Ruta de la Plata

Reissom 15 dagen vanaf
€ 1.875 p/p*

Reissom incl. retourvluchten, luchthavenbelastingen, 14 overnachtingen, huurauto cat. BB: Peugeot 207 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursieinformatie, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer. Onder voorbehoud van beschikbaarheid, reisdagen en accommodatie keuze

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Ruta de la Plata – 15 daagse Fly & drive van Noord naar Zuid Spanje

Ontdek tijdens deze unieke reis de schatten langs de eeuwenoude handelsroute. Gijón – Oviedo – León – Zamora – Salamanca  – Cáceres – Mérida – Zafra – Sevilla – Carmona

De Ruta de la Plata, ook wel Via de la Plata of de Zilverroute genoemd, is de Romeinse handelsroute die van Gijón in Asturias naar Sevilla in Andalusië loopt. Het woord Plata komt eigenlijk niet van het zilver, maar van het Arabische balat, dat staat voor een geplaveide weg.

Aan deze verbinding ontstond er levendige handel waardoor steden en dorpen tot bloei kwamen. Ten tijde van de conquistadores vond Spaanse rijkdom zijn weg langs deze route en pelgrims zochten via deze weg hun pad naar Santiago de Compostela.

——-

Het was een fantastische reis!

“Wat hebben we een fijne en mooie vakantie gehad. Alle accommodaties waren tiptop uit en werden gerund door zulke lieve mensen. Supergoed en met veel persoonlijke aandacht georganiseerd door Ardanza!  Desirée en Jesús, juli 2023

——-

Fly Drive reis langs ongekend culturele erfgoed

Ardanza heeft voor u een 15 daagse fly drive route uitgestippeld langs het ongekende culturele erfgoed langs deze route. Naar werelderfgoed steden Salamanca, Cáceres en Mérida, León met haar Kathedraal en ook de kleine middeleeuwse dorpjes met adellijke huizen. Onderweg ontdekt u prachtige natuurgebieden.

U bepaalt zelf uw tempo en er is genoeg tijd om alle hoogtepunten te ontdekken maar ook om ontspannen te genieten op een pleintje in de zon. U overnacht op persoonlijk geselecteerde,  bijzondere locaties in het hart van de mooiste steden en dorpjes.

Unieke individuele rondreis met charmante hotels en historische Paradors!

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

15 daagse Fly drive reis langs de Zilverroute in Spanje op Maat

De 15 daagse rondreis begint in Asturias, het noorden van Spanje. U vliegt naar Bilbao, waar u optioneel ook twee nachten zou kunnen starten als verlenging van deze route. (geef dit aan op het aanvraagformulier) Ook kunt u onderweg het aantal overnachtingen per verblijf te verlengen of de reis op maat aan passen. Deze reis langs de Zilverroute kan bijvoorbeeld ook uitgebreid worden met een verblijf in Madrid of de werelderfgoed steden Segovia of Toledo in het Midden van Spanje of de Moorse steden in Andalusië.

De ruta de la Plata van dag tot dag

Dag 1, 2 en 3: Het noorden: Asturië

Gijón is het beginpunt van de Ruta de la Plata. Het is een vriendelijke havenstad met een aantal karakteristieke wijken en de mooie oude vissershaven Cimadevilla met honderden bootjes aan de ene kant, en prachtige zandstranden aan de andere kant. Het is heerlijk slenteren door de oude straatjes en langs pleintjes, en op terrasjes bij ‘sidreria’s’ die tijd voorbij laten gaan.

De volgende stop is Oviedo, de hoofdstad van de regio, een prettige, schone stad. Prima te voet te verkennen. Met prachtig gerestaureerde oude gebouwen en historische wijken. Oviedo heeft een fraaie gotische kathedraal en in de omgeving schitterende Pre-Romaanse architectuur uit de 9e eeuw. De kerkjes van Santa Maria del Naranco, San Miguel de Lillo, Santa Cristina de Lena. Samen zijn ze tot werelderfgoed door Unesco verklaard.

Accommodatiekeuze in Asturias tijdens de Ruta de la Plata Reis

Dag 4 en 5: Het noorden van Castillie en León

León is de hoofdstad van het oude koninkrijk met dezelfde naam. Het is een echt Spaanse stad die wonderwel haar Romaanse en Gotische erfgoed wist te bewaren ondanks het feit dat het de is uitgegroeid tot een grote en bedrijvige stad. León is bekend om zijn gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de Romaanse Real Colegiata de San Isidoro. Het neogotische Botines Huis is een van de vroegere werken van de architect Antoni Gaudí. Het platereske San Marcos paleis dateert uit de 16e eeuw.

Astorga, de hoofdstad van het graafschap Maragatería, heeft een rijke middeleeuwse erfenis, het gevolg van de ligging op het kruispunt van de Camino Santiago de Compostela en de Ruta de la Plata. In deze ommuurde stad vindt u fraaie kerken, kloosters en ziekenhuizen. Een ander hoogtepunt is het werk van de modernistische architect Antoni Gaudí: het bisschoppelijk paleis.

Accommodatiekeuze in het noorden van Castilië en León aan de Ruta de la Plata

Dag 6 en 7: Salamanca en Zamora

Salamanca, stad met 160.000 inwoners aan de Tormes is een van de aantrekkelijkste Renaissance steden buiten Italië. Maar ook de barok van voor de periode van overdaad, de gotiek en de regionale Romaanse Salmantinostijl zijn vertegenwoordigd. De Plaza Mayor geldt als één van de mooiste en meest sfeervolle van Spanje. Een van de andere bezienswaardigheden is het Casa de las Conchas.
 Bezoek ook zeker de kathedralen La Catedral Vieja en La Catedral Nueva. De oude Romeinse brug over de Tormes rivier geeft een fraai uitzicht over de stad.

Iets naar het noorden ligt de kleinere stad Zamora. De geschiedenis heeft een afdruk in de stad achtergelaten in de vorm van kleine Romaanse kerken, oude stadswallen, daterend uit de 11 en 12e eeuw, burchten en kastelen. Vanaf het kasteel, gebouwd in de middeleeuwen, heeft u prachtig zicht op de stad.

Dit is ook de regio met het ongerepte natuurpark Arribes de Duero. De rivier de Duero stroomt hier door het grensgebied met Portugal, diepe kloven en mooie dalen zijn door de tijd uitgesleten en vormen een spectaculair landschap.

Accommodatiekeuze Salamanca en Zamora

Dag 8, 9 en 10: Noord Extremadura

Het Noord Westen van de Extremadura is een heel afwisselend gebied met drie prachtige valleien: Valle de Jerte, in het voorjaar één grote bloesempracht van de duizenden kersenbomen,  de Valle de Ambroz en La Vera. Vanuit hier kunt u excursies maken naar Salamanca, de Sierra de Francia en de pittoreske dorpjes La Alberca en Candelario, op de lijst van de mooiste dorpjes van Spanje.

In de omgeving vindt u vele sporen uit de Romeinse tijd. In de Valle de Jerte kunt u wandelen door de indrukwekkende Garganta del Infierno. Bezoek in Yuste het klooster waar Keizer Karel V zijn laatste jaren doorbracht.

Landschappelijk gezien is dit een zeer fraaie omgeving, vandaar dat u hier 3 dagen verblijft. Naast het fraaie natuurpark Sierra de la Francia en de Sierra de Gredos, zijn ook Trujillo en Cáceres, Werelderfgoed stad, een bezoek waard.

Accommodatiekeuze in het noorden van de Extremadura

Dag 11 en 12: Zuid Extremadura

Mérida, Rome in het klein

Mérida is Rome in het klein. U hoeft niet zo ver te lopen om het spoor van de Romeinse keizers tegen te komen. De tempel van Diane in het centrum, de triomfboog van Trajanus en iets verderop, voorbij het beeld van Romus en Remulus, de imposante brug van 25 v. Chr. over de Guadiana, met 792 meter de langste Romeinse boogbrug in de wereld die nog overeind staat.

Maar de belangrijkste ruïnes zijn toch die van het theater en amfitheater. Mérida lag op het kruispunt van de beschavingen. Een aftakking van de Via Augusta uit noordoost-Spanje kruiste hier de Zilverroute. Het is door die opgravingen van begin vorig eeuw één van de hoogtepunten van de route, ook al omdat het, net als bijna alle Spaanse steden, historie en cultuur met gastronomie en een levendig straatleven verenigt.

Het witte stadje Zafra
Zafra ligt midden in het hart van Zuid Extremadura, op een vlakte aan de voet van de steile rotsachtige bergen van de Sierra de Castellar. Een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad is het 15e-eeuwse Alcázar (Moors Fort). Van de buitenkant heeft deze een militaire uitstraling, maar het interieur lijkt op een paleis. Let op de Renaissance klooster in de centrale binnenplaats. De middeleeuwse wijk met strekt zich uit rond het fort, Het fraaie Plaza Grande, omringd met bogen, ligt in het sfeervolle hart van de stad. Haar zusje, Plaza Chica, is erop aangesloten door de populaire ” Arquillo del Pan ”

Uw accommodatiekeuze in Mérida of Zafra tijdens de Ruta de la Plata reis

Dag 13 en 14: Andalusië: Sevilla, Sierra Norte of Carmona

Sevilla en het naastgelegen Carmona vormen het meest zuidelijke punt van de Ruta de la Plata. Het is de sprankelende en romantische hoofdstad van Andalusië. Alles aan de stad in monumentaal en uitbundig. De Kathedraal met haar Giralda minaret, is een van de grootste ter wereld. Daarnaast het prachtige Reales Alcázares, van oorsprong een Moors paleizen complex, met fraaie tuinen, bogen en kleurrijke Azulejos. Het park Maria Luisa en het Plaza España mag u niet missen. In de oude wijk Barrio Santa Cruz is het heerlijk slenteren en genieten van een tinto en tapas.

Uiteraard mag een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco niet ontbreken, hier worden elke avond flamenco voorstellingen gegeven van hoog niveau. Vanuit Sevilla kunt u Carmona bezoeken, dat fraai op een heuvel boven het Andalusische laagland ligt en mooi uitzicht over het omliggende Andalusische heuvelland biedt. Vanuit het verblijf in de natuur van de Sierra Norte kunt u ook na ongeveer een uur reistijd Sevilla en Carmona bezoeken. Lees Anne’s blog over Carmona

Accommodatiekeuze in Andalusië tijdens de Ruta de la Plata reis

——-

Wij wilden jullie bedanken voor deze fantastische reis
Alles was perfect geregeld ! Complimenten daarvoor Wij hebben ook heel veel plezier gehad van jullie uitgebreide reisinformatie
(heerlijk op papier)
Vooral de aanwijzingen waar de auto geparkeerd kan worden zijn zeer duidelijk en dat scheelde heel veel zoektijd. Dank daarvoor. Verder zijn we verliefd geworden op Hervas in dat prachtige huis.We zullen jullie als organisatie zeker aanbevelen ! Dank jullie wel !
Met vriendelijke groet, Elies en Ans, 30 juni 2022

——-

Deze Ruta de la Plata reis verlengen of uitbreiden

Deze 15 daagse rondreis begint in Asturias, het noorden van Spanje. U vliegt naar Bilbao, waar u optioneel ook twee nachten zou kunnen starten als verlenging van deze route. (geef dit aan op het aanvraagformulier) Ook kunt u onderweg het aantal overnachtingen per verblijf te verlengen of de reis op maat aan passen. Deze reis langs de Zilverroute kan bijvoorbeeld ook uitgebreid worden met een verblijf in Madrid of de werelderfgoed steden Segovia of Toledo in het Midden van Spanje of de Moorse steden in Andalusië.

Meer informatie over deze rondreis van Noord naar Zuid Spanje

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de Ruta de la Plata!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: