Fly drive Noord Spanje verlenging

Rondreis Noord Spanje

Verlenging tot 15 of 18 daagse fly drive rondreis Noord Spanje - Het Groene Spanje
Baskenland – Bilbao - Cantabrië – Picos de Europa – Asturie – Oviedo–Santiago de Compostela - León

Offerte aanvraag rondreis Noord Spanje

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Noord Spanje verlenging reis

Verleng deze rondreis met Galicië en/of León of langer in de bergen

1. Galicië – De meeste westelijke regio in het noorden van Spanje

Galicië grenst in het zuiden aan Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het noorden aan de Golf van Biskaje en in het oosten aan de andere Spaanse regio’s Asturias en Castilla-León. De kust van Galicia, met haar vele inhammen – de Rias Baixas – en stranden is eindeloos lang, bijna 1.200 km.! Landinwaarts kunt u tijdens deze rondreis het Groene Spanje langs de bergwegen, kleine dorpjes, groene wouden en steile valleien een interessante ontdekkingsreis maken naar het binnenland van Spanje. Een zeer imponerend landschap is langs de kloof van de rivier de Sil in de Ribeira Sacra. 

Santiago de Compostela, bedevaartsoord

De hoofdstad van Galicia is Santiago de Compostela, befaamd bedevaartsoord. De Camino naar Santiago de Compostela, ook wel de St Jacobsroute genoemd, is het oudste lange afstandspad van Europa. Eeuwenlang trekken pelgrims langs diverse routes naar het graf van de apostel Jacobus die in Spanje het christendom verspreid heeft. In 44 na C. keerde Jacobus naar Jeruzalem terug en stierf daar de marteldood. Zijn leerlingen brachten het gebeente terug naar Compostela. Daar werd een grafmonument voor de Heilige opgericht en een kerk gebouwd. In 997 werd de stad en de kerk verwoest maar een eeuw later werd met de nieuwe bouw begonnen. De voltooiing vond plaats in 1128.

Accommodatie keuze in Galicië

2. Castilië en León – Monumentaal en divers

Castilla y León beslaat een vijfde deel van Spanje. De diversiteit van haar landschappen is enorm. Castilla y León ligt voornamelijk rond het bekken van de rivier de Duero en heeft strategische verbindingen met Madrid en de streken aan de Atlantische oceaan. Het wordt op natuurlijke wijze begrensd door de Cordillera Cantábrica in het noorden, Sistema Ibérico in het oosten, Sistema Central in het zuiden en Montes Galáico-Leoneses in het westen. In de meest onherbergzame gebieden leven diersoorten als de wolf en de bruine beer, herten, wilde zwijnen en auerhanen.

De stad León

De stad León is de hoofdstad van de provincie León in het noordwesten van Spanje. León is een echt Spaanse stad die wonderwel haar Romaanse en gotische erfgoed wist te bewaren ondanks het feit dat het is uitgegroeid tot een grote en bedrijvige stad.
 León is bekend om zijn magnifieke gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de Romaanse Real Colegiata de San Isidoro, het neogotische Botines Huis een van de vroegere werken de architect Antoni Gaudí, nu een bankgebouw, en het platereske San Marcos uit de 16e eeuw. León is ook bekend om zijn traditionele vieringen, zoals de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. 

Het achterland: Romeinse kopermijnen Las Medulas, Astorga met Gaudí, Maragatería

In de groene en glooiende omgeving van León vindt u Astorga, met Romaanse en Gotische architectuur, middeleeuwse straatjes en steegjes en het Palacio Episcopal, ontworpen door Antonio Gaudí. El Bierzo, met traditionele, dromerige dorpjes zoals Castrillo de ls Polvazares in de Maragatería, waar de tijd stil heeft lijken te staan en het spectaculaire landschap Las Médulas, de goudmijnen uit de Romeinse tijd die op de werelderfgoed van Unesco staan.

Accommodatie keuze in León

 

3. Of verleng deze Groene Spanje reis met extra dagen in de Picos de Europa!

 Bij een verblijf van 5 dagen of meer kunt u in de Picos de Europa ook kiezen voor een verblijf in een appartement op dit kleinschalige complex net buiten Potes in de Liébana vallei. Op het aanvraagformulier kunt u uw reiswensen aangeven en zó uw ideale reis zelf samenstellen.

Terug naar de beschrijving rondreis door Noord Spanje

Vraag hieronder een vrijblijvend voorstel aan!

 

 
Offerte aanvraag rondreis Noord Spanje
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: