Verlenging reis Noord Spanje

Rondreis Noord Spanje

Verlenging tot 15 of 18 daagse fly drive rondreis Noord Spanje - Het Groene Spanje
Baskenland – Bilbao - Cantabrië – Picos de Europa – Asturie – Oviedo–Santiago de Compostela - León

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Noord Spanje verlenging rondreis

Galicië – De meeste westelijke regio van Spanje

Galicië grenst in het zuiden aan Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het noorden aan de Golf van Biskaje en in het oosten aan de andere Spaanse regio’s Asturias en Castilla-León. De kust van Galicia, met haar vele inhammen, de Rias Baixas, en stranden is eindeloos lang, bijna 1.200 km.!. Landinwaarts kunt u tijdens deze rondreis het Groene Spanje langs de bergwegen, kleine dorpjes, groene wouden en steile valleien een interessante ontdekkingsreis maken naar de binnenlanden van Spanje. 

Santiago de Compostela

De hoofdstad van Galicia is Santiago de Compostela, welbekend door pelgrims van over heel de wereld als bedevaartsoord. Over het ontstaan hiervan doen vele verhalen de ronde, maar feit is dat Jacobus in Spanje het christendom verspreid heeft. In 44 na C. keerde hij naar Jeruzalem terug en stierf daar de marteldood. Zijn leerlingen brachten het gebeente terug naar Spanje en wel naar Compostela. Daar werd een grafmonument voor de Heilige opgericht. In de daar op volgende eeuwen raakte het grafmonument in de vergetelheid. In 813 werd de kluizenaar Pelayo door een ster naar de plaats geleid waar nu de kathedraal staat. Het nieuws van de ontdekking van de relikwieën en het grafmonument ging als een lopend vuur door Europa en weldra stroomden de pelgrims toe. In de 9e eeuw is rond het grafmonument al een Karolingische kerk gebouwd. In 997 werd de stad en de kerk verwoest. Klokken en deuren werden naar Córdoba gesleept. Een eeuw later werd met de nieuwe bouw begonnen. De voltooiing vond plaats in 1128.

Accommodatie in Galicië

U kunt tijdens deze stop op uw fly & Drive rondreis Groene Spanje kiezen uit een verblijf in de stad Santiago, in dit kleine stadshotel met fraaie tuin. Of 7 kilometer buiten de stad op een landelijke, gastvrije Pazo. Of voor deze landelijk gelegen monumentale herenboerderij met zwembad op ongeveer 15 kilometer ten Noorden van Santiago gelegen.

Castilië en León – Monumentaal en divers

Castilla y León beslaat een vijfde deel van Spanje. De diversiteit van haar landschappen is enorm. Castilla y León ligt voornamelijk rond het bekken van de rivier de Duero en heeft strategische verbindingen met Madrid en de streken aan de Atlantische oceaan. Het wordt op natuurlijke wijze begrensd door de Cordillera Cantábrica in het noorden, Sistema Ibérico in het oosten, Sistema Central in het zuiden en Montes Galáico-Leoneses in het westen. In de meest onherbergzame gebieden leven diersoorten als de wolf en de bruine beer, herten, wilde zwijnen en auerhanen.
Castilla y León bestaat uit negen provincies: Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid en Zamora. Hoewel de hoofdsteden en dorpen op zich een geheel eigen karakter vertonen, zijn zij verbonden door een gemeenschappelijk verleden met een rijke geschiedenis en oude tradities.

León

De stad León is de hoofdstad van de provincie León in het noordwesten van Spanje. León is een echt Spaanse stad die wonderwel haar Romaanse en gotische erfgoed wist te bewaren ondanks het feit dat het is uitgegroeid tot een grote en bedrijvige stad.
 León is bekend om zijn magnifieke gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de Romaanse Real Colegiata de San Isidoro, het neogotische Botines Huis een van de vroegere werken de architect Antoni Gaudí, nu een bankgebouw, en het platereske San Marcos uit de 16e eeuw. León is ook bekend om zijn traditionele “fiestas”, zoals de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. De indrukwekkende processies in deze stad zijn officieel uitgeroepen tot Internationale Bezienswaardigheid, en trekken vele bezoekers uit binnen- en buitenland aan.

In de groene en glooiende omgeving van León vindt u Astorga, met romaanse en gotische architectuur, middeleeuwse straatjes en steegjes en het Palacio Episcopal, ontworpen door Antonio Gaudí. El Bierzo, met traditionele, dromerige dorpjes zoals Castrillo de ls Polvazares, waar de tijd stil heeft lijken te staan en het spectaculaire landschap Las Médulas, de goudmijnen uit de Romeinse tijd die op de werelderfgoed van Unesco staan.

Accommodatie in León

In León verblijft u in een Posada in hartje León aan het grote plein of in een gastvrije Posada buiten León in een dorpje net buiten Astorga.

U kunt hieronder een vrijblijvend voorstel voor deze rondreis door Noord Spanje aanvragen.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: