Naar Andalusië in de winter!

Regelmatig krijgen we bij Ardanza de vraag of onze rondreizen in Andalusië ook in de wintermaanden te maken zijn. Nee, ze zijn niet allemaal even geschikt, maar een aantal juist wel! Lees hier welke rondreizen dat dan zijn en waarom de winter juist een heerlijke tijd is om naar het zuiden af te zakken!

1. Wat voor weer is het dan in Andalusië in de winter?

Onze ervaring van de afgelopen 18 jaar is dat de maanden december en januari over het algemeen droger en zonniger zijn dan november, februari en maart. Overdag kan het op zonnige dagen prima tot 20 – 23 graden worden maar de dagen zijn natuurlijk een stuk korter en de avonden en nachten zijn koel, met gemiddelde minimumtemperaturen van 8 – 12 graden. In de bergen is het een stuk kouder, in de Sierra Nevada bij Granada ligt normaliter sneeuw van november tot april en daar kun je dan ook skiën! Ook bij Ronda, in de Sierra de las Nieves (de bergen van de sneeuw) kun je heel af en toe sneeuw verwachten. Málaga (en omgeving), aan de Middellandse zee, heeft het meest milde klimaat en daar kunje dan ook stranddagen hebben.

2. Hoe is het aan zee?

Hoe het aan zee is, is afhankelijk van naar welk gedeelte van Andalusië je gaat, aan de Middellandse zee, bijvoorbeeld omgeving Malaga is het klimaat een stuk milder dan aan de Atlantische oceaan, de Costa de la Luz, al wordt daar dan weer van gezegd dat de meeste wolken snel overwaaien. Het is zeker niet altijd weer om op het strand te gaan liggen maar het stranden zijn verrukkelijk voor een fijne wandeling en in een van de vele beschutte baaitje kun je heerlijk zonnen. Lees hier een tip voor een geweldige wandeling langs de kust bij Bolonia die wij (in een T-shirtje) in december deden!

3. Is het wel gezellig in de dorpjes en de steden in de winter?

In de wintermaanden, buiten de feestdagen om, zijn er natuurlijk veel minder toeristen in aan de kust en in de kleine dorpjes en daar kan het dan ook best stil zijn maar de beroemde steden in Andalusië zoals Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga, Jerez en Cádiz zijn het hele jaar door een fijne & levendige bestemming. De cultuur in het zuiden van Spanje is bij uitstek het leven op straat en daarom zijn de centra altijd gezellig. Deze periode is perfect om lekker op je fiets Sevilla en Córdoba te verkennen! (Ardanza reizigers krijgen hier 15% korting op fietstours), of de prachtige Via Verde bij Ronda te fietsen. Op het platteland en in de bergen zul je soms heel weinig mensen tegenkomen en ben je soms zelfs de enige gast in de kleine hotels van Ardanza – maar dat kan ook juist heel prettig zijn voor hen die natuurschoon en rust zoeken.

4. Kunnen we alle toeristische hoogtepunten bezoeken?

De hoogtepunten & bezienswaardigheden van Andalusië zoals het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba, De Kathedraal en het Alcázar in Sevilla en ook alle musea, de sherry-bodega’s, Flamenco shows, de Koninklijke paardrijdschool in Jerez de la Frontera zijn het gehele jaar door geopend, al zijn de tijden soms iets aangepast. Dolfijn- en walvisexcursies zijn er niet in de wintermaanden maar activiteiten zoals de Caminito del Rey, Birdwatchen, excursies naar Doñana vogelreservaat gaan (bij normale weersomstandigheden) gewoon door.
Bij de reisbescheiden geven we je alle benodigde informatie!

5. Zijn we goedkoper uit wanneer we in de winter op pad gaan?

Rondom feestdagen in Andalusië (begin december, kerst, Driekoningen) en de schoolvakanties in Nederland (kerst – en voorjaarsvakantie) kunnen de tarieven van vluchten en accommodaties oplopen tot ’ normale’ hoogseizoen tarieven en is de beschikbaarheid op de kleinschalige accommodaties soms gering maar buiten deze periodes liggen tarieven over het algemeen een stuk lager dan in het voorjaar en de zomer. Vooral voor de reizigers die de steden willen bezoeken is Andalusië het hele jaar door een heerlijke bestemming (behalve dan hoogzomer, dan is het echt heel warm!)

In de wintermaanden zijn onderstaande arrangementen van Ardanza in Andalusië altijd een goede keuze!

  1. De Moorse Koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada
  2. Málaga en omgeving
  3. Stedentrip Sevilla
  4. Cadiz en Costa de la Luz
  5. Stedentrip Málaga

 
 

Comments are closed.