Reizen naar Andalusië in de winter

Regelmatig krijgen we bij Ardanza de vraag of Andalusië een fijne bestemming is in de wintermaanden. Wij wonen nu zelf al ruim 12 jaar in Zuid Spanje en kunnen deze vraag met een volmondig ‘Ja zeker!’ beantwoorden.

Veelgestelde vragen over Andalusië in de wintermaanden

Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen en ontdek je waarom de winter juist een heerlijke tijd is om naar het zonnige zuiden af te zakken voor een reis of een werkvakantie, waar je rekening mee moet houden en welke reizen en regio’s dan de beste keuze zijn!

Onze favoriete reizen naar Andalusië in de winter

In de wintermaanden zijn de onderstaande arrangementen van Ardanza in Andalusië een perfecte keuze.
Vraag een vrijblijvend voorstel aan of bel ons voor meer informatie: +31 (0)35 691 2275

  1. De Moorse Koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada
  2. Málaga en omgeving
  3. Cadiz en Costa de la Luz

 

1. Wat voor klimaat heeft Zuid Spanje in de winter?

Onze ervaring van de afgelopen 25 jaar is dat de winter in Zuid Spanje over het algemeen droog en zonnig is.  Overdag kan het prima 20 – 23 graden worden maar de dagen zijn natuurlijk een stukje korter en de avonden en nachten zijn koel, met gemiddelde minimumtemperaturen van 8 – 12 graden. In de bergen is het een stuk kouder, in de Sierra Nevada bij Granada ligt normaliter sneeuw van november tot april en daar kun je dan ook skiën!

Ook bij Ronda, in de Sierra de las Nieves (de bergen van de sneeuw) kun je heel af en toe sneeuw verwachten. Málaga en omgeving, aan de Middellandse zee, heeft het meest milde klimaat en daar is het ook af en toe gewoon heerlijk strandweer!

TIP! Lees hier over Spanje Oud&Nieuw viert!

2. Hoe is het op het strand in Zuid Spanje in de winter?

Hoe het aan zee is, is afhankelijk van naar welk gedeelte van Andalusië je gaat, aan de Middellandse zee, bijvoorbeeld omgeving Málaga is het klimaat milder dan aan de Atlantische oceaan, aan de Costa de la Luz. Al wordt van Cádiz dan weer gezegd dat eventuele wolken snel overwaaien.

Het is zeker niet altijd weer om op het strand te gaan liggen in je bikini maar de stranden zijn verrukkelijk voor een fijne wandelingen, zoals van El Palmar naar Conil, of langs de hoge kliffen tussen Barbate en Los Caños de Meca. In een van de vele beschutte baaitje langs de Costa de la Luz kun je heerlijk zonnen.

In de dorpjes aan zee is er ook in de wintermaanden altijd wel gelegenheid om te lunchen of wat te drinken. Mocht je een fan zijn van (kite) surfen dan is de Costa de la Luz juist in de winter een topbestemming. NB: Zie ook ons ebook met wandelingen in Cádiz, waaronder een aantal heerlijke wandelingen langs de kust! 

3. Is het niet heel stil in Andalusië in de wintermaanden?

In de wintermaanden, buiten de feestdagen om, zijn er natuurlijk veel minder toeristen in aan de kust en in de kleine dorpjes en daar kan het dan ook best (heerlijk!) rustig zijn maar de beroemde steden in Andalusië zoals Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga, Jerez en Cádiz zijn het hele jaar door een fijne & levendige bestemming. De cultuur in het zuiden van Spanje is bij uitstek het leven op straat en daarom zijn de centra altijd gezellig.

De wintermaanden zijn perfect om lekker op je fiets Sevilla en Córdoba te verkennen! (Ardanza reizigers krijgen hier 15% korting op fietstours), of de prachtige Via Verde bij Ronda te fietsen. Op het platteland en in de bergen zul je soms heel weinig mensen tegenkomen en ben je soms zelfs de enige gast in de kleine hotels van Ardanza – maar dat kan ook juist heel prettig zijn voor hen die natuurschoon en rust zoeken.

4. Zijn de culturele hoogtepunten van Andalusië open in de winter?

De hoogtepunten & beroemde bezienswaardigheden van Andalusië zoals het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba, De Kathedraal en het Alcázar in Sevilla en ook alle musea, de sherry-bodega’s, Flamenco shows, de Koninklijke paardrijd school in Jerez de la Frontera zijn het gehele jaar door geopend, al zijn de tijden soms iets aangepast.

Dolfijn- en walvisexcursies zijn er niet in de wintermaanden maar activiteiten zoals de Caminito del Rey, Birdwatchen gaan (bij normale weersomstandigheden) gewoon door. Bij de reisbescheiden geven we je alle benodigde informatie!

5. Kun je buitenactiviteiten ondernemen in de winter in Zuid Spanje?

De winter is bij uitstek een heerlijk tijd om buiten actief te zijn! Heerlijk uitwaaien aan de ongerepte stranden van de Costa de la Luz, of een wandelen in de bergen en het glooiende achterland. In het hooggebergte de Sierra Nevada bij Granada wordt geskied en daar is het dus koud maar de zuidelijker gelegen Natuurparken zoals de Alcornocales bijvoorbeeld, is in de winter een heel geliefd gebied voor wandelaars en fietsers.

Andalusië heeft verschillende fraaie Vías Verdes, voormalige spoorlijnen die nu fietspad zijn en ook fietsen is een fijne activiteit juist in de winter! NB: In ons 263 pagina tellende reis- en wandelboek (ebook voor tablet, mobiel of computer) geven we ook veel tips voor activiteiten, zoals paardrijden op het strand, Paragliding, klimmen etc. 

Bestel hier
Wandel- en minireisgids ‘Wandelen in Cádiz’

6. Is Andalusië in de winter een goedkope bestemming?

Rondom feestdagen in Andalusië (begin december, kerst, Driekoningen) en de schoolvakanties in Nederland en België (kerst – en voorjaarsvakantie) kunnen de tarieven van vluchten en accommodaties oplopen tot ’normale’ hoogseizoen tarieven en is de beschikbaarheid op de kleinschalige accommodaties vaak gering maar buiten deze periodes liggen tarieven over het algemeen een stuk lager dan in het voorjaar en de zomer. 

Andalusië: Ook een perfecte bestemming voor een werkvakantie!

Kom thuiswerken in Zuid Spanje en boek nu een tiptop geregelde ‘workation’ in Andalusië! Op die zonnige en comfortabele werkplek bespaar je alvast de stookkosten…Uiteraard mag je hond ook mee! In de rubriek vakantiewoningen zie je een overzicht van onze appartementen en vakantiewoningen en we doen uiteraard graag een advies op maat. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan

Korting bij lang verblijf

Ardanza heeft mooie aanbiedingen voor een langer verblijf op één locatie, mocht je overwegen om er een ‘Workation’ van te maken, thuiswerken vanaf je vakantieadres!

 

 

 

 

 

 

geef een reactie

* verplichte velden