Vakantiewoningen Catalonië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Vakantiewoningen in de Catalaanse bergen en aan zee

Comfortabele en verzorgde vakantiewoningen in de Catalaanse Pyreneeën nabij het Natuurpark Cadí-Moixeró in de regio Solsonés en aan de Costa Brava met haar mooie vissersdorpjes.

Activiteiten en excursies in de Pyreneeën

Er zijn talloze excursie mogelijkheden in de omgeving. De historische vestingstad Solsona met vele voorzieningen. De Pyreneeën met diverse bergdorpjes en Romaanse kerkjes (Unesco werelderfgoed). Het middeleeuwse Cardona met haar gezellige centrum, smalle straatjes en kleine pleintjes en monumentale kasteel. 

U kunt in de regio diverse en afwisselende routes rijden langs pittoreske dorpjes en monumenten. In de omgeving zijn meren en rivieren voor watersport activiteiten en in de zomer vinden er in de diverse steden en dorpjes allerlei dorpsfeesten en jaarmarkten plaats. Wandelroutes. fietsen, zwemmen, ballonvaarten, kanoeën, Jeepexcursies. 

 De luchthaven Barcelona ligt op 1 tot 2.5 uur rijden, afhankelijk van welke woning u kiest.

Natuurpark Cadí-Moixeró

Dit natuurpark is op 1 – 1,5 uur rijden gelegen van de accommodaties, het maakt deel uit van de Pre Pyreneeën.
Een van haar opvallendste en meest beroemde pieken is de Pedraforca, heel erg geliefd bij Catalaanse bergbeklimmers.
De Pedraforca dankt zijn naam aan de karakteristieke vorm van de berg zelf: twee hoge toppen met een zadel in het midden. Volgens veel Catalanen is het de mooiste berg van de (pre) Pyreneeën.

Zeker is in elk geval dat de hoogste van de twee toppen, de Pollegó Superior, met zijn 2.498 meter hoogte een graag gekozen bestemming is voor bergwandelaars zonder hoogtevrees. En die komen niet alleen om van het schitterende uitzicht te genieten maar ook voor de zeer diverse flora en fauna zoals gemzen, de bonte specht, in de wateren de Pyreneese newt en de inheemse forel, rond de kliffen roofdieren, zoals steenarend, lammergier, de slechtvalk en de gele-alpenkraai, en in de grotten leven vleermuizen. Ook kunt u wolven tegenkomen!

Vakantiewoningen aan de Costa Brava

Tamariu is een van de mooiste witte vissersdorpjes aan de Costa Brava. Hier vindt u geen hoogbouw of massa toerisme, u waant zich terug in de tijd. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken langs de kust over oude smokkelpaden en het achterland biedt talrijke interessante excursie-mogelijkheden.

De middeleeuwse vestingstadjes Pals en Peratellada, Gerona, met haar kathedraal en oude joodse wijk. Figueres met het beroemde Dalí museum. Dit is één grote schatkamer aan mooie stadjes en middeleeuwse dorpjes. Hiernaast vindt u een Ardanza pareltje aan de Costa Brava.

Hoe reserveer ik deze vakantiehuizen?

Op het aanvraagformulier hieronder kunt u uw reiswensen aangeven. De gewenste reisdata, of u de accommodatie al dan niet in een Fly&Drive pakket wilt boeken, met hoeveel personen u reist etc. Mocht u een specifiek huis op het oog hebben vermeld dan graag de naam van het huis.

Wij nemen dan contact met u op voor een vrijblijvend voorstel op maat, zo bent u verzekerd van de perfecte match!

 
Vraag een reisvoorstel aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: