Fly drive Barcelona en Priorat 8 dagen

Fly Drive 8 dagen vanaf € 1.495 p.p.*

Incl. retourvluchten, incl. luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Opel Corsa of gelijkwaardig, incl.ongelimiteerd aantal km, zorgeloos 'all inclusive' verzekeringspakket, tweede bestuurder gratis. (autohuur gebaseerd op het ophalen bij vertrek uit Barcelona). Uitgebreide route- en excursieinformatie, boekingskosten.

* Reissom afhankelijk van beschikbare reisdata en gebaseerd op 2 personen.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 dagen bruisend Barcelona en Priorat wijnregio

Vernieuwd!

Tijdens deze individuele reis ontdekt u drie dagen lang op uw gemak sprankelend Barcelona. De beroemde bezienswaardigheden maar ook de minder bekende plekjes. Natuurlijk langs meesterwerken van Gaudí, maar ook slenteren door de Barrí Gotic en de oude haven en de mooie parken.

Daarna verblijft u vier dagen in het groene en glooiende wijngebied de Priorat. Deze bijzondere regio wordt ook wel “het Toscane van Spanje” genoemd. Tussen de glooiende wijngaarden en olijfbomen liggen kleine, karakteristieke dorpjes. Het imponerende bergmassief de Montsant is een baken in het landschap. 

Kleinschalige accommodaties

Zoals u gewend bent van Ardanza zijn uw overnachtingen geregeld op zorgvuldig geselecteerde, kleinschalige locaties in de stad en in de bergen. In Barcelona heeft u de keuze uit een comfortabel appartement en een fijn stadshotel.

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek en reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Uw reis wordt tot in de puntjes voor u geregeld zodat u ontspannen op pad gaat. Uiteraard regelt Ardanza graag uw excursies en activiteiten in overleg met u! 

Dag 1, 2 en 3: Barcelona

Ontdek in 3 dagen de hoogtepunten van deze bruisende metropool aan zee. Natuurlijk de Ramblas en de Middeleeuwse wijk de Barri Gotic met haar wirwar van smalle straatjes en steegjes, charmante pleintjes, mooie kerken en imponerende Kathedraal. In de hippe wijk El Born en de Ribera is het goed winkelen, uitgaan en tapas eten of uitgebreid dineren in een van de vele uitstekende restaurants.

Kunst en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: natuurlijk de werken van Gaudí: Casa Mila, Parc Guëll, Casa Batlló, Palau Güell en zijn bekendste werk, La Sagrada Familia. Daarnaast zijn er bijna 50 musea. Waaronder bijvoorbeeld het museum Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) bovenop de berg Montjuïc. Het huisvest de Catalaanse geschiedenis vanaf de Romeinen tot aan de Avant Garde kunst. Een ander hoogtepunt is het Palau de Musica Catalana. Dit prachtige bouwwerk behoort tot de mooiste muziektheaters ter wereld.

TIP: Lees meer over  het werk van Gaudí in Anne’s blog!

Accommodatie in Barcelona

Dag 4, 5, 6 en 7: Groen en glooiende Priorat wijnregio

De Priorat, ook wel ‘Het Toscane van Catalonië‘ genoemd, is een van de dun bevolkste gebieden van Catalonië en door buitenlandse toeristen nog weinig bezocht. In deze wijnregio liggen 23 karakteristieke, soms geïsoleerde dorpjes verspreid in het glooiende landschap. In elk dorp is minstens één restaurant waar u kunt genieten van de uitstekende gastronomie van Catalonie, vergezeld van de uitstekende Priorat- en Montsant wijnen.

Priorat, paradijs voor levensgenieters en rustzoekers

In de regio kunt u diverse wijnroutes afleggen langs de grotere en kleinere wijnhuizen waar men rondleidingen geeft en wijnproeverijen organiseert. In de bosrijke en bergachtige natuurgebieden zijn vele wandelroutes te maken. Zoals in de imponerende Montsant bergketen en het natuurgebied de Sierra de LLaberia. Dit is een heerlijke plek voor rustzoekers en levensgenieters.

Accommodatie in de Priorat

De omgeving, het achterland

Wijnroutes

De Priorat regio is befaamd om haar wijn – en olijfolieproductie. Wijnproductie dateert van zeer vroege tijden. Aan het eind van de 19e eeuw verliet de bevolking massaal het gebied na een plaag die de oogsten verwoestte. In de laatste jaren vestigen zich meer en meer ondernemende en innovatieve kleinere en grotere wijnboeren. De regio kent nu circa 100 bodega’s (D.O.Q. Priorat en, sinds 2002, de D.O. Montsant). Het klimaat is droog en warm en samen met de verbouw op de  ‘Llicorella’ aarde, zwarte leisteen, kenmerkend voor de  Prioratwijnen, zorgt dit voor krachtige en smaakvolle wijnen. 

De ligging van de wijngaarden op kleine terrassen op steile hellingen  moet de oogst vaak nog handmatig gebeuren. De Montsant wijnen doen zeker niet onder qua kwaliteit en zijn minder prijzig. De meest voorkomende druivensoorten zijn Garnacha, Carineña, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot (rood), Macabeo, Garnacha blanca en Pedro Ximénez (wit).

Arbequina olijfolie routes

In de regio vindt u 3.500 hectare olijfgaarden. Veel ervan zijn op  smalle, steile terrassen gelegen, net zoals de wijngaarden. De meest voorkomende olijvensoort in deze regio is de Arbequina, een kleine, zeer smaakvolle variant. De olie van deze olijven is te classificeren onder de “extra Virgin Olijf Olie”. Het wordt onder de naam Siurana D.O.P. op de markt gebracht. Tijdens de olijvenoogst in november, december en januari zijn de verschillende olijfoliemolens te bezoeken.

Het fraaie klooster Cartoixa Escaladei

Na de Moslim overheersing in dit deel van Spanje werd er in 1194 een groep Kartuizer monniken vanuit Frankrijk naar dit gebied gestuurd om er een orde te stichten en het gebied onder haar bestuur te brengen. Zij bouwden het Cartoixa (klooster) Escaladei, aan de voet van het indrukwekkende Montsant bergmassief.

Het oudste Kartuizer klooster van het Iberisch schiereiland. De resten van dit deels gerestaureerde complex zijn te bezoeken. De wijngaarden rondom het klooster dateren al uit deze vroegere tijden produceren nog steeds uitstekende wijnen. In het nabijgelegen gehuchtje kunt u de gelijknamige bodega bezoeken.

Wandelroutes door heuvels, bergen en wijngaarden

In het Natuurpark de Montsant met haar karstgesteente en het natuurpark de Serra Llaberia zijn vele wandelroutes uitgezet. voor de doorgewinterde wandelaars maar ook lichtere routes. Meer naar het zuiden vindt u het uitgestrekt natuurpark Els Ports. In deze regio vindt u bijzonder flora en fauna, sommige soorten zeer zeldzaam in Spanje.

Taragona en Reus

Tarragona, met haar Romeinse Amfitheater, op de werelderfgoedlijst van Unesco is een bezoek zeker waard. Vanaf de hoog gelegen Ramblas heeft u prachtig uitzicht over de Middellandse zee. De stad heeft een mooi oud centrum met een prachtige Kathedraal. Reus, de geboorteplaats van de Catalaanse architect Antoni Gaudí is een prettig stadje op 25 kilometer ten noorden van Falset met een mooi oud centrum en een interessant & interactief Gaudí museum.  U vindt er vele modernistische bouwwerken. Er is een ‘Ruta de modernista’ uitgestippeld.

Deze route verlengen met Valencia

Deze reis is heel goed te verlengen met een verblijf in het hartje van historisch Valencia en/of het achterland ervan!
Kijk voor meer informatie op de volgende pagina

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: