Fly drive Segovia & Madrid 5 of 8 dagen

Fly & Drive 5 dagen vanaf € 825,- p/p*

Reissom 5 daagse Fly & Drive arrangement Segovia incl. retourvluchten, luchthavenbelastingen, 4 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursieinformatie, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement. Onder voorbehoud van beschikbaarheid

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly Drive Segovia, Ávila & Madrid 5 of 8 dagen 

Segovia – Ávila – El Escorial – La Granja de San Ildefonso

De basis van dit arrangement is een Fly&Drive van 5 dagen naar de Koningssteden Segovia en Avila. Vanuit uw verblijf in een gastvrije herberg net buiten Segovia kunt u deze Koningssteden in Midden Spanje en hun fraaie dorpjes in de omgeving verkennen. Bezoek verder het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial en wandel door de tuinen van La Granja de San Ildefonso, het ‘Versailles’ van Spanje. Het prachtige natuurgebied Sierra de Guadarrama leent zich uitstekend voor lange wandelingen over oude Romeinse paden, mountainbiken en paardrijden. 

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

De koningssteden Segovia & Ávila

Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang hebt u vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde het zijn gouden eeuw in de Middeleeuwen. Het beroemde Aquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guadarrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel.

De middeleeuwse stadsmuur van Ávila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fort-achtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert Romaanse en barokstijlen. De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuwse gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de Romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuwse Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

Accommodatie in of bij Segovia

  • Kies een eenvoudig maar karaktervol en gastvrije Posada in Espirdo, op 6 kilometer van Segovia,  een ideale startpunt voor het verkennen van deze regio
  • Of verblijf een fijn stadshotel met zicht op het Alcázar in hartje Segovia

Verlenging met Madrid

Madrid, kosmopolitische hoofdstad van Spanje

De bruisende hoofdstad van Spanje is gelegen in het hart van het Iberisch Schiereiland, midden op de Castiliaanse hoogvlakte, 646 meter boven de zeespiegel. In 1561 is het door Filips II tot hoofdstad van Spanje uitgeroepen. Toen was het een nog onbetekenende Castiliaanse stad. De stad heeft ongeveer 3,2 miljoen inwoners, in de hele regio zijn dat er ongeveer 6 miljoen. De hoofdstad wordt gekenmerkt door levendige activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en het uitgaansleven. Hoewel de stad tegenwoordig een zeer druk verkeersnet heeft en het op twee na grootste metronetwerk van Europa, hebben veel wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer weten te behouden. Een bezoek aan Madrid is een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger. Niet alleen vanwege van de monumenten, mooie pleinen & parken en historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea. 

De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina SofÌa en het Palacio Real. Verder heeft de stad mooie pleinen zoals het Plaza de Cibeles, omringt met 19e eeuwse panden, met haar prachtige fonteinen, het Puerta del Sol en het Plaza Mayor, het beroemde 17e eeuwse plein waar vroeger stierengevechten werden gehouden. Groen vindt u in het Park El Retiro, waar je op het meer kunt roeien. 

Lees ter inspiratie Anne’s Blog over zeven historische Taberna‘s in hartje Madrid!

Accommodatie in Madrid

  • Bij verlenging in Madrid verblijft u in het fijne, kleinschalige stadshotel vlakbij het Teatro Real, het Koninklijke Theater

Lees meer over de vele excursiemogelijkheden in Midden Spanje

Lees hier over de mogelijkheden voor verlenging van dit Fly & Drive Arrangemnt Segovia, Avila & Madrid

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: