Rondreis Andalusië Cultuur en Natuur 15 dagen

Reissom 15 dagen vanaf
€ 1.875 p/p*

Reissom 15 daagse Rondreis Andalusië Cultuur & Natuur incl. retourvluchten, 14 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, incl. 'All-inclusieve' pakket verzekeringen, WA/BA verzekering. Uitgebreide reisinformatie, kaarten, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement. Onder voorbehoud van beschikbaarheid

Offerte aanvraag rondreis Andalusië 15 dagen

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreis Andalusië 15 dagen Cultuur

Sevilla – Córdoba – Granada – Ronda – Grazalema – Cádiz – Jerez – Costa de la Luz

Dé Ardanza klassieker! 15 daagse rondreis langs Moors erfgoed, imponerende natuurparken & witte dorpjes

Ontdek onweerstaanbaar Andalusië tijdens deze rondreis in een rustig tempo: Koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada met hun Moorse erfgoed,  Ronda aan het Tajo-ravijn, witte dorpjes Arcos de la Frontera, Grazalema en Vejer de la Frontera. Sluit deze rondreis ontspannen af aan de Costa de la Luz met ongerepte stranden en Cádiz, de oudste havenstad van Europa. 

————

Prachtige vakantie in Andalusië

Beste Arco en Anne, We hebben een prachtige vakantie gehad in Andalusië. Geweldige accommodaties, goede balans tussen stad en rustiger plaatsen, veel gezien, mooie wandelingen gemaakt en schitterend weer. Bovendien hadden we veel informatie en kaarten van jullie ontvangen. En bij thuiskomst nog een gids met lekkere tapas. We kijken echt met heel veel plezier op deze vakantie terug. André en Mieke, 7 mei 2023
————

Rondreis Andalusië Cultuur en Natuur 15 dagen in het kort

  • Dag 1, 2 en 3: Sevilla: Giralda, Barrio Santa Cruz, Alcázar
  • Dag 4 en 5: Córdoba: Mezquita, Juderia, Medina Azahara
  • Dag 6, 7 en 8: Granada & Alhambra
  • Dag 9, 10 en 11: Ronda, Grazalema en Caminito del Rey
  • Dag 12, 13 en 14: Costa de la Luz, Cádiz en Doñana Natuurreservaat

Lees meer over deze 15 daagse rondreis Andalusië in het reisprogramma van dag tot dag

Reisprogramma van dag tot dag

Uw reis zelf samenstellen: kies appartement of kleinschalig hotel

Op bijna elke locatie heeft u keuze tussen een verblijf in een comfortabel, verzorgd appartement of een kleinschalig, stijlvol hotel. Uiteraard is in de appartementen alle bed-en badlinnen en eindschoonmaak geregeld en is er een 24 uurs receptie. U kunt dus uw rondreis door Andalusië zelf samenstellen. Uiteraard doen we u ook graag een voorstel voor een reis op maat!

Uitgebreide reisbescheiden, kaarten en uw persoonlijke reisgids

Twee weken voor vertrek ontvangt u per post zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Excursies, tapas, sherry – en fietstours, tickets Alhambra en Caminito del Rey

Uiteraard heeft Ardanza rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en kunnen we bijvoorbeeld voor het Alhambra en Caminito del Rey tickets vooraf regelen. NB: Ardanza reizigers krijgen in Sevilla en Córdoba 15% korting op de fietstours! 

De 15 daagse rondreis Cultuur Andalusië dag voor dag

Dag 1, 2 en 3
Sevilla: Giralda, Barrio Santa Cruz, Alcázar

U start uw rondreis in Sevilla, de sprankelende en romantische hoofdstad van Andalusië. Vanaf de luchthaven bent u in een half uurtje in het hartje van de stad per shuttlebus of taxi. U heeft uw huurauto de komende dagen nog niet nodig en haalt deze pas op bij vertrek uit de stad. Alle bezienswaardig van de stad liggen op loopafstand van uw appartement of hotel. Tip: Lees in Anne’s blog over een van de meest emblematische paleishuizen van de stad. 

Kies uw verblijf in Sevilla

Dag 4 en 5
Córdoba en de Mezquita

Córdoba was rond het jaar 1.000 de hoofdstad van een groot Moors rijk dat zich tot aan de Pyreneeën uitstrekte. Van die glorie is in de oude binnenstad één van de wonderen van Spanje, de Mezquita (uit het jaar 785), bewaard gebleven. In het hart van deze Moore moskee met 750 zuilen is een Katholieke Kathedraal gebouwd, een bijzondere samensmelting van twee religies. Lees hier over een van de geheime Mudejar parels van de stad.

TIP! Bezoek onderweg van Sevilla naar Córdoba het prachtige Carmona!

Kies uw verblijf in Córdoba

Dag 6, 7 en 8
Granada & Alhambra

Granada ligt aan de voet van één van de hoogste gebergten van Spanje, de Sierra Nevada, op de vruchtbare vlakten van de Vega. Granada met haar als enige overgebleven Moorse Paleizen Complex, het Alhambra met achter haar de besneeuwde toppen, is eeuwen lang omschreven als een toverachtige en wonderbaarlijke stad, waar de verhalen uit duizend-en-een-nacht voortleven.

Kies uw verblijf in Granada

Dag 9, 10 en 11
Ronda, Grazalema en Caminito del Rey

Ronda is een wit stadje dat spectaculair gelegen is aan het 150 meter diepe Tajo-ravijn. De Puente Nuevo, ‘nieuwe brug’, uit de 18e eeuw, verbind de oude en de nieuwe stad met elkaar. Ronda heeft vele oude monumenten en paleizen en de Plaza del Toros is een van de beroemdste van Andalusië. Ronda wordt omgeving door een drietal natuurgebieden: De Serrania de Ronda, de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves.

Kies uw verblijf in de omgeving van  Ronda

Dag 12, 13 en 14
Costa de la Luz, Cádiz en Doñana Natuurreservaat

De Costa de la Luz is sinds 2011 standplaats van Anne en Arco van Ardanza. Dit is een heel puur stukje Spanje met eindeloze witte zandstranden, groene heuvels en kleine vissersdorpjes. In het achterland liggen prachtige stadjes en een natuurparken, zoals het bekende vogelreservaat Donaña natuurpark en de Alcornocales, een berggebied met uitgestrekte kurkeik-bossen. Bij boeking ontvangt u Anne’s ebook met prachtige wandelingen in deze omgeving!

Kies uw verblijf aan de Costa de la Luz

————

Genoten van deze afwisselende reis
“Heel veel dank voor een onvergetelijke reis in Andalusië. We hebben enorm genoten van deze afwisselende reis. Alles was perfect verzorgd (en dat ontzorgt!). Dank ook voor het kookboek, leuk bij thuiskomst ontvangen.
We genieten nog na.”
Vriendelijke groeten, Frits en Astrid

————

“…Dit was een van onze fijnste vakanties.
De zeer uitgebreide en nuttige informatie en de prachtige omgeving, steden en mensen maken deze vakantie tot een dierbare herinnering…” Sigrid en Edgar

Lees hier hun reisverslag
————

Lees meer over deze 15 daagse rondreis Andalusië in het reisprogramma van dag tot dag

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan voor deze Cultuur & Natuur rondreis Andalusië

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Offerte aanvraag rondreis Andalusië 15 dagen
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: