Ruta de la Plata juli 2023

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

no images were found

Reisverslag Ruta de la Plata

“Wat hebben we een fijne en mooie vakantie gehad. Alle accommodaties zagen er tiptop uit en werden gerund door zulke aardige en lieve mensen.

Bilbao – Baskenland

We zijn onze reis begonnen in Bilbao. Met Ardanza hadden we geregeld om één dag langer te blijven. Dat is een tip die we aan iedereen mee willen geven. Er is zoveel moois te zien in Bilbao. We zaten in het centrum-centrum van de oude stad. La Plaza Nueva, waar we heerlijke Pintxos hebben gegeten, zat om de hoek.

Op het vliegveld de huurauto opgehaald. Omdat we heel Spanje gingen doorreizen, kregen we een upgrade. De afstanden van de éne locatie naar de andere waren steeds heel goed te doen.

Gijón – Asturias en Castilla y León

In Gijon zaten we in een prachtig landhuis. Lekker aan zee gegeten en de prachtige stad Oviedo bezocht.

Het familiehotel van Miguel in Castrillo de los Polvazares (nabij León) was met één woord geweldig.

We werden ontzettend warm onthaald door zowel Miguel, als een familie die een communiefeest vierde. Voordat we het wisten waren we onderdeel van het feest. Vergeet niet naast León, ook naar Astorga te gaan, een klein stadje op steenworp afstand waar je heerlijk kan eten.

Salamanca – Castilla y León

In Salamanca vertelt ons uitzicht van het hotel het hele verhaal.

We zaten naast het stadhuis, op de Plaza Major, één van de mooiste pleinen van Spanje.

Monfragüe – Extremadura

Van Salamanca gingen we naar Extremadura, naar het prachtige landhuis van Carmen midden in het nationale park Montfragüe. Als je echt uit wil rusten dan is dit de plek. Aan het zwembad genieten van absolute stilte en beeldschone natuur om je heen. Carmen heeft heerlijk voor ons gekookt uit haar moestuin.

Bij het vallen van de avond haalden we de schapen op, die zich elke avond op hetzelfde tijdstip verzamelden aan het hek van haar landgoed. In de avond op het terras bij jet huis, met een glas wijn genieten van de magistrale sterrenhemel. In de ochtend de klim gemaakt naar het kasteel, van waaruit je een prachtig zicht hebt op het park en de roofvogels die daar permanent vliegen.

Zafra – Extremadura

Van het zeer rustige Montfragüe naar het wat drukkere maar oh zo gezellig stadje gereden Zafra, met het Plaza Grande en Plaza Chica. Tip: Ga vooral laat eten, bijvoorbeeld na 22.00 uur, dan zijn de pleinen op z’n gezelligst.

Sevilla – Andalusië

En tenslotte nog genoten van het prachtige Sevilla.

Kortom: Het was een fantastische reis. Supergoed en met veel persoonlijke aandacht georganiseerd door Ardanza.
Wij kunnen La Ruta de la Plata aan iedereen aanbevelen.

Hartelijke groet,

Desirée en Jesús
31 juli 2023″

 

no images were found

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: