Rondreizen Valencia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Valencia

Een eerste kennismaking

De autonome regio Valencia (voluit in het Spaans: Comunidad Autónoma de Valencia) is een langgerekte regio aan de Middellandse zee ten zuiden van Catalonië met circa 5 miljoen inwoners. Dit vruchtbare land is al meer dan 50.000 jaar bewoond. Voor de Moren kwamen vestigden zich hier de Grieken, Phoeniciërs, Cathagen en Romeinen, die handelden in de producten van land en zee.  De 3 provincies: Castellón, Valencia en Alicante, werden heroverd op de Moren door een Catalaans leger. De taal die deze soldaten spraken heeft zich ontwikkeld tot ene dialect, het Valenciano, dat bijna overal wordt gesproken en nu de officiële voertaal is, naast het Castilliaans. De Comunidad Autónoma de Valencia bestaat wordt in het noorden begrensd door Aragón en Catalonië, in het westen door Castillië-La Mancha en in het zuiden door Murcia. De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door de invloed van deze zee is het klimaat milder dan dat van de overige regio’s. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht. Benidorm is een van de grootste en meest bekende badplaatsen.

Castellón

In het noorden ligt Castellón met de hoofdstad Castellón de la Plana. Het binnenland van Castellón is een uitgestrekt, dunbevolkt en ruig gebied met amandel- en olijfboomgaarden. U vindt er kleine dorpjes en het ruige en geïsoleerde berggebied de Maestrazgo. De Maestrazago (El Maestrat in Valenciano) ligt gedeeltelijk in Aragón en gedeeltelijk in Valencia. Het gebied ontleent zijn naam aan aan de kruisvaarders van de Orde ter Tempeliers en de Ridders van Montesa – maestres genoemd. Zij bouwden hier versterkte nederzettingen om dit grensgebied goed te kunnen verdedigen.  Morella is een van de best bewaarde van deze dorpen. Het middeleeuwse, ommuurde stadje Mirambel is nauwgezet gerestaureerd en zeker een bezoek waard. In het Aragonese deel ligt het prachtige Cantavieja. Het landschap is hier vrijwel overal schitterend. Een van de fascinerende heiligdommen, geweid aan de Heilige Maagd van de Maestrat vindt u in een grot bij La Balma, dat u via ene smal bergpad bereikt. Aan de kust is het witte stadje Peñiscola bekend, gelegen op een rots en veel gebruikt als filmdecor.  Peñiscola heeft een mooi oud centrum.

Valencia

In het midden ligt de provincie Valencia, met de gelijknamige hoofdstad. Valencia is natuurlijk bekend om haar sinaasappelen en de Paella. De kusten zijn drukbezocht en vormen een groot contrast met de groene en bergachtige binnenlanden. Ook hier vindt u sporen van de Moorse overheersing zoals kastelen, nederzettingen en monumenten.  Net ten zuiden van de hoofdstad Valencia ligt het zoetwatermeer en vogelreservaat L’ Albufera, omgeven door rijstvelden. In het dorpje Buñol vindt sinds 1944 in augustus het merkwaardige feest de “Tomatina” plaats, waar duizenden bezoekers elkaar met rijpe tomaten bekogelen.

De stad Valencia is de 3e stad van Spanje en is een levendige universiteitsstad.  Valencia wordt de laatste jaren door steeds meer buitenlandse bezoekers ontdekt. In de 15e eeuw was Valencia al rijk en machtig vanwege de zijdeteelt. Het heeft het grootste historische binnenstad van Spanje. u vindt er vele barokke en gotische monumenten. In maart viert men “Fallas”, een feestweek vol optochten, vuurwerkshows en vreugdevuren. De Valenciaanse architect Santiago Calatrava ontwierp in de oorspronkelijke bedding van de omgelegde rivier de Turia de “Ciudad de las Artes y las Ciencias”, een futuristisch cultureel wetenschappelijk complex.

Alicante

Alicante is de zuidelijkste provincie van de autonome regio Valencia in Spanje en een van de dichtstbevolkte provincies van Spanje. Belangrijke industrieën in Alicante zijn de schoenenindustrie, de textielindustrie, de vervaardiging van amandelnoga, speelgoed en consumptie-ijs. Daarnaast speelt toerisme een grote rol in Alicante. In de 14e eeuw werd Alicante definitief opgenomen in het Koninkrijk Valencia. Daarvóór werd Alicante overheerst door de Arabieren. De kust, de Costa Blanca is de drukste kust van Spanje. Hier ligt Benidorm, wat vanwege haar wolkenkrabbers ook wel het NewYork van Valencia wordt genoemd. Gandia en Denia hebben mooie oude centra. Ook hier is het contrast met het uitgestrekte en bergachtige binnenland groot. Er zijn in Alicante een zestal mooie natuurparken en zeereservaten bij het eiland Tabarca, de Kaap van La Nao en de Kaap van San Antonio.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: