamer van het hotel.
Ook ons verblijf in Castello de Vide was uitstekend, behalve dan dat we het er koud gehad hebben, maar daar kunnen jullie niets aan doen.
Het hoogtepunt van onze reis was toch wel ons verblijf bij Monsaraz, een zeer bijzondere sfeervolle locatie midden in de oude olijfgaarden. Wat een rust en schoonheid daar. En wat attent dat er bij aankomst een fles wijn uit de streek voor ons klaar stond!
Kortom, de reis is van begin tot eind uitstekend verlopen, door de goede organisatie van jullie. Bij thuiskomst wachtte er nog een verassing; een brief en een Portugees kookboek van jullie. Heel erg bedankt daarvoor!!
Bij onze volgende reis naar Spanje of Portugal weten we jullie te vinden!

Hartelijke groet,

Paul en Angeline Franssen
21 mei 2017

Noot Ardanza: Paul en Angeline maakten een reis op maat, gebaseerd op dit arrangement Lissabon&Alentejo


Sevilla, Cádiz & Costa de la Luz

Hallo Anne en Arco,

We zijn net terug van 10 dagen Sevilla & Costa de la Luz – Wat een verrassing was dat! We hebben het erg getroffen met het weer en zijn helemaal verkleurd teruggekomen. (dat was wel even schrikken, weer thuis, brrrr!). Allereerst 3 nachten Sevilla, schattig appartement in hartjes stad met tof dakterras, heerlijk bed en alles helemaal netjes en schoon. Ontbijt was goed geregeld. Op de eerste dag meteen een fietstocht met jullie gids Angela, echt dé manier om de stad een beetje te leren kennen – daarna nog twee dagen lang door de stad gezworven met jullie draaiboek onder de arm. Flamenco in een kleine tablao, een tapastourtje. Pure verwennerij. Toen door naar De Costa de la Luz. Je snapt waarom dit de Kust van het Licht genoemd wordt. We hebben 3 hele mooie wandelingen gemaakt, in de Alcornocals, bij Bolonia, langs het strand. Dank voor de wandeltips! We kwamen geen mens tegen – alles was zo groen en de brem stond volop in bloei!. Vejer is een plaatje maar ook Cádiz en Jerez hebben ons heel erg verrast. In Cadiz hebben we ook een paar uurtjes gefietst en natuurlijk een sherry-proeverij in Jerez. Je kunt goed merken dat jullie deze streek kennen als je broekzak, we kwamen tijd te kort om al jullie tips op te volgen. we komen zeker terug! 

Met groet,

Jaap en Elise,
Rotterdam


Andalusië

Hallo mensen van Ardanza,

Wij zijn gisteren thuis gekomen van onze rondreis door Andalusie. Wat een mooie trip doorheen dit prachtige stukje Spanje !

We hebben met volle teugen genoten ! De streek heeft zoveel moois te bieden. Onze complimenten voor de prachtige route. Dat Andalusie heerlijk is staat op zich maar de accommodaties, door uw organisatie aangeboden, waren echt een schot in de roos. Deze, met zorg uitgekozen verblijven, hebben net dat extra gegeven wat een vakantie tot een topper maakt. Alle appartementen en hotels waren heerlijk. De lokaties, echt met zorg uitgekozen. We geven vooral de Cortijo in Monachil en de Posada in Vejer de la Frontera een extra vermelding. Dit zijn pareltjes.

Ook willen wij u een extra compliment geven voor de map met informatie. Hier is veel onderzoek, voorbereiding en effort in gestoken. Alles zeer professioneel en met veel passie !
Bedankt mensen van Ardanza en wij blijven graag op de hoogte van uw reisaanbod voor Spanje en Portugal.

Met vriendelijke groet uit Eindhoven, 

Jan & May


Ruta de la Plata

Beste mensen van Ardanza,

Gisteren zijn wij thuisgekomen van de Ruta de la Plata. Waar we van tevoren eigenlijk al van overtuigd waren, is ons tijdens de reis bevestigd: met Ardanza hebben we een uitstekende keuze gedaan voor zo’n mooie tocht door Spanje.

Elke verblijfplaats was op zijn eigen manier een verrassing. Vooral de afwisseling van stad en “platteland” is ons goed bevallen. De ligging van de hotels was erg praktisch en de kwaliteit prima. Alles klopte, zowel met de hotels als met de auto. We werden overal verwacht en dat geeft een goed gevoel. De afstanden waren niet te groot. We hebben ons wel moeten beperken en niet alles willen zien. Op een reisdag gingen wij meestal direct naar de volgende bestemming om daar ‘s middags nog gelegenheid te hebben de plaats te verkennen en een plan voor de volgende dag te maken.

De routebeschrijvingen waren redelijk tot goed; soms was het even zoeken, temeer daar wij geen navigatiesysteem hadden genomen. En de route naar Gijon, op onze eerste autodag, klopte niet helemaal. Op de A-8 moesten wij afslag 385 nemen. Wij lieten bewust afslag 382 liggen, maar 385 was er niet, waardoor wij er een heel eind verder pas af konden en dwars door Gijon weer op de A-8 kwamen. Daar namen wij afslag 377 en kwamen toen heel snel op de route van het kaartje.

In Bilbao was het zoeken naar het kantoor van de autoverhuur. Dat zit boven in het stationsgebouw, in een zijstraat van de Plaza Circular.

Wij hebben erg genoten en veel gezien. En bij thuiskomst wachtte ons een leuke verrassing: een prachtig boek met tapasrecepten! Hartelijk dank, we gaan dat zeker uitproberen, want wij hebben de smaak te pakken, niet alleen van de tapas, maar ook van het reizen met Ardanza.

Met vriendelijke groet,

Mineke en Henk van Reeuwijk


Asturias, van Casona naar Casona

Hallo Ellen,

De vakantie zit er helaas weer op. We hebben een leuke tijd gehad en erg genoten van de reis. We wilden nog even laten weten dat jullie alles perfect geregeld hadden. Dank hiervoor.
Verder, tot onze verrassing kregen we gisteren nog een kookboek in de bus. Onverwacht, maar erg leuk.

We zullen jullie zeker aanbevelen bij vrienden indien zij een reis naar Spanje of Portugal willen gaan maken. 

Dank en met vriendelijke groet,

Arie Hahn


Noord Spanje

Beste mevr. van der Woude,

Alweer even terug van een geslaagde reis door noord Spanje.
Wat heb ik daar gedaan?
Gefeest in Oviedo, viering van San Mateo, overvolle straten en cafe`s, muziek en veel cider.
Bezoekjes aan natuurlijk de Picos de Europa, Ribadeselle leuke plaats trouwens, en diverse vissersplaatsjes.
Onderweg natuurlijk genoten van de plaatselijke gerechten zoals fabada etc.

Het weer viel ook reuze mee, zo`n 22 tot 24 graden en veel zon.
Alleen bij de aankomst in Bilbao en trip naar Santillana del Mar veel regen.

Ook weer bijzonder sympathieke ontvangst in de diverse hotels.
Al met al een geslaagde reis, en wellicht kunnen we elkaar in de toekomst weer van dienst zijn.

P.S. dank voor het boek de keuken van Spanje

Vriendelijke groet,
Gijs Rip


Andalusië op Maat

Dag Mevrouw Middelkamp en Van der Woude,

Wij zijn inmiddels weer thuis. De vakantie was geweldig: mooie accomodaties, prima auto, veel cultuur en natuur. Alles is goed verlopen alleen is m’n vrouw uitgegleden in het bad in Cordoba en heeft een rib gebroken. Ze had wel veel pijn, maar is daar niet naar een dokter geweest. Pas toen we thuis waren bleek dat de rib gebroken was. Het heeft ons echter niet belemmerd om alles te doen wat we wilden. Met pijnstillers kon ze het wat draagbaar maken.

We waren onder de indruk van de accommodaties en vooral ook de locaties in Sevilla, Cordoba en Granada. Dat was echt geweldig en een unieke belevenis. We hebben ook veel gehad aan de uitgebreide reisbeschrijving en tips. De auto was uiteindelijk een Seat Alhambra. Daar hadden nog wel een paar man bij gekund (bij sommige accomodaties ook trouwens. In Cordoba hadden we 8 bedden), maar dat kwam prima van pas het het reisde heel comfortabel. In de steden hebben we overal van de instructies gebruik gemaakt om in grote parkeergarages te gaan staan. Bij 2 accommodaties kregen we geen schone handdoeken. Wel toen we er om vroegen, dus het was verder geen probleem, maar in Granada en Montejaque ging men uit van geen verwisseling van handdoeken en waren ze wat verbaasd dat we er om vroegen.

We hebben meestal heel goed gegeten. Er uit sprongen Garimba in Vejer en Fransisco de Fontanilla in Conil. De laatste zou ik zeker in de aanbevelingen opnemen. Garimba vond ik zelf het beste restaurant dat we bezocht hebben.

Als tip kunt U misschien ook nog opnemen Hotel America in het Alhambra. Je moet het weten , want er komt niemand. In het Alhambra zijn de faciliteiten beperkt, terwijl je er uren doorbrengt. Er zijn alleen een paar automaten bij het toilet als je wat wilt drinken. Vlak na de ingang van het complex is op het terrein van Alhambra hotel America. Dat heeft een patio, er zit niemand en ze hebben goede koffie en taart en prima toilet. Als je er binnen gaat waan je je buiten Alhambra. De kamers zijn trouwens ook niet zo duur. Wij hebben genoten van ons uitzicht op het complex.

Ik wil U ook namens de dames hartelijk danken voor de geweldige reis en voor uw goede zorgen. We hebben het ook op prijs gesteld, dat we bij onze thuiskomst nog een prachtig tapa kookboek mochten ontvangen. Als we nog eens naar het Iberisch schiereiland willen, zullen we U zeker weer benaderen. We zullen ook vrienden en bekenden aanraden om Ardanza in de overwegingen te betrekken als ze naar Spanje of Portugal willen reizen.

Vriendelijke groet,

Jan Hoffer


Cultuur&Natuurroute Andalusië

Geachte mevrouw v.d. Woude,

We zijn al weer een tijdje terug uit Andalusië. Normaal gesproken krijg je een enquête waarin je je bevindingen kwijt kunt. Aangezien we die niet van jullie hebben ontvangen, sturen we zelf maar een mailtje. We willen jullie heel hartelijk bedanken voor de SUPERREIS! Perfect georganiseerd en wat een leuke appartementen/hotels! Keurig een reisbeschrijving, een beschrijving van allerlei wetenswaardigheden en interessante plaatsen om te bezoeken. En midden in het centrum. Het absolute toppunt vonden we het appartement in Granada met zicht op het Alhambra. Het rode toeristenbusje 3 gaat naar het Alhambra, nummer 1 stopt bijna op de stoep van het appartement en nummer 2 rijdt langs de muur van de Juderia.

En wat een verrassing toen we thuis kwamen: het Tapasboek. Heel erg attent! We bevelen jullie reisbureau aan bij allerlei mensen.
Nogmaals veel dank en wie weet maken we nog eens gebruik van jullie diensten!

Met vriendelijke groet

Izak Davidse en Beatrice Fest (mei/juni 2015 Andalusië 17 daagse reis)

Noot Ardanza: mevrouw Fest en de heer Davidse hebben een Cultuur&Natuurroute Op Maat gemaakt in Andalusië


Rondreis Noord Spanje, juni 2015

Beste lezer,

We hebben onze reis naar Noord Spanje inmiddels achter de rug.

De reis is perfect verlopen. We zijn ontzettend gastvrij onthaald en verzorgd op alle adressen. Ieder op zijn eigen manier, maar we zouden de anderen tekort doen door er een uit te lichten. Ook het feit dat al onze gastheren en gastvrouwen goed Engels spraken vonden we erg prettig. Alle lof voor de locaties.

Ieder vult de vakantie op zijn eigen wijze in uiteraard en voor ons is dat een mix van cultuur en natuur. Er is daarom een tip die we u willen geven. Vooraf zaten we wat te twijfelen over de vraag: wat doen we van waar uit. Cudillero, Gijon en LLanes liggen allemaal op reisafstand van een aantal zaken die je kunt doen. Met name de stop in Gijon ( hoe prachtig de locatie ook is) vonden we niet zoveel toevoegen. De steden Gijon of Aviles bezoeken is vanuit Cudillero ook goed te doen ( we hebben op advies van onze gastvrouw in Cudillero voor Aviles gekozen o.a. voor de architectuur van Oscar Niemeyer, die tot onze verbazing niet voor komt in (bijvoorbeeld) de ANWB – gidsen).

Voor ons was een stop wat verder het binnenland in ( bijvoorbeeld in Canga de Onis) prettiger geweest, omdat de wandelingen in de Picos dan dichterbij zijn. Vanuit Gijon, of LLanes is dat toch ca. twee uur langer reizen ( heen en terug uiteraard). Beschouw het niet als kritiek, we hebben een hele mooie reis gemaakt en kijken er met veel plezier op terug.

Bedankt voor de goede organisatie ( en de leuke tapas – attentie die we mochten ontvangen).

Groeten, Frans en Anny Hendrickx

Noot Ardanza: De heer en mevrouw Hendrickx hebben een Casona-en-Casona route op Maat gemaakt door Noord Spanje


Cultuur&Natuurroute Portugal mei 2015

Beste Anne, beste Ellen,

Wij zijn weer terug in NL, en kijken terug op een prima vakantie in Portugal. De reis was goed georganiseerd, alles klopte, waarvoor onze dank.Ook de hotels waren prima, in het bijzonder Casa de Lousada. Dank voor het kookboek dat we bij thuiskomst aantroffen.

In de begeleidende brief vragen jullie om tips en adviezen om het product van Ardanza te verbeteren. Het is wel handig, lijkt ons, met betrekking tot de vluchten expliciet aan te geven hoe lang tevoren je kunt inchecken. Bij TAP was dat in ons geval drie dagen, maar dat wisten we niet, zodat we bij het inchecken op Schiphol vrijwel geen keus meer hadden. De vlucht was overigens ook overbooked (niet dat we daar last van hebben gehad,maar ook dat pleit voor zo vroeg mogelijk inchecken.

Met vriendelijke groet,

Fred Kooyman


“Huwelijksreis” in Barcelona, maart 2015

Aan het Ardanza team,

Wat hadden we een heerlijk appartement in Barcelona. De ligging was perfect. Dichtbij een metrohalte en in het hart van de oude stad. Dichtbij diverse bezienswaardigheden en omringd door eettentjes. Bij terugkeer van onze uitstapjes gingen we even zitten in we de Basilíca de Santa Maria, die op 100 meter van ons appartement lag. De serene sfeer was een mooie afsluiting van het actieve deel van de dag. We hebben een aantal restaurants / tapasbars bezocht die door Ardanza waren aangeraden. Uit ervaring weten we dat de door Ardanza aanbevolen eetgelegenheden iets speciaals hebben en boven het toeristengehalte uitstijgen. Wat hebben we genoten van de Spaanse keuken inclusief de postres (desserts). Nog hartelijk dank voor de attenties, die we in het appartement aantroffen. We hebben met veel genoegen het glas geheven op één van de feestelijke dagen en hopen in de nabije toekomst nog een keer een beroep te doen op Ardanza voor het uitzetten van onze volgende rondreis door Spanje / Portugal.

Met vriendelijke groeten,

Truus Kramer-Bais
11 maart 2015 


Geschiedenis, Cultuur en vogels in Andalusië

Beste Anne en collega’s,

Zaterdag, toen we thuis kwamen uit Andalusië, vonden we tussen onze post, jullie brief met kookboek. Dat vonden we heel erg leuk.
We hebben een heel interessante en gevarieerde (geschiedenis, cultuur, vogels) trip gemaakt en geslapen in top-accomodaties. En wat was iedereen in de accomodaties vriendelijk en behulpzaam. We troffen trouwens over het algemeen hartelijke Spaanse mensen aan. Dankzij jullie grondige begeleidende documentatie, hebben we heel goed onze weg kunnen vinden en ook bijzondere dingen ontdekt, zoals het NMAC op het landgoed Dehesa Montenmedio. We hadden nooit verwacht dit beeldenpark met moderne kunst, diep in Zuid-Spanje, aan te treffen. Met o.a. hele bijzondere werken van Sol Lewitt and James Turrell. En, toen we in het park wandelden en van de beeldhouwwerken genoten, schoot boven ons hoofd opeens een Ibis voorbij! Een heel aparte ervaring.De hoeveelheid roofvogels rondom Montejaque viel een beetje tegen. We concludeerden dat we voor de roofvogels beter in mei daar kunnen zijn, omdat bijvoorbeeld in deze streek de Vale gier broedt. En we dan ook van dichterbij deze indrukwekkende vogel kunnen zien. We hebben ze wel vaak hoog in de lucht gezien. Tijdens ons verblijf in Conil de Frontera, hebben we wel van dichtbij veel vogels gekeken en ook vogels gezien die we nooit eerder hadden gezien. Bij de tourist office van Tarifa hebben we een heel mooi vogelboek gekregen, waarin 10 wandelingen werden beschreven, waarvan we ook enkele hebben gemaakt. Daarnaast was het natuurlijk ook heel lekker elke middag aan het eind van de middag even de zee in te duiken. En de Romeinse opgraving in Bolonia was ook heel interessant en schitterend gelegen in deze baai. Dit was ontegenzeggelijk het mooiste stukje van deze kust. Met de kennis van nu, hadden we het wel handiger gevonden om het natuurpark Donana te bezoeken, vanuit Sevilla. We vonden het vanuit Conil de Frontera te ver rijden. We moesten dan nog voorbij Cadiz rijden, om op de boot te stappen. En we vonden het landschap niet helemaal meevallen. Dan zit je gewoon te lang in de auto.

Maar wie weet, kunnen we nog een keer Doñana bezoeken in mei. Want onze ervaringen in Andalusië waren goed. Nogmaals hartelijk dank voor jullie services. Van de foto’s die we maakten, wordt een filmpje voor youtube gemaakt. We zullen jullie de link nog sturen. Wellicht is het leuk om op jullie website te plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Nita Smit en Loek van Vlerken
22 september 2014 

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: