Fly drive Málaga & Omstreken

reissom 8 dagen vanaf
€ 1.475 per persoon*

Reissom 8 daagse fly drive Málaga incl. retourvluchten,  7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, WA/BA verzekering, lokale belastingen. De autohuur is gebaseerd op het ophalen van uw auto bij vertrek uit Málaga. Uitgebreide route- en excursieinformatie en boekingskosten.

* Reissom is gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Málaga 8 dagen Cultuur & Natuur

Bruisende cultuurstad Málaga en het imponerende achterland, El Torcal, Ronda, Grazalema, Caminito del Rey 

Ardanza brengt u tijdens deze fly drive 8 dagen Málaga rondreis naar de hoogtepunten van deze vriendelijke havenstad aan de Middellandse zee en de ongerepte natuurparken in het achterland. Nabij Antequera ligt El Torcal, met haar merkwaardige rotsformaties, bij Ronda de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves.
Fiets de Via Verde en wandel de Caminito del Rey! Bezoek de pueblos blancos zoals Ronda, Zahara de la Sierra en Grazalema.

Appartement of kleinschalig hotel

In dit arrangement 8 dagen Málaga en achterland haalt u uw huurauto op bij vertrek uit de stad. In de stad en in de natuur is er keuze tussen een verblijf in een comfortabel appartement of een kleinschalig hotel. Uiteraard is alle bed-en badlinnen aanwezig en eindschoonmaak geregeld. U kunt op het aanvraag formulier de accommodatie van uw keuze aangeven. 

Accommodatie keuze in Málaga stad

In de stad Málaga kunt u tijdens deze rondreis kiezen uit vier opties:

Accommodatie keuze in het achterland

Hotel bij de Caminito del Rey!

Mocht u de Caminito del Rey al vroeg op de dag willen lopen dan is een verblijf in dit hotel in El Chorro een aanrader! U kunt op het aanvraagformulier aangeven of u hier 1 of twee nachten wilt verblijven en in dat geval 1 of twee nachten korter in de omgeving van Ronda. 

De Route

Dag 1, 2 en 3: Málaga

Málaga heeft de laatste jaren veel energie gestoken in het opknappen, autovrij en aantrekkelijk maken van zijn binnenstad en dat is heel goed gelukt. Het is een stad die puur Spaans is en steeds populairder wordt. Malaga heeft een mooi oud centrum, vele pleintjes en gezellige straatjes. Vanwege het milde klimaat is deze stad aan de Middellandse zee het hele jaar door een heerlijke bestemming. Het is een stad die je perfect op de fiets kunt verkennen. Op de kleinschalige fietstours in Málaga van Málaga Bikes krijgen Ardanza reizigers 15% korting!

Kunst & Cultuurstad Málaga

Málaga is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot een Kunst & Cultuurstad. Bijna elk jaar wordt er wel een interessant museum geopend. Málaga is de geboortestad van Pablo Picasso, er zijn dan ook twee musea opgedragen aan zijn werk, het Picasso Museum en zijn geboortehuis. Málaga heeft een vestiging van het Thyssen Bornemisza, de enige buiten Madrid. In de oude tabaksfabriek is het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg gevestigd. Het Centre Pompidou Málaga is ook één van de publiekstrekkers en de meest recente aanwinst is het imponerende Museo de Málaga, gevestigd in het oude douanegebouw van de stad (Palacio de la Aduana). Het herbergt het Museo de Bellas Artes en het archeologisch museum van Málaga. De entree is gratis. Aanrader!

De kathedraal en de bucht het Alcazaba

In 1528 werd er begonnen met de bouw van de grote kathedraal. Omdat de tweede toren vanwege geldgebrek nooit afgebouwd werd heeft de Kathedraal als bijnaam “La Manquita” de éénarmige. Ook de burcht, de Alcazaba op de rots Gibralfaro, is een bezoek waard, het is een mooie wandeling vanuit het centrum naar boven. Hier ligt ook de gelijknamige Parador, waar u op het terras kunt genieten van een drankje of lunch en het prachtige uitzicht over de stad en de zee.

Gastronomisch Málaga

Op culinair gebied heeft Málaga veel te bieden, als kustplaats vooral bekend om zijn visspecialiteiten in alle variëteiten. Op het stadsstrand van Málaga, Playa de la Malagueta en richting het vissersdorpje Pedregalejo worden de specialiteit van de stad ‘espetos de sardinas’ de sardientjes, op het strand geroosterd. Op de Mercado Centrral van Atarazanas, met de Arabische poort kun je verse lokale producten kopen. Calle Granada is de straat waaraan de meeste restaurantjes en tapasbars liggen.

Dag 4, 5, 6, en 7: Natuurpark El Torcal of Grazalema – Ronda

El Torcal

Het natuurpark en karstgebergte El Torcal ligt ongeveer 13 km ten zuiden van de stad Antequera. El Torcal is een karstgebergte van kalksteen, sinds 150 miljoen jaar grillig en fantasierijk gevormd door de eroderende werking van water en wind en extreme temperatuurverschillen. Het gebergte ligt op een plateau wat oprijst in het glooide gebied, een mooi gezicht wanneer u komt aanrijden. Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over een groot deel van de regio. Er zijn korte en langere wandelroutes uitgestippeld en er is een bezoekerscentrum.

El Chorro en de Caminito del Rey

De El Chorro-kloof  en de bergachtige omgeving tussen Ardales naar Alora is een spectaculair gebied, geliefd bij wandelaars en klimmers. Hier werd begin van 1900 een pad aangelegd voor de arbeiders die werkzaam waren aan de stuwdam en waterkrachtcentrale aan de andere kant van de kloof. Dit levensgevaarlijke pad hoog boven de rivier is, nadat Koning Alphons het in 1921 bezocht, bekend geworden als ‘Caminito del Rey’ – Het koningspaadje. Na jaren gesloten te zijn vanwege de vele ongelukken is het in 2014/2015 voor miljoenen gerestaureerd en nu geopend voor publiek. Een aanrader! Lees Anne’s blog voor meer info en tips voor de Caminito del Rey

Antequera

De stad Antequera ligt aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea en kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. Belangrijke monumenten zijn de vele prachtige kerken. Antequera bezit archeologisch waardevol erfgoed. In het oosten van de stad ligt een van de grootste grafheuvels van Spanje, de Dolmen de Menga daterend uit de Bronstijd.

Ronda

Ronda ligt te midden van bergachtige natuurgebieden. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, hét symbool en trekpleister van Ronda. Een duidelijke erfenis van de Arabische tijd is de ‘muralla’, de op veel plaatsen zeer goed geconserveerde stadsmuur. Op 20 kilometer van Ronda kunt u het meer dan 2000 jaar oud amfitheater van Acinipo bezoeken.

Sierra de Grazalema & Sierra de las Nieves

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” met haar grijswitte kalkrotsen is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma en El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied.

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust en ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park. De bekendste grot is de Hoyos del Pilar. Het reservaat is beroemd door haar vele gaten in de oppervlakte. In het gebied valt relatief veel regen en daardoor is er een levendige vegetatie.

Jeep-excursies, Caminito del Rey en Fietsen over de Via Verde

De schitterende en afwisselde berggebieden in de omgeving van Ronda lenen zich uitstekend om per jeep te verkennen. Ardanza regelt graag een onvergetelijke dag voor u! Kies in overleg voor een tocht van een paar uur tot een dagexcursie, inclusief picknick.

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een spectaculair, 3 km lang wandelpad dat loopt van Ardales naar Alora door de El Chorro-kloof, op 100 meter boven de rivier. Het vervallen pad is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en opengesteld voor bezoek. Een wandeling dient van te voren gereserveerd te worden. Ardanza kan tickets voor u reserveren! Lees onze praktische tips op Anne’s Blog

Fietsen over de Via Verde de la Sierra

Een uurtje ten noorden van Ronda ligt de Via Verde de la Sierra. De omgeving van de Vía Verde de la Sierra bestaat uit flinke heuvels, tot zo’n 600 meter hoogte. In de verte zijn de uitlopers van hogere bergen zichtbaar. Graanvelden en olijfboomgaarden bepalen de kleur van het landschap. deze Vía Verde loopt daar zo goed als plat doorheen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Halverwege de route is er grote kolonie vale gieren te bewonderen, de trots van de regio. Ardanza is u graag behulpzaam met het regelen van fietsen en transport. Meer informatie over de Via Verdes van Spanje: www.viasverdes.com

Vraag hieronder een vrijblijvend voorstel aan voor deze 8 daagse rondreis naar de regio Málaga

Ardanza doet u dan binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: