Rondreis Cádiz & Costa de la Luz

Reissom 8 dagen vanaf
€ 1.375 p/p*

8 dagen Rondreis Cádiz & Costa de la Luz incl. retourvluchten, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig met 'All-inclusive' pakket verzekeringen WA/BA verzekering. Zeer uitgebreide reisinformatie, kaartmateriaal, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement. Onder voorbehoud van beschikbaarheid

 

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly & Drive 8 dagen Cádiz & Costa de la Luz 

Cádiz – Jerez de la Frontera – Grazalema – Vejer – Alcornocales – Tarifa – Costa de la Luz – Sherry & flamenco

De regio Cádiz ligt in het uiterste zuiden van Europa, waar u aan de overkant van de oceaan Afrika bijna kunt aanraken. Cádiz heeft een verbazingwekkende variatie in landschappen. Van de hoge toppen van het Grazalema natuurpark in het noorden tot de glooiende heuvels in het zuiden met miljoenen zonnebloemen in het voorjaar. Jerez de la Frontera vormt samen met Sanlúcar de Barrameda en el El Puerto de Santa Maria de Sherry-driehoek. 

De Costa de la Luz – De kust van het licht van Cádiz heeft uitgestrekte, stille zandstranden en kleine, verborgen baaitjes. Moerasgebieden, bossen en de straat van Gibraltar met een enorme vogelrijkdom. Dé bestemming voor birdwatchers, wandelaars en fietsers. De stad Cádiz is de oudste havenstad in Europa en ligt op een klein schiereiland, het is een heerlijk relaxte stad, met Romeinse opgravingen, een trotse Kathedraal, mooie pleinen en een wereldberoemd carnaval.

——-

W willen jullie bedanken voor de goede organisatie van onze reis naar Cádiz en de Costa de la Luz. We hebben genoten van een zeer boeiende en gevarieerde reis waarbij ons zeker enkele bijzondere plaatsen zoals het Parque de Grazalema, Cádiz ( een fascinerende stad !), Vejer de la Frontera, Melonia Sidonia ( een ontdekking !), Tarifa ons bekoorden. Ook het logies was zeer aangenaam en met zorg gekozen.
Met vriendelijke groeten,
Manja en An

——-

Het standaard 8 daagse Fly & Drive arrangement

Dag 1 en 2: Cádiz of Jerez de la Frontera

U begint deze rondreis Cádiz & Costa de la Luz met twee (of naar keuze 3) overnachtingen in een van de twee meest bekende steden: Cádiz of Jerez de la Frontera. Of kies voor een verblijf in beide steden. Geef op het aanvraagformulier uw wensen aan voor een maatwerkreis.

De stad Cádiz

De stad Cádiz, oudste havenstad in Europa ligt op een klein schiereiland en u kunt er dus nooit verdwalen! Het is een heerlijke relaxte stad met Romeinse opgravingen, een trotse Kathedraal met een gouden koepel, mooie pleinen, smalle straatjes en wereldberoemd carnaval.

De Mercado Central is de beste vismarkt van Europa. Het stadsstrand van Cádiz, La Caleta, is een plaatje en beroemd geworden in een van de James Bond film ‘Die another day’! Beklim de Torre Tavira voor een geweldig uitzicht over de stad en flaneer tegen de avondschemering over de romantische Alameda met haar reusachtige bomen.  

 Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is een verrukkelijke, trotse en onopgepoetste stad, rijk geworden door haar sherry, met fraaie bodega’s, paleizen en statige herenhuizen en natuurlijk de koninklijke paardrijdschool de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre en de Yeguada, de stoeterij net buiten de stad.

Hier vindt in februari het wereldberoemde flamenco festival plaats maar bezoek ook vooral de intieme voorstellingen in piepkleine sherry Tabancos. In mei vindt hier een van de leukste Feria’s van Andalusië plaats: De Feria del Caballo, een week lang kijken naar mooie dames in flamenco jurken en trotse caballeros op hun paarden. 

Accommodatie keuze Cádiz of Jerez de la Frontera

Dag 3 en 4: De bergen: Grazalema, Ronda en omgeving

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” met haar hoge toppen is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Wij delen ze met u in ons ebook ‘Wandelen in Cádiz‘!

Ronda is een wit stadje dat spectaculair gelegen is aan het 150 meter diepe Tajo-ravijn. Ronda heeft vele oude monumenten en paleizen en de Plaza del Toros is een van de beroemdste van Andalusië. Ronda wordt omgeving door een drietal natuurgebieden: De Serrania de Ronda, de Sierra de Grazalema en de Sierra de las Nieves. In deze uitgestrekte groene gebieden met hoge pieken vindt u prachtige ‘Pueblos Blancos’ zoals Grazalema & Zahara de la Sierra.

Deze omgeving nodigt uit tot wandelen, fietsen (ook e-bikes!) of een bezoek aan de bijzondere bodega’s. Ardanza’s gids ter plekke gaat met u op pad met een Jeepexcursie. Ook kunt u vanuit hier de spectaculaire “Caminito del Rey” wandelen.

Accommodatie keuze omgeving Ronda

Dag 5, 6 en 7: Costa de la Luz

Dit gebied met haar groene en glooiende achterland is een heel puur stukje Spanje met haar eindeloze witte zandstranden en kleine vissersdorpjes. In het achterland liggen prachtige stadjes en een aantal natuurparken, zoals  de Alcornocales, een berggebied met uitgestrekte kurkeikbossen. Ga op walvis & dolfijn excursie vanuit Tarifa of birdwatchen in de Straat van Gibraltar.

Vejer de la Frontera is een prachtig wit vestingstadje wat stamt uit de Romeinse tijd met Moorse monumenten en stadspoorten op een heuvel van 220 meter op 10 minuten rijden van de mooiste stranden van deze kust. Op een half uurtje het binnenland ligt, hoog op een heuvel vindt u een van de oudste stadjes van Europa, Medina Sidonia, een onontdekt pareltje. 

Conil de la Frontera is een levendig wit vissersdorp aan het strand met vele gezellige strandtentjes en uitstekende visrestaurants. In de omgeving kunt u eindeloos wandelen en fietsen. Ook paardrijden, surf en golf zijn hier te beoefenen. In Bolonia, uitgeroepen tot het mooiste baaitje van Andalusië, vindt u de Romeinse opgravingen Baelo Claudia, het grootse complex aan zee van Europa en de grillig uitgesleten Baños de Claudia. 

Accommodatie keuze Costa de la Luz

Birdwatchen

De straat van Gibraltar is een van de belangrijkste vogel-migratiegebieden tussen Europa en Afrika. Tussen Tarifa en Marokko is slechts 12 kilometer! Ardanza regelt birdwatching excursies met onze lokale gidsen. Lees over de enorme Gieren migratie in Anne’s Blog!

Verleng deze reis op maat!

Natuurlijk kunt u deze reis prima verlengen, met een paar dagen extra op een van de locaties, of een combinatie met Sevilla of Málaga. Geef op het aanvraagformulier uw wensen aan en we doen u graag een vrijblijvend advies.

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Wandelen in Cádiz

Anne van Ardanza schreef een wandelgids voor de regio Cádiz, waar zij woont. In dit boek beschrijft ze 14 favoriete wandelroutes in de bergen en langs de kust. Met een uitgebreide stadswandeling in Cádiz met heel veel tips en informatie. Lees er meer over: www.walkingcadiz.com

Vraag een vrijblijvend voorstel aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: