Wandelreis dag 1 t/m 4

Reissom
€ 1.245 p/p*

*Reissom is exclusief retourvluchten. U verblijft in een eigen kamer met badkamer. Inclusief - Transfers van en naar de luchthaven Malaga - Transfers excursies - Bed & Breakfast - 7 x Diner - 4 x picknick lunch - Begeleiding Nederlandstalige gids - Welkomst- en afscheidsdrankje

Vraag deze wandelreis aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De wandelreis Costa de la Luz, Andalusië, van dag tot dag

– Groepsreis – 

Wat/waar: Wandelen langs de kust van Andalusië – Zuid Spanje
Duur: 8 dagen
Niveau: licht tot middelzwaar, 3,5 tot 5,5 uur per dag
NB: Wandelervaring/redelijk goede conditie vereist
Aantal deelnemers; minimaal 6 – maximaal 16

Programma wandelreis Zuid Spanje dag 1 t/m 4 

Dag 1.
Aankomstdag

Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie. Afhankelijk van de vlucht kijken we of er nog tijd is voor een wandeling om de buurt te verkennen.

Dag 2.
Los Caños de Meca – Kaap van Trafalgar – Barbate: Een kust- en boswandeling

We beginnen onze dag vanaf Zahora en lopen over het strand naar de Kaap van Trafalgar, waar in het jaar 1805 de beroemde zeeslag plaatsvond die Engeland heerser over de wereldzeeën maakte. Verder langs de kust naar de fraaie stranden van los Caños de Meca met rotsen en zoetwaterbronnen. Hier is pauze om een broodje te eten. We vervolgen de wandeling omhoog door het natuurpark La Breña, langs de steile kliffen van Barbate.

Onderweg kunt u voortdurend genieten van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan. Bij helder weer zijn de contouren van Afrika prachtig te zien. Bij Torre del Tajo, een wachttoren uit de 15e eeuw, is er nog een laatste prachtige blik op de spectaculaire kliffen, alvorens we door de pijnboom-bossen afdalen tot aan het strand van Barbate, befaamd om haar tonijnvangst.

Een leuke afsluiting van de dag is een bezoek aan een goed verstopt geheim: De grootste duiventil van Europa; 7.770 nesten in hoge aarden wallen. Nu zijn de meeste ervan leeg, maar tijdens ontdekkingsreizen werden de duiven meegenomen als vers voedsel op de schepen en werd de duivenpoep gebruikt als kruit! Hierna rijden we terug naar het hotel, waar er vrije tijd is tot het gezamenlijke avondeten. Verblijft u in Vejer de la Frontera, dan worden de wandelingen van dag 2 en 7 omgedraaid, zodat u op de eerste dag het stadje al leert kennen.

  • Afstand 16.5 km / niveau 1-2 /4 ½ uur wandelen/ 281m. omhoog / 281m omlaag / Max hoogte 104 meter.

Dag 3.
Tarifa, op de rand van Europa en het kurkeikwoud van Facinas

We rijden ‘s morgens naar Tarifa, het meest zuidelijkste puntje van het Iberisch Schiereiland! Vanaf de ‘Mirador del Estrecho’ is er een prachtig uitzicht op de Straat van Gibraltar en Afrika aan de overkant van de oceaan, op maar 14 km afstand. Het strand bij Tarifa is een ‘surf paradijs’, het is leuk de kunsten van de wind- en kite-surfers te bewonderen. Voor hen die dat wil bestaat de mogelijkheid dolfijnen en walvissen te spotten, die hier van april tot eind oktober in grote getale door de Straat van Gibraltar migreren naar de Middellandse zee. Ardanza reizigers ontvangen 20% korting op de tours van Turmares. Of geniet van vrije tijd om dit witte stadje te bezoeken met haar doolhof aan straatjes en vele kleurrijke winkeltjes.

Na het bezoek aan Tarifa rijden we naar Facinas, waar we een kapelletje en een oud dorpskerkhof bezoeken: daar begint onze wandeling. We lopen langs eeuwenoude knoestige kurkeiken, waarvan de bast om de negen jaar gestript wordt en vervoerd door ezels. Wij lopen dan ook over een ezelspaadje, slingerend, stenig, soms moeten we een waterstroompje overspringen. Onderweg is er fraai uitzicht op een dal met aan de overkant ook weer kurkeik-bossen.

We picknicken ergens op een mooi plekje en wandelen dan terug. In ons hotel hebben we wat vrije tijd, voordat we ons verzamelen om samen lekker te gaan avondeten.

  1. Afstand 12 km / niveau 1-2 / 3 ½ uur wandelen. Weinig hoogteverschil

Dag 4.
Over een ‘wandelend’ duin naar hoge toppen en natuurlijke baden in zee

Vandaag is een pittige, maar prachtige wandeldag. We rijden in een klein uur naar het enorme ‘wandelende’ duin van Punta Paloma. Daar begint onze wandeling. We lopen omhoog langs een kloof door een landschap als in een western, door de pijnboom-bossen naar boven. Het is een flinke klim, maar het uitzicht boven maakt alles  goed! Tijdens het wandelen heb je uitzicht op de rotsen van de Sierra de la Plata, de hoogste bergen aan de kust van Cádiz. Het zijn ongenaakbare kammen, spectaculair om te fotograferen.

We stijgen tot een bergkam, waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over de hele kustlijn van Tarifa tot Bolonia; een panorama van de hoogtepunten van deze wandelreis. Op deze unieke plek houden we onze picknick. Hierna dalen we af en genieten van fraaie doorkijkjes op de oceaan; die richting gaan we dan ook uit. Hier in een fraaie baai vormen rotsblokken in zee grillige sculpturen, door wind en water gevormd.

Er is mogelijkheid tot zwemmen in de natuurlijk uitgesleten baden en wandelen langs deze wilde kust. Daar hebben we weer vrije tijd alvorens we samen lekker uit eten gaan.

  • Afstand 11 km / niveau 1-2 / 5 uur wandelen / 507m hoog / 507m omlaag / 367m max hoogte

Lees verder: Programma wandelreis Costa de la Luz dag 5 t/m 8

Vraag hieronder deze groepswandelvakantie Cádiz aan!

 
Vraag deze wandelreis aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: