Rondreis Extremadura 12 tot 18 dagen

Reissom 12 dagen vanaf
€ 1.695 p/p*

Reissom 12 daagse fly drive Extremadura incl. retourvluchten, luchthavenbelastingen, 11 overnachtingen inclusief ontbijt (behalve bij verblijf appartement), huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief 'all-inclusive' pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie informatie, kaartmateriaal, boekingskosten.

* Tarieven gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer. Reissom kan variëren afhankelijk van reisdata & accommodatie keuze

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly & Drive Extremadura 12 tot 18 dagen Natuur en Cultuur 

Vernieuwd! Rondreis Mérida – Monfragüe – Unesco Werelderfgoed – Cáceres – Ongerepte dehesa – Trujillo – Guadalupe – vogelrijkdom, kloosters & kastelen

Extremadura, ‘Extremis Dorii’ – land aan het uiteinde van de Douro. In deze ongerepte en uitgestrekte regio in Midden Spanje lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Dit is het échte Spanje, het ‘Oude’ Spanje. Een regio met grote cultuurschatten, prachtige natuurparken, enorme vogelrijkdom en slechts een handjevol buitenlandse bezoekers. Deze rondreis brengt u in 12 of 15 dagen naar haar belangrijkste bezienswaardigheden. Unesco Werelderfgoed Mérida, Cáceres en Guadalupe, Monfragüe natuurpark, middeleeuwse dorpjes en de uitgestrekte dehesa. 

———-

We zijn blij dat we Ardanza gevonden hebben

‘Terug van een 14-daagse rondreis naar de Extremadura willen wij jullie laten weten dat we genoten hebben van deze reis.
We zijn enthousiast over de wijze waarop jullie de reis hebben verzorgd en de (vele) informatie die jullie hebben verstrekt.
.

———-

Deze 12 daagse Extremadura rondreis verlengen met Zafra, Madrid of Sevilla

Uitgebreide reisbescheiden & op pad met onze lokale gidsen

Uw overnachtingen zijn in rurale appartementen, kleinschalige hotels of een fraaie Parador, de meeste met zwembad. Uiteraard ontvangt u uitgebreide reisbescheiden met kaartmateriaal, tips voor wandelroutes en een draaiboek – uw persoonlijke reisgids voor uw route van dag tot dag met de hoogtepunten van de Extremadura. We regelen onvergetelijke excursies met onze gidsen ter plekke waarbij u kennis maakt met de enorme vogelrijkdom en bijzondere flora van dit gebied wandelend, per jeep of kano. Kijktip! Een kort filmpje met prachtige indruk van de natuurlijke rijkdommen van de Extremadura

Het programma van rondreis Extremadura in het kort

  • Dag 1, 2 en 3: Het Noordwesten van de Extremadura: Valle de Ambroz en Valle de Jerte
  • Dag 4, 5 en 6: Trujillo & Monfragüe Nationaal Park, vogelreservaat
  • Dag 7 en 8: Mérida & Cáceres, Unsco Werelderfgoed
  • Dag 9, 10 en 11: Geopark Las Villuercas en Guadalupe met haar imponerende klooster 
  • Dag 12, 13 en 14 : Optioneel 2 nachten Zafra in het zuiden van de Extremadura, 3 overnachtingen Sevilla of Madrid 

Route door de Extremadura van dag tot dag

Dag 1, 2 en 3: Het Noordwesten van de Extremadura

Het Noord Westen van de Extremadura is een heel afwisselend gebied met drie prachtige valleien: Valle de Jerte, in het voorjaar één grote bloesempracht van de duizenden kersenbomen,  de Valle de Ambroz en La Vera. Het begin van uw rondreis is hier, aan de Ruta de la Plata. U verblijft in een charmante Posada in een gezellig stadje met een fraaie, 15e eeuwse joodse wijk, omgeven door groene heuvels met kastanjebossen en kabbelende beekjes.

Vanuit hier kunt u excursies maken naar Salamanca, de Sierra de Francia en de pittoreske dorpjes La Alberca en Candelario, op de lijst van de mooiste dorpjes van Spanje. In de omgeving vindt u vele sporen uit de Romeinse tijd. In de Valle de Jerte kunt u wandelen door de indrukwekkende Garganta del Infierno. In Yuste kunt u het klooster bezoeken waar Keizer Karel V zijn laatste jaren doorbracht.

Accommodatie Noord Extremadura

Gastvrije Posada met prachtige tuin  met zeer uitgebreide en verzorgd ontbijt! Kies een tweepersoons kamer of het tuinhuisje, een appartement met veel privacy.

Dag 4, 5 en 6: Trujillo & Monfragüe Nationaal Park

Trujillo, middeleeuwse parel

Het prachtige stadje Trujillo ligt op een heuvel in de uitgestrekte dehesa en is een juweeltje met haar fraai, halfronde Plaza Mayor, in de avond sprookjesachtig verlicht. Hier vindt u een Moors Fort, de fraaie ‘Iglesia de Santa Maria la Mayor’ en vele monumentale huizen en paleizen die gebouwd werden met het fortuin wat Conquistador Francisco Pizarro en zijn vier half broers vergaard hebben met hun (bloederige) overwinning op de Inca’s in Zuid Amerika.

Francisco Pizarro bouwde het ‘Palacio del Marqués de la Conquista’, waar u beelden ziet van de broers en hun Inca vrouwen. Trujillo is befaamd om haar kaasfestival: Feria del Queso (eind april) en heeft een aantal interessante musea en prima eetgelegenheden. 

Monfragüe Nationaal park, Unesco Biosfeerreservaat

Het Monfragüe Nationale park, één van de hoogtepunten van de rondreis en één van de 15 Nationale Parken van Spanje, werd in 1997 als zodanig uitgeroepen en in 2003 door Unesco als biosfeerreservaat op haar lijst gezet. De Arabieren veroverden dit grondgebied in het jaar 713 en noemden het Al-Mofrag wat ‘de afgrond’ betekent. Het hart van de Monfragüe is een kloof, door de tijden heen gevormd door twee prachtige rivieren: De machtige Taag en de Tietar. Monfragüe is een ‘must’ voor iedereen die naar de Extremadura op reis gaat vanwege haar vogelrijkdom.

Een toevluchtsoord voor Iberische lynx en Spaanse keizerarend
In Monfragüe leeft de grootste populatie monniksgieren ter wereld maar u kunt hier ook de aasgier, bijeneters, rode wouw, vale gieren, scharrelaars, blauwe rotslijsters, rode patrijzen en de zwarte ooievaar zien. Hier nemen onze lokale gidsen u graag mee op stap om kennis te maken met de enorme vogelrijkdom van deze regio. 

Tip! Lees ook Anne’s blog met een wandeltip in Monfragüe

Accommodatie Trujillo of Monfragüe Nationaal Park

Dag 7 en 8: Mérida & Cáceres

Mérida, hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania Lusitania

U vervolgt deze rondreis Extremadura met een verblijf in de hoofdstad van de Romeinse provincie Hispania Lusitania: Emérita Augusta, het huidige Mérida. Deze stad was een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk en moest in opdracht van Keizer Augustus een belangrijke pas aan de Ruta de la Plata en de brug over de Guadiana rivier beschermen. Er zijn indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd bewaard gebleven en Mérida heeft de meeste belangrijke oude monumenten van Spanje, zoals het indrukwekkende Romeinse Theater.

In dit theater wordt elke zomer een klassiek theaterfestival georganiseerd waar dagelijks aan 6.000 toeschouwers voorstellingen worden gegeven. Het Amfitheater, waar gladiatoren gevechten werden gehouden, bood plaats aan 15.000 kijkers. De Basilica de Santa Eulalia, de Diana tempel, het Alcazaba, de Moorse vesting aan de rivier. De Romeinse brug met 60 bogen die bijna 800 meter overspant, is de langste van alle nu nog bestaande Romeinse bruggen ter wereld. 

Cáceres, Unesco Werelderfgoed stad

Cáceres, Unesco Werelderfgoed stad, werd gesticht door de Romeinen in 25 voor Chr. Na de val van het Romeinse Rijk werd het bezet door de Visigoten. In de 8ste eeuw veroverden de Moren Cáceres. Zij bouwden een stadsmuur en 30 verdedigingstorens, waarvan de nog bestaande Bujaco toren uit de 12e eeuw de beroemdste is (Tip: Vanaf boven hebt u een spectaculair zicht op de stad!).

Cáceres werd in de 13de eeuw heroverd door de christenen. In die tijd had Cáceres een Joodse wijk, waarvan nog delen zijn te zien. Vanaf de 16de eeuw verrezen fraaie kerken zoals die van San Francisco de Javier, de Gotische Santa Maria kathedraal, deftige huizen en paleizen met strenge, burcht-achtige façades. 

Accommodatie Mérida

———-

Fantastische reis, beter kan het niet 

‘Hallo Anne, We voelen ons bevoorrecht. Wat zalig een eigen balkon, om nog niet te spreken van het uitzicht.
Vanmorgen om 08.00 uur stonden we in ons nachtgoed buiten (2 gr denk ik), in de verwachting roofvogels te spotten. 
Die waren er ook, samen met zo’n 7 luchtballonnen!
Fantastische reis, beter kan het niet zeggen we dagelijks.
Gr Helene en Carl, 20 mei 2023″

———-

Dag 9, 10 en 11: Geopark Las Villuercas en Guadalupe

Natuurschoon vindt u niet alleen het Monfragüe Natuurpark, maar ook in het veel minder bekende Geopark Las Villuercas met haar grillige rotsformaties, grotten en uitgestrekte kastanjebossen, gelegen in het Noordoosten van de Extremadura, tussen de rivieren de Taag en de Guadiana. Hier vindt u uitgestrekte bergketens (appalachen) met de oudste geologische geschiedenis van Europa. De hoogste top is de Pico Villuerca met 1.601 meter.

Het landschap bestaat uit glooiende loofbossen en naaldwouden, grijze rotsformaties en dehesas met steeneiken. De ongerepte natuur herbergt herten, steenmarters, wilde zwijnen, otters en genetkatten naast vele vogelsoorten. Een groot deel van Las Villuercas is sinds 2011 uitgeroepen tot Unesco Geopark.

Adembenemend uitzicht: Bij uw reisbescheiden krijgt u tips voor een spectaculair uitkijkpunt in deze omgeving.  Vanaf de ruïnes van een oud kasteel hoog op een rots heeft u adembenemend uitzicht over het park en u ziet heel in de verte, de besneeuwde toppen van de Sierra de Gredos. Het klimmetje is de moeite meer dan waard! 

Guadalupe en haar verbluffend fraaie klooster

Guadalupe ligt in de beboste heuvels van Las Villuercas. Het is een klein stadje met aan haar dorpsplein het verbluffend fraaie Koninklijke klooster van Santa María de Guadalupe.

Real Monasterio de Guadalupe

“…Het klooster is een uitzonderlijke verzamelplaats van vier eeuwen Spaanse religieuze architectuur. Het symboliseert twee belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis die plaatsvonden in 1492: de Herovering van het Iberisch schiereiland door de Katholieke koningen en de aankomst van Christoffel Columbus in Amerika. Het klooster was, en is nog steeds een centrum van bedevaart.  (bron: unesco.nl)

Lees meer over het Real Monasterio de Guadalupe in Anne’s blog!

Accommodatie Las Villuercas of Guadalupe

Deze 12 daagse reis verlengen?

Kijk op de volgende pagina voor de mogelijkheden voor verlenging met Zafra in het zuiden van de Extremadura, Sevilla en/of Madrid. NB: Met een verlenging met Sevilla vliegt u naar en van Sevilla en passen we de route iets aan. In het andere geval zijn de vluchten naar Madrid.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: