Verlenging rondreis Extremadura

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Verlenging 12 daagse individuele rondreis Extremadura

Boek nu voor 2024!

Het voorjaar is de allermooiste tijd om deze regio te bezoeken en de maanden april en mei zijn dan ook favoriet. Boek op tijd om verzekerd te zijn van deze unieke maatwerk rondreis!

Vrijblijvende offerte aanvragen

 

Verleng uw reis in Extremadura met Zafra, Madrid en/of Sevilla

Zafra (2 overnachtingen)

Zafra, ook wel ‘Klein Sevilla’ genoemd, ligt in het zuiden van de Extremadura, aan de Ruta de la Plata. Het stadje heeft eenrijk monumentaal erfgoed, zoals het 15e-eeuwse Alcázar, een Moors Fort. Van de buitenkant een kloeke burcht maar het interieur lijkt op dat van een paleis. Tegenwoordig herbergt het Alcázar de plaatselijke Parador.

De middeleeuwse wijk van Zafra strekt zich uit rond het fort. Deze wijk met gezellige barretjes en kleine winkeltjes wordt door een 15e eeuwse muur omringd. Drie van de acht poorten van vroeger staan nog overeind. Hier ligt ook het fraaie Plaza Grande, omringd met bogen, haar zusje, Plaza Chica, is ermee verbonden door de populaire ”Arquillo del Pan” (kleine boog van brood).

Omgeving Zafra: Moorse- en Mudejar monumenten

De islamitische cultuur was dominant in de Extremadura van de 8e tot de 13e eeuw en veel van haar sporen zijn hier te bewonderen. Interessant zijn de overblijfselen van een 10e-eeuwse moskee in Almonaster la Real  en de tempeliers kastelen van Fregenal de la Sierra en Cortegana. Een ander bijzonder, hoog gelegen klooster met prachtige wandelmogelijkheden in de omgeving is het klooster van Tentudia.

Accommodatie in/bij Zafra

———–

Plezierige sfeer, hartelijke mensen, mooie natuur, lekker eten, kortom : dik in orde !
Hallo, Wij zijn ondertussen terug thuis na een prachtige Ardanza reis naar Extremadura.
Hartelijk dank voor de leuke verrassing die we mochten ontvangen bij onze thuiskomst. De reis is prima verlopen en we werden overal zeer goed ontvangen. Plezierige sfeer, hartelijke mensen, mooie natuur, lekker eten, kortom : dik in orde !
Met vriendelijke groet, John & Mia – 19 juni 2022

Madrid (3 overnachtingen)

De bruisende hoofdstad van Spanje is gelegen in het hart van het Iberisch Schiereiland, midden op de Castilliaanse hoogvlakte, 646 meter boven de zeespiegel. In 1561 is het door Filips II tot hoofdstad van Spanje uitgeroepen. De hoofdstad wordt gekenmerkt door levendige activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en het uitgaansleven. Een bezoek aan Madrid is een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger. Niet alleen vanwege van de vele bezienswaardigheden, parken en historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea. De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina SofÌa en het Palacio Real.

Verder heeft de stad mooie pleinen zoals het Plaza de Cibeles, omringt met 19e eeuwse panden, met haar prachtige fonteinen, het Puerta del Sol en het Plaza Mayor, het beroemde 17e eeuwse plein waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Groen vindt u in het Park El Retiro, waar je op het meer kunt roeien. Lees in Anne’s blog over 7 prachtige, historische Tabena’s in Madrid.

Accommodatie in Madrid

Sevilla (3 overnachtingen)

Sevilla is de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië, wereldwijd bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda. Binnen de enorme kathedraal, een van de grootste van Europa ligt het graf van Columbus. Ernaast gelegen is het Moorse paleis het Alcázar met haar prachtige binnentuin en kleurrijke Azulejos. Een bezoek aan het Alcázar mag beslist niet ontbreken, het complex is veel kleiner dan het Alhambra in Granada maar volgens velen minsten zo indrukwekkend. ‘s Avonds nodigen de terrasjes van de barretjes in de Barrio Santa Cruz uit voor tapas en een copa de vino tinto.

In tabernas en Flamenco tablaos kunt u daarna terecht voor een gepassioneerd flamenco optreden. Aan de overkant van de rivier de Quadalquivir ligt de zigeunerwijk Triana met kleine pleintjes en prachtige kerken en restaurantjes en tapasbarretjes. Een heerlijke manier om de bezienswaardigheden van Sevilla te verkennen is per fiets en Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de tour met onze lokale gids! Neem een picknick mee naar het park María Louisa met haar prachtige Plaza de España en eeuwenoude bomen om op uw gemak bij te komen van alle indrukken.

Accommodatie in Sevilla

 

Kennismaking met het natuurschoon van de Extremadura

Zie hieronder de trailer van een documentaire oever het natuurschoon van de Extremadura

 

Terug naar het programma van dag 1 t/m 12

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: