(opeens) Tijd om een boek te schrijven!

Een aantal jaar geleden had ik het snode plan opgevat om een reisgids te maken voor de prachtige provincie Cádiz, waar ik nu al bijna 8 jaar woon. Een echte reisgids met alles erop en eraan, hoe leuk was dat?!

De Lonely Planet van Cádiz!

Ik begon een zomer lang teksten te schrijven, informatie te verzamelen, research te doen. Maar al gauw duizelde het me. Er was zoveel te vertellen, waar moest ik beginnen? Hoeveel pagina’s had ik wel niet nodig om over de fascinerende geschiedenis te vertellen? En over de beroemde sherry wijnen, welke bodega’s moest ik noemen, er zijn er wel meer dan 60! En als ik de paradijselijke stranden beschreef, welke? Er zijn hier 83 stranden en baaitjes! En over bijzondere vogels in dit unieke migratiegebied: dat zijn wel meer dan 100 soorten! En de Feria’s de Fiestas, de gastronomie, de 6 Natuurparken, de vele prachtige witte dorpjes.

Ik lag er wakker van. Ik kreeg er stress van en ik heb het idee maar laten varen. We hadden het sowieso toch veel te druk met Ardanza reizen om er ook nog eens een boek naast te schrijven…

Een wandelgids als ebook dan misschien?

Nu moet je weten dat ik nooit een fanatiek sporter of wandelaar ben geweest. Toen we nog in Utrecht woonden ging ik in mijn vrije tijd liever naar de bioscoop, winkelen of lui op de bank met een boek en een goed glas wijn. Dat veranderde toen we 13 jaar geleden naar Spanje verhuisden.

Prachtig Spanje, wild en fascinerend Spanje

Verhuizen naar ongerept en onbekend Spanje

Eerst belanden we in het noordoosten, Catalonië waar we in de prachtige bergachtige wijnregio de Priorat; het ‘Toscane van Spanje’ gingen wonen. Een heerlijke tijd! Na vijf jaar zijn we verhuisd naar de andere kant van het land, naar de provincie Cádiz in Andalusië, helemaal in het zuiden.

Onze kinderen hadden we altijd beloofd dat ze een puppy mochten als we een huis met een tuin hadden. In Cádiz vonden we een huis op de ‘campo’ – het platteland – met een gigantische tuin. En niet lang daarna een kartonnen doosje bij een bushalte met een klein rillend bundeltje erin dat we mee naar huis namen en Tommie noemden.

Wandelen in Andalusië met het hondje

Omdat we niet in dat huis met de tuin konden blijven, zijn we verhuisd naar het centrum van het nabijgelegen, prachtige witte stadje Vejer de la Frontera, waar de kinderen naar school gingen. We betrokken een groot huis met een heerlijk dakterras.

Maar nu moest ik natuurlijk met het hondje wandelen. In de loop van de tijd werden de wandelingen steeds langer, uren lang over de eindeloze stranden en door de groene heuvels aan de Costa de la Luz. Mijn vriendin Karen en ik reden met onze hondjes de uitgestrekte bergen van het Alcornocales natuurpark in. We namen picknicks, mannen en kinderen mee en maakten honderden foto’s.

En regelmatig bedacht ik dat ik nu toch echt eens moest gaan zitten om over deze prachtige wandelingen te schrijven en ze te delen, maar er was nooit tijd genoeg. We maakten lange dagen en onze reisorganisatie, Ardanza Reizen, was booming. Dit jaar, 2020, een feestjaar vanwege ons 20 jarige bestaan, zou ons beste jaar ooit gaan worden! 

En toen had ik opeens heel veel tijd over

In maart 2020 veranderde alles. En opeens had ik alle tijd.
Dus ging ik achter de computer zitten en schreef een boek.
En dat wandel ebook is nu klaar!

 

Over dit interactieve wandelboek

In deze wandelgids beschrijf ik mijn 14 favoriete wandelroutes in de bergen en langs de kust van Cádiz. Wandelingen langs kabbelende beekjes en over geitenpaadjes. Door bossen en over heuvels met Afrika aan de overkant en gieren boven je hoofd. Met een stadswandeling in Cádiz en Vejer de la Frontera, interactief kaartmateriaal, tips en ontdekkingen een heel veel links! Om een verblijf in Cádiz onvergetelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van organisaties die ter plekke activiteiten organiseren, van birdwatchen, dolfijn excursies en flamencoshows tot surfen en sherry tours.

Plus accommodatie – en restauranttips!

Omdat we met Ardanza Reizen natuurlijk heel veel mooie plekjes verzameld hebben kon ik de verleiding toch niet weerstaan om een aantal favorieten met je te delen en we hebben er ook nog een leuke actie bij bedacht!

€ 10 cashback op je accommodatie reservering

Bij de geselecteerde hotels en appartementen ontvang je € 10 cashback (of € 10 korting). Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te vermelden dat dit een ‘Anne’s Walking Cádiz’- tip is bij je reservering (rechtstreeks bij het hotel, niet via agentschappen) en bij vertoning van het ebook bij aankomst. 

Een heerlijke (mini) reisgids Cádiz!

Je kunt meer over dit ebook lezen en het bestellen op de website die we er speciaal voor gemaakt hebben; www.walkingcadiz.com

 

 

2 reacties

 • Wilma en Harry Foederer zegt:

  Hallo Anne,

  Eindelijk weer eens een berichtje van ons. In 2014 hebben we die fantastische rondreis door Andalusië gemaakt. We waren destijds tijdens die vakantie 25 jaar getrouwd. Een prachtige dag werd het ook mede door de persoonlijke aandacht van jullie.
  Nu lees ik over je E-book en begint het weer te kriebelen. We gaan dit boek dus zeker aanschaffen en wie weet …… zit er nog een mooie reis aan vast in 2021.

  Alvast tot mails en hopelijk worden er weer veel mooie reizen geboekt. Succes.

  Hartelijke groeten,
  Wilma en Harry Foederer

 • Anne zegt:

  Hallo Wilma en Harry!

  Wat ontzettend leuk om van jullie te horen! Dát zou leuk zijn, jullie hier weer te mogen begroeten! Ik neem je mee op een tapastour in Vejer afgesproken? Hopelijk tot ziens!
  Zonnige groet uit Vejer,
  Anne en Arco

geef een reactie

* verplichte velden