Wandelreis dag 5 t/m 8

Reissom
€ 1.245 p/p*

*Reissom is exclusief retourvluchten. U verblijft in een eigen kamer met badkamer. Inclusief - Transfers van en naar de luchthaven Malaga - Transfers excursies - Bed & Breakfast - 7 x Diner - 4 x picknick lunch - Begeleiding Nederlandstalige gids - Welkomst- en afscheidsdrankje

Vraag deze wandelreis aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De wandelreis Costa de la Luz, Andalusië, van dag tot dag, deel 2

– Groepsreis – 

Wat/waar: Wandelen langs de kust van Andalusië – Zuid Spanje
Duur: 8 dagen
Niveau: licht tot middelzwaar, 3,5 tot 5,5 uur per dag
NB: Wandelervaring/Redelijke goede conditie vereist

Aantal deelnemers; minimaal 6 – maximaal 16

Programma wandelreis Zuid Spanje dag 5 t/m 8 

Dag 5.
Excursie Cádiz met tapas en sherry-proeverij

We bezoeken vandaag Cádiz, op een uur afstand van ons hotel. Cádiz, de oudste havenstad in Europa, was in de 18e eeuw een van de rijkste steden van Spanje. Op een oppervlakte van amper 2 vierkante kilometer ligt een schat aan historische monumenten, fraaie pleinen, prachtige woonhuizen met merkwaardige torentjes en stadspaleizen van geel zandsteen. Overal zie je de sporen van haar welvarende verleden. Cádiz is een stad van vissers, flamenco en een wereldberoemd carnaval.

We bezoeken een kleine, charmante bodega en leren alle geheimen van de sherry kennen. Het proeven van de sherry hoort er natuurlijk bij! De lunch bestaat uit tapas op de oude overdekte markt. Proef zeker mijn persoonlijke favoriet: ‘Tortillitas de Camarones’! Dan vervolgen we onze stadswandeling en bezoeken (facultatief) Torre Tavira: de hoogste toren van de stad met haar ‘Camera Oscura’ die ons ‘life’ een uniek kijkje op de stad geeft.

Een gids vertelt ons de vele wetenswaardigheden over Cádiz. Daarna is er vrije tijd om de stad verder te ontdekken. We spreken af bij de Kathedraal en wandelen terug naar de busjes, die ons naar ons hotel brengen. Er is weer wat vrije tijd alvorens we samen uit eten te gaan.

Dag 6.
Vanaf de ‘Faro’ tot Romeinse nederzetting Baelo Claudia in Bolonia

We rijden naar Atlanterra, een prachtige heuvel met kapitale villa’s, waarlangs in het voorjaar grote scholen tonijnen richting Middellandse Zee zwemmen. Dit was 2.000 jaar geleden ook al zo, toen ‘Baelo Claudia’ gebouwd werd. Deze Romeinse stad leefde van de tonijn en ‘Garum’, een kostbare vissaus, gemaakt van rottende vis; de ‘fabriek’ is nog goed bewaard gebleven, evenals het forum, de oude straten, de Romeinse baden en zelfs het theater. Dit is een magische plek, de Romeinen zagen dezelfde bergen, heuvels en zee als wij tijdens onze wandeling.

We lopen vanaf de vuurtoren (‘Faro’) langs een geitenboerderij en een gierenbroedplaats (‘van de Buitre Leonado – de vale gier) via een stukje asfaltweg naar een geheim paadje dat ons tot op de top van een gigantische duin brengt, ingesloten door pijnboombossen. We lopen vanaf het duin naar een van de mooiste baaitje van Cádiz – het prachtige strand van Bolonia. Wie wil kan de ruïnes van ‘Baelo Claudia’ of het museum bezoeken.

Daarna is er hier een picknick met uitzicht op zee. Misschien is er nog tijd voor een duik, voordat we terug wandelen naar de vuurtoren en naar Zahora gebracht worden. NB: Nog langer wandelen? Deze wandeling heeft de mogelijkheid van een verlenging van 1,5 uur, voor de ‘onverslaanbaren’ onder ons!

  • Afstand 13 km / 18 km / Niveau 1-2 / 3 ¾ -5 ¼ uur wandelen / 333m omhoog / 330m omlaag / 138m max. hoogte

Dag 7.
‘Pueblo Bonito’ Vejer de la Frontera en de omringende heuvels en dorpjes

We rijden naar het witte bergdorpje Vejer de La Frontera daar geven we een rondleiding door de nauwe, steile straatjes van deze ‘’Pueblo Blanco’, met paleishuizen, kasteel en bloemrijke patio’s. We beklimmen we de oude stadsmuur en een uitkijktoren vanwaar van oudsher gewaarschuwd werd voor rovers en piraten van zee. Daarna is er vrije tijd om zelf door dit historische dorpje te zwerven.

Het begin van de wandelroute loopt naar beneden richting Santa Lucia, naar een Romeins aquaduct met watervallen en een natuurlijke ‘jacuzzi’ .

We vervolgen onze weg, die verder heuvelopwaarts klimt tot aan La Muela waar we een hapje eten. Na onze maaltijd vervolgen wij onze weg terug naar Vejer de La Frontera door prachtige natuur en een uitzicht over de glooiende heuvels en de glinsterende oceaan in de verte.

NB: Lees in mijn blog over Vejer!

  • Afstand 14,5 Km / Niveau 1-2 / 4 ¼ uur wandelen / 174m omhoog / 174m omlaag / 220m max hoogte

Dag 8.
Transfer naar vliegveld. En afscheid!

Afhankelijk van de tijd van de terugvlucht is er ´s morgens nog tijd voor een strandwandeling, zwemmen of zelfs paardrijden. Mocht dat laatste u interesseren, laat het dan van te voren weten!

Terug naar programma wandelreis dag 1 t/m 4

Vraag hieronder deze wandelreis Cádiz aan!

 
Vraag deze wandelreis aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: