Wandelreis Costa de la Luz in Zuid Spanje

Reissom
€ 1.245 p/p*

*Reissom is exclusief retourvluchten. U verblijft in een eigen kamer met badkamer. Inclusief - Transfers van en naar de luchthaven Malaga - Transfers excursies - Bed & Breakfast - 7 x Diner - 4 x picknick lunch - Begeleiding Nederlandstalige gids - Welkomst- en afscheidsdrankje

Vraag deze wandelreis aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Wandelreis Costa de la Luz in Zuid Spanje

– Groepsreis – 

Wat/waar: Wandelen langs de kust van Andalusië – Zuid Spanje
Duur: 8 dagen
Niveau: licht tot middelzwaar, 3,5 tot 5,5 uur per dag
NB:
Wandelervaring/redelijk goede conditie vereist

Aantal deelnemers; minimaal 6 – maximaal 16
Data: Zie het overzicht hieronder!

Wandelen in Cádiz: door sprookjesbossen, langs kliffen, baaitjes en witte dorpjes

De provincie Cádiz, in het uiterste zuiden van Spanje, heeft een verbazingwekkende variatie in landschappen. Van de hoge toppen in het noorden tot de glooiende, beboste heuvels in het zuiden en ongerepte stranden, kliffen en verborgen baaitjes aan de Costa de la Luz. Cádiz is Andalusië in een notendop, en dan met het mooiste en beste ervan! Gepassioneerde flamenco, verfijnde sherry, kleurrijke feria’s en verrukkelijke tapas.

Dit is een paradijs voor wandelaars. Ardanza brengt u er in samenwerking met een kleine, lokale organisatie! 

Data wandelreis Costa de la Luz  2024

  • April: 14-04-2024 t/m 21-04-2024
  • Juni:  16-06-2024 / 23-06-2024
  • September: 22-09-2024 / 29-09-2024
  • November: 10-11-2024 / 17-11-2024
  • December: Singles kerstreis 22-12-2024 / 29-12-2024

Minimaal 6 deelnemers, maximaal 16

Omschrijving Wandelreis Costa de la Luz – Cádiz

Tijdens deze gevarieerde wandelvakantie die Ardanza aanbiedt in samenwerking met een kleine, lokale organisatie, ontdekt u een authentiek, nog onbekend stuk Spanje. Hier vindt u moerassen, kliffen, sprookjeswouden, uitgestrekte zandstranden en verborgen baaitjes. Uitgestrekte bergketens met kurkeiken en miljoenen zonnebloemen in het voorjaar. En natuurlijk de uitgestrekte Atlantische Oceaan om een verfrissende duik in te nemen, na, én tijdens de wandelingen. U verblijft op steenworp afstand van strand en zee.

Wandelen door de bergen en langs zee

De wandelingen leiden langs de Atlantische oceaan en iets meer het binnenland in. Er is een lange kustwandeling langs 100 meter hoge kliffen waar u aan de overkant van de glinsterende oceaan Afrika bijna kunt aanraken, magisch! Maar we trekken ook het binnenland in. Over een slingerend ezelpad door de oude kurkeik bossen bij Facinas en naar de bergkam van de Sierra de la Plata, de hoogste toppen langs de kust van Cádiz.

Bovenaan is er een overweldigend uitzicht over de hele kuststreek. Aan zee bezoekt u de ruïnes van een Romeinse stad, groot geworden door de tonijnvangst, om daarna zelf te genieten van deze gastronomische lekkernij, uiteraard vergezeld van een goede lokale wijn.

Pijnboombossen en witte bergdorpjes

Ook is er een wandeling door de knoestige en geurende pijnboombossen van het natuurpark La Breña. De heldergroene boomtoppen van dit ‘brocollibos’ vormen een fel contrast met het azuurblauwe water. Uiteraard ontbreekt een kennismaking met een karakteristiek wit Andalusisch bergdorpje met haar smalle steile straatjes niet. Wat is er leuker dan daar zelf naartoe te lopen door een afwisselend heuvellandschap vol koren- en maisvelden?

Het levendige, veelzijdige Cádiz, de oudste havenstad van Europa, gelegen op een schiereiland, is een van de excursies. Het bijzondere licht waar de streek, de Costa de la Luz, haar naam aan dankt geeft de stad de allure van een filmdecor.

De gidsen van deze wandelreis wonen al jaren in dit deel van Andalusië. Ze doen niets liever dan hun liefde voor deze regio met u delen.

Uw accommodatie tijdens de wandelreis 

In de maanden april t/m september wordt er verbleven in een eenvoudig maar sfeervol, familiehotel in het vissersdorpje Zahora. Hier vindt u vrolijk gekleurde kamers en vele planten op de binnenplaats. Het verblijf is op basis van een eigen kamer met en-suite badkamer. In de maanden oktober t/m maart wordt er verbleven in hotel La Janda in het witte bergdorpje Vejer de la Frontera. Vanuit dit onopgesmukte, fijne hotel waar u ter plekke heerlijke tapas kunt eten, loopt u zó het oude stadje in.

Programma wandelreis Zuid Spanje in het kort

 • Dag 1. Aankomt en eventueel korte wandeling
 • Dag 2. Los Caños de Meca – Kaap van Trafalgar – Barbate
 • Dag 3. Tarifa, op de rand van Europa en het kurkeikwoud van Facinas
 • Dag 4. Over een ‘wandelend’ duin naar hoge toppen en natuurlijke baden in zee
 • Dag 5. Excursie Cádiz met sherry-proeverij
 • Dag 6 . Vanaf de ‘Faro’ tot Romeinse nederzetting Baelo Claudia in Bolonia
 • Dag 7. Vejer de la Frontera en de omringende heuvels en dorpjes
 • Dag 8: Transfer naar vliegveld. En afscheid.

Lees hier het programma van dag tot dag

Deze wandelreis Costa de la Luz verlengen ?

Verleng u verblijf met bijvoorbeeld een ontdekkingstocht naar de Moorse steden van Andalusië of Málaga en omgeving met de Caminito del Rey.  Ardanza regelt het graag in overleg met u. Geef uw wensen aan op het aanvraagformulier. Wilt u langer blijven en er zelf op uit trekken dan is deze fraaie wandelgids een onmisbaar hulpmiddel! 

Vraag hieronder deze wandelreis Cádiz aan!

NB1: In het geval dat het hotel geen beschikbaarheid meer heeft op de door u gewenste data dan wordt voor u een vervangend hotel gereserveerd in dezelfde categorie.
NB2: Het programma is onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat het programma wordt aangepast vanwege weersomstandigheden of lokale evenementen.

 
Vraag deze wandelreis aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: