Fly Drive Lissabon en Algarve

Reissom 8 dagen vanaf € 1.245 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM (heen naar Lissabon, terug van Faro), 7 overnachtingen, huurauto (buiten Lissabon) cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal.

*Op basis van twee personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly Drive Algarve en Lissabon 8 dagen

Lissabon – Sagres – Cabo de São Vicente – Tavira – Parque Natural da Ria Formosa – Silves

Heerlijke combinatie van Lissabon, de kleurrijke hoofdstad met de ongerepte en authentieke pareltjes van de Algarve, de zonovergoten zuidkust. Weg van de massa! De woeste westkust met de Cabo de Sao Vicente met de baaitjes en vriendelijke dorpjes in het achterland en het prachtige Tavira in het oosten, met haar smalle straatjes en mooie architectuur. Vlakbij vindt u de prachtige stranden van Ilha de Tavira en het natuurgebied van de Ria Formosa.

Kies uw accommodatie in Lissabon

Kies uw accommodatie aan de Algarve

Dag 1, 2 en 3: Lissabon

De hoofdstad Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad is gebouwd op een aantal steile heuvels aan de Taag en haar prachtige baai. U vindt er vele Romaanse en Moorse monumenten, kathedralen en fraaie pleinen met zonnige terrassen. De smalle met keien geplaveide straatjes in de oude wijken en de huizen met kleurrijk azulejos nodigen u uit om deze vriendelijke en kleurrijke stad op uw gemak te voet te verkennen. Of neem een van de gele trams en laat u moeiteloos van de laagste naar de hoger gelegen wijken vervoeren.

Baixa, Chiado en Alfama

De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen, fonteinen, 18e eeuwse façades en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters. Vele restaurants en terrasjes. Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafés de traditionele Fado muziek gespeeld wordt. De beroemde tramlijn 28 brengt u helemaal naar boven naar het kasteel São Jorge vanwaar u een fabelachtig uitzicht over de stad hebt.

In de wijk Chiado kunt u tot diep in de nacht genieten van muziek en een drankje, vaak op de terrassen op straat. Langs de rivier vindt u de hippere nachtclubs. De Torre de Belem aan de rivier behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Uiteraard mag een bezoek aan de bakkerij van de beroemde Pasteis do Belem niet ontbreken, wanneer u hier toch in de buurt bent. Typisch bladerdeeg gebakjes gevuld met romige custard. Men staat er dagelijks voor in de rij!

Dag 4, 5, 6 en 7: Algarve

Natuurlijk is het Zuiden vooral bekend vanwege het heerlijke klimaat en de prachtige stranden met rotsformaties. Hier vindt u de grootste concentratie van toerisme. Maar er is in de Algarve ook veel te ontdekken en te genieten op het gebied van natuur en cultuur. In het glooiende en groene achterland vindt u prachtige kleine dorpjes met de typische architectuur van de regio, in het Westen de woeste rotsformaties bij de Cabo de São Vicente en van Oost naar West het eeuwenoude wandelpad de Via Algarviana. Aan de Oostkust is Tavira een van de steden met een prachtig oud centrum en een monumentale Pousada. 

De steden

Silves

Silves is een prachtig Middeleeuws stadje in het zuiden in de Algarve. De stad wordt gedomineerd door een imposant Moors kasteel, dat vanaf een heuvel over de stad uitziet. Een niet-te-missen bezienswaardigheid is het imposante, donkerrode Moorse kasteel, het Castelo de Silves, dat boven de stad uittorent. Naast het kasteel staat de middeleeuwse kathedraal van Silves, Sé Catedral de Silves, dat wordt gezien als het belangrijkste gotische bouwwerk van de Algarve. Silves is al sinds de Middeleeuwen beroemd om haar sinaasappelboomgaarden, die rond de stad liggen.

Lagos

Lagos, op 5 km. Lagos is een gezellig, historisch havenstad met een ruime keuze aan restaurants, cafés en winkels. Iedere zaterdagmorgen is hier een boerenmarkt. Op de uitgebreide vismarkt in het centrum kunt u iedere dag (behalve maandag) terecht voor verse vis.

Sagres

Sagres ligt op enkele kilometers van het uiterste zuidwesten van Europa. Het stadje ziet er wat stoffig uit, maar door zijn ligging heeft het een ongekend rijke historie. Hier startte Infante D. Henrique, die wij kennen als Prins Hendrik de Zeevaarder, in de 15e eeuw de inmiddels beroemde Navigatieschool van Sagres. 

Tavira

Tavira, gelegen op ca. 50 km ten oosten van Faro, is een pareltje met prachtige authentieke pandjes, azulejos en smalle straatjes. De Spaanse grens ligt op zo’n 30 km naar het oosten. Tavira ligt niet pal aan de kust maar wordt gescheiden door een natuurgebied en een aantal zoutpannen van de zee. Het strand ligt dan ook op ca. 2 km van het stadje. Door Tavira loopt een riviertje waarop pleziervaart plaats vindt en waaraan diverse terrasjes liggen. Het tegenwoordige centrum met zijn terrasjes en de rivier is op loopafstand. Het is heerlijk slenteren door het centrum van de stad, langs de rivier en de kleine pleintjes, zoals het schaduwrijke Largo d’Anna. 

De stranden van Tavira: Ilha de Tavira

Deze stranden zijn onderdeel van het Parque Natural da Ria Formosa, een grote lagune voor de kust van Faro met moerassen, zoutpannen en ongerepte eilandjes, een van de bekendste is Ilha de Tavira, met haar prachtige, uitgestrekte gele zandstranden en duinpannen. Hier is ook bijvoorbeeld het Praia do Barrill een bezoek waard. In de barakken waar vroeger de tonijn vissers en hun gezinnen een seizoen lang bivakkeerden vind je een beeldentuin van enorme ankers.

Natuur

Parque Natural do S.W. Alentejano e Costa Vicentina

De schitterende kuststrook tussen Sines in de Alentejo en Burgau in de Algarve werd in 1995 uitgeroepen tot natuurpark. De overheid wilde hiermee voorkomen dat de Portugese zuidwestkust ten prooi zou vallen aan projectontwikkelaars. “Algarve-achtige” toestanden moesten worden voorkomen. Het park, met een oppervlak van ruim 60.000 ha land en bijna 30.000 ha zee, is van belang als trekgebied en overwinteringsplaats voor veel vogelsoorten.

Cabo de São Vicente

Cabo de São Vicente, één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in de Algarve vanwege de kliffen, het ruige landschap, de vuurtoren en de prachtige zonsondergangen. Een mooi en oorspronkelijk gebied, in het uiterste zuidwestelijk punt van Europa. Hier vindt u talloze baaitjes, een uitgestrekte netwerk aan wandelpaden en een aantal kleine dorpjes.

Serra Monchique

De Serra de Monchique is een groen en bergachtig natuurgebied met vele kurkeiken, gelegen tussen de Foia en de Picota. De rit naar het dorpje Monchique is smal en bochtig, maar goed begaanbaar. Monchique is een mooi stadje met vele terrasjes en restaurantjes. Vanuit hier kunt u wandelingen maken naar de top van de Picota (1,5 uur) maar ook het groene dal in, langs akkers en door boomgaarden, beneden lig de heilige bron: Fonta Santa. Caldas de Monchique is een fraai dorpje met mooie Jugendstil gebouwen. Het staat vooral bekend om zijn zwavelrijke bronnen en is daarmee vanouds en kuuroord.

Parque Natural da Ria Formosa

In het Oosten van de Algarve ligt Parque Natural da Ria Formosa, is een uniek natuurgebied dat bestaat uit parallel aan de kuststrook gelegen eilanden, eilandjes en schiereilanden. Het is één van de belangrijkste ‘wetlands’ van Europa.

Vraag een offerte aan!

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: