Bezienswaardigheden Algarve

Bezienswaardigheden Algarve

Hieronder leest u in het kort over een aantal van de mooiste ontdekkingen in de Algarve. Uiteraard ontvangt u uitgebreide informatie en kaartmateriaal bij uw reisbescheiden!

Wandelen in de Algarve

In Anne’s blog leest u over een aantal prachtige wandelroutes. Bijvoorbeeld voor wandelingen in de Serra de Monchique en een spectaculair kustpad bij Lagos!

1. Tavira, parel van het oosten

Tavira, gelegen op ca. 50 km ten oosten van Faro, is een pareltje met prachtige authentieke pandjes, azulejos en smalle straatjes. De Spaanse grens ligt op zo’n 30 km naar het oosten. Tavira ligt niet pal aan de kust maar wordt gescheiden door een natuurgebied en een aantal zoutpannen van de zee. Het strand ligt dan ook op ca. 2 km van het stadje. Door Tavira loopt een riviertje waarop pleziervaart plaats vindt en waaraan diverse terrasjes liggen. Het tegenwoordige centrum met zijn terrasjes en de rivier is op loopafstand. Het is heerlijk slenteren door het centrum van de stad, langs de rivier en de kleine pleintjes, zoals het schaduwrijke Largo d’Anna. 

2. De stranden van Tavira

Ilha de Tavira Deze stranden zijn onderdeel van het Parque Natural da Ria Formosa, een grote lagune voor de kust van Faro met moerassen, zoutpannen en ongerepte eilandjes, een van de bekendste  is Ilha de Tavira, met haar prachtige, uitgestrekte gele zandstranden en duinpannen. Hier is ook bijvoorbeeld het Praia do Barrill een bezoek waard. In de barakken waar vroeger de tonijn vissers en hun gezinnen een seizoen lang bivakkeerden vindt u een beeldentuin van enorme ankers.

3. Parque Natural da Ria Formosa

In het Oosten van de Algarve ligt Parque Natural da Ria Formosa,een uniek natuurgebied dat bestaat uit parallel aan de kuststrook gelegen eilanden, eilandjes en schiereilanden, Het is één van de belangrijkste ‘wetlands’ van Europa. 

4. Vestingstad Silves

Silves is een prachtig Middeleeuws stadje in het zuiden van Portugal, in de Algarve. De stad wordt gedomineerd door een imposant Moors kasteel, dat vanaf een heuvel over de stad uitziet. Een niet-te-missen bezienswaardigheid is het imposante, donkerrode Moorse kasteel, het Castelo de Silves, dat boven de stad uittorent. Naast het kasteel staat de middeleeuwse kathedraal van Silves, Sé Catedral de Silves, dat wordt gezien als het belangrijkste gotische bouwwerk van de Algarve. 

5. Historisch Sagres

Sagres ligt op enkele kilometers van het uiterste zuidwesten van Europa. Het stadje ziet er wat stoffig uit, maar door zijn ligging heeft het een ongekend rijke historie. Hier startte Infante D. Henrique, die wij kennen als Prins Hendrik de Zeevaarder, in de 15e eeuw de inmiddels beroemde Navigatieschool van Sagres. 

6. Serra Monchique, groene bergen met kuuroorden

De Serra de Monchique is een groen en bergachtig natuurgebied met vele kurkeiken, gelegen tussen de Foia en de Picota. De rit naar het dorpje Monchique is smal en bochtig, maar goed begaanbaar. Monchique is een mooi stadje met vele terrasjes en restaurantjes. Vanuit hier kun je wandelingen maken naar de top van de Picota (1,5 uur) maar ook het groene dal in, langs akkers en door boomgaarden, beneden lig de heilige bron: Fonta Santa. Caldas de Monchique is een fraai dorpje met mooie Jugendstil gebouwen. Het staat vooral bekend om zijn zwavelrijke bronnen en is daarmee vanouds en kuuroord. Lees hier over prachtige wandelingen in de Serra de Monchique

7. Natuur Parque Natural do S.W. Alentejano & Costa Vicentina

De schitterende kuststrook tussen Sines in de Alentejo en Burgau in de Algarve werd in 1995 uitgeroepen tot natuurpark. De overheid wilde hiermee voorkomen dat de Portugese zuidwestkust ten prooi zou vallen aan projectontwikkelaars. “Algarve-achtige” toestanden moesten worden voorkomen. Het park, met een oppervlak van ruim 60.000 ha land en bijna 30.000 ha zee, is van belang als trekgebied en overwinteringsplaats voor veel vogelsoorten.

8. Cabo de São Vicente

Cabo de São Vicente, één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de Algarve en Portugal vanwege de kliffen, het ruige landschap, de vuurtoren en de prachtige zonsondergangen. Een mooi en oorspronkelijk gebied, in het uiterste zuidwestelijk punt van Europa. Hier vindt u talloze baaitjes, een uitgestrekte netwerk aan wandelpaden en een aantal kleine dorpjes.

Vraag hieronder een offerte aan!

 
Vraag een offerte aan voor de 8 daagse fly drive Algarve natuur en cultuur
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: