Verlenging rondreis Extremadura

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Verlenging 12 daagse individuele rondreis Extremadura

Mérida – Monfragüe – Unesco Werelderfgoed – Cáceres – Dehesa – Trujillo – Guadalupe – vogels, kloosters & kastelen

Extremadura, Exremo dorii – land aan het uiteinde van de Douro. Leeg, dunbevolkt. uitgestrekt. Eindeloze dehesa en ongerepte natuurgebieden met een enorme vogelrijkdom. Het land van de conquistadores: Hernán Cortes, Francisco Pizarro, Vasco Núñez de Balboa, Francisco de Orellana… Met een oppervlakte zo groot als Nederland maar met niet meer dan ruim een miljoen inwoners. De Extremadura is op veel plekken decennia lang onveranderd en heeft wonderbaarlijk intacte steden en monumenten.

 

———–

Plezierige sfeer, hartelijke mensen, mooie natuur, lekker eten, kortom : dik in orde !
Hallo, Wij zijn ondertussen terug thuis na een prachtige Ardanza reis naar Extremadura.
Hartelijk dank voor de leuke verrassing die we mochten ontvangen bij onze thuiskomst. De reis is prima verlopen en we werden overal zeer goed ontvangen. Plezierige sfeer, hartelijke mensen, mooie natuur, lekker eten, kortom : dik in orde !

Met vriendelijke groet,

John & Mia
19 juni 2022

———–

Kennismaking met het natuurschoon van de Extremadura

Zie hieronder de trailer van een natuurfilm over de Extremadura die in 2022 verschijnt!

 

Verleng uw reis in Extremadura met de omgeving Zafra en Sierra de Aracena

Zafra

Zafra, ook wel bekend als ‘Klein Sevilla’, ligt midden in het hart van Zuid Extremadura, tussen Medellín en Sevilla, op een vlakte aan de voet van de steile rotsachtige bergen van de Sierra de Castellar. Zafra heeft een rijk monumentaal erfgoed, Een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad is het 15e-eeuwse Alcázar (Moors Fort). Van de buitenkant heeft deze een militaire uitstraling, maar het interieur lijkt op een paleis, met een Renaissance klooster in de centrale binnenplaats. Tegenwoordig herbergt het Alcázar de plaatselijke Parador de Turismo. De middeleeuwse wijk strekt zich uit rond het fort. Deze wijk met gezellige barretjes en kleine winkeltjes wordt door een 15e eeuwse muur omringd. Vandaag de dag staan nog drie van de acht poorten van vroeger overeind. Het fraaie Plaza Grande, omringd met bogen, ligt in het sfeervolle hart van de stad. Haar zusje, Plaza Chica, is erop aangesloten door de populaire ” Arquillo del Pan ”(de kleine boog van brood).

Sierra de Aracena y Picos de Aroche en Sierra de Hornachuelos

Het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche en het natuurpark Sierra de Hornachuelos in het zuiden van de Extremadura en het noorden van Andalusië vormen een paradijs voor wandelliefhebbers. In de gebieden van Castaño del Robledo en Fuenteheridos zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld.

Moorse- en Mudejar monumenten

De islamitische cultuur was dominant in de Extremadura van de 8e tot de 13e eeuw en vele van haar monumenten zijn hier in het zuiden te bewonderen. In de omgeving zijn ook vele  routes te maken langs monumenten met de Mudejar-architectuur: Segura de León, Llerena, Azuaga, Granja de Torrehermosa, La Parra, Zafra, Hornachos. Niet te missen excursies vormen de overblijfselen van een 10e-eeuwse moskee in Almonaster la Real  en de tempeliers kastelen van Fregenal de la Sierra en Cortegana.

Jerez de los Caballeros

De twee gevierde ontdekkingsreizigers en conquistadores’’ kwamen van Jerez de los Caballeros: Vasco Núñez de Balboa, ontdekker van de Pacific, en Hernando de Soto, de eerste Europeaan die voet zette in Noord Amerika. Al van verre kunt u de kerktorens zien dit oude ommuurde stadje domineren. Het is een vriendelijke, plaatsje waar de tijd stil lijkt te staan.

Accommodatie in/bij Zafra

In het zuiden kunt u kiezen voor een verblijf in Zafra in een charmant guesthouse in het oude centrum van Zafra. Of een bijzonder en gastvrij klooster met infinitypool aan de noordgrens van de Sierra Morena, met in de omgeving fraaie wandelmogelijkheden en talloze culturele excursies.

Deze 12 daagse rondreis Extremadura verlengen met Madrid

Madrid

De bruisende hoofdstad van Spanje is gelegen in het hart van het Iberisch Schiereiland, midden op de Castilliaanse hoogvlakte, 646 meter boven de zeespiegel. In 1561 is het door Filips II tot hoofdstad van Spanje uitgeroepen. De hoofdstad wordt gekenmerkt door levendige activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en het uitgaansleven. Een bezoek aan Madrid is een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger. Niet alleen vanwege van de vele bezienswaardigheden, parken en historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea. De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina SofÌa en het Palacio Real.

Verder heeft de stad mooie pleinen zoals het Plaza de Cibeles, omringt met 19e eeuwse panden, met haar prachtige fonteinen, het Puerta del Sol en het Plaza Mayor, het beroemde 17e eeuwse plein waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Groen vindt u in het Park El Retiro, waar je op het meer kunt roeien. Lees in Anne’s blog over 7 prachtige, historische Tabena’s in Madrid.

Accommodatie in Madrid

In Madrid bieden we u graag een verblijf aan in ons favoriete stadshotel vlak naast de Teatro Real. Uitstekend gelegen om de vele hoogtepunten van Madrid te verkennen.

De Extremadura reis verlengen met in Sevilla

Sevilla

Sevilla is de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië, wereldwijd bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda. Binnen de enorme kathedraal, een van de grootste van Europa ligt het graf van Columbus. Ernaast gelegen is het Moorse paleis het Alcázar met haar prachtige binnentuin en kleurrijke Azulejos. Een bezoek aan het Alcázar mag beslist niet ontbreken, het complex is veel kleiner dan het Alhambra in Granada maar volgens velen minsten zo indrukwekkend. ‘s Avonds nodigen de terrasjes van de barretjes in de Barrio Santa Cruz uit voor tapas en een copa de vino tinto. In tabernas en Flamenco tablaos kunt u daarna terecht voor een gepassioneerd flamenco optreden. Aan de overkant van de rivier de Quadalquivir ligt de zigeunerwijk Triana met kleine pleintjes en prachtige kerken en restaurantjes en tapasbarretjes. Een heerlijke manier om de bezienswaardigheden van Sevilla te verkennen is per fiets en Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de tour met onze lokale gids! Neem een picknick mee naar het park María Louisa met haar prachtige Plaza de España en eeuwenoude bomen om op uw gemak bij te komen van alle indrukken.

Accommodatie in Sevilla

In Sevilla kunt u verblijven in een comfortabel appartement in het hartje van Barrio Santa Cruz. Naar keuze kunt u ontbijten in het bijbehorende restaurant

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte voor de 12 daagse Natuur&Cultuur fly drive Extremadura aan

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: