Verlenging

Reissom 18 dagen vanaf
€ 1.775 p/p*

De reissom voor een 18 daagse fly drive Zuid Spanje Natuur & Cultuur is inclusief: Retourvluchten, luchthavenbelastingen, 17 overnachtingen, huurauto cat. BB: Peugeot 207 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthaven afleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie informatie, boekingskosten.
* Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisdagen.

Vraag hier een offerte aan voor deze Fly drive Natuur & Cultuur Zuid Spanje

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Verlenging fly drive Zuid Spanje natuur en cultuurreis

Verleng deze reis met Sevilla en/of Costa de la Luz

Verleng deze 15 daagse fly drive Zuid Spanje met 3 nachten in Sevilla

Sevilla is de sprankelende en romantische hoofdstad van Andalusië. Alles in Sevilla ademt geschiedenis en grandeur. De Kathedraal met haar Giralda, is een van de grootste ter wereld, gelegen aan fraaie pleinen met de paardenkoetsjes. Daarnaast ligt het Reales Alcázares, van oorsprong een Moors paleizencomplex, dit prachtige complex met tuinen, zalen en kleurrijke Azulejos, is kleiner dan het Alhambra in Granada, maar zeker zo indrukwekkend, u mag het niet missen tijdens uw bezoek aan Sevilla. In de Barrio Santa Cruz, de meest kleurrijke wijk van de stad, is het is eindeloos dwalen door de smalle straatjes en pleintjes met sinaasappelbomen en vele tapasbarretjes. Vanuit uw fijne appartement of kleine hotel in hartje Barrio Santa Cruz zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand. Uiteraard heeft Sevilla nog veel meer te bieden: het uitgestrekte en groene park Maria Luisa, De Plaza España, de zigeunerwijken Triana en Macarena, De tabaksfabriek, bekend van de opera Carmen, de vele Flamenco tablao’s, musea en fraaie monumenten. Een heerlijke manier om de stad te verkennen is per fiets! Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours met onze lokale partner, Pia Tours!

Accommodaties

In Sevilla heeft u keuze tussen een comfortabel appartement in het centrum van de Barrio Santa Cruz of een kleinschalig charmant hotel aan het mooiste pleintje van de stad. Beide locaties zijn gelegen in een autovrij gebied.

Costa de la Luz

Of verleng deze 15 daagse fly drive Zuid Spanje met 3 nachten aan de Costa de la Luz

Conil de la Frontera

Conil is een gezellig wit stadje aan de Costa de la Luz, een kustgebied dat voornamelijk nog Spanjaarden trekt. Hier is nog relatief weinig buitenlands toerisme vergeleken met de overige Costa’s. Het van oorspong een typisch Andalusisch vissersdorp heeft een mooi klein historisch centrum. De ligging aan de brede stranden is een van de grootste attracties van dit stadje. U kunt hier genieten van het schone zeewater en kilometers lange wandelingen maken over de mooie witte zandstranden omgeven door rotsen tot wel 30 meter hoogte.

Vejer de la Frontera

Vejer is een vestingstadje gelegen op 10 minuten afstand van de maagdelijke stranden van de Costa de la Luz. Het witte stadje heeft smalle, steile straatjes, kleine pleintjes en vele monumenten. Waar nu de katholieke kerk staat was ooit een Arabische moskee en het kasteel heeft enkele fraaie Moorse poorten In Anne’s Blog leest u over dit prachtige stadje waar zij sinds 2011 woont. El Palmar, het strand van Vejer, is op 10 minuten afstand, het heeft goudkleurig zand en prachtige golven. Los Caños, naast een met pijnbomen omringde baai, ligt vlak naast Kaap Trafalgar, waar de beroemde veldslag heeft plaatsgevonden. Het uitgestrekte en ongerepte landschap rondom Vejer heeft olijfbomen, zonnebloemen en groene heuvels.

Nationaal park Doñana

Het Nationaal park Doñana ook wel Coto de Doñana is een van de rijkste vogelgebieden van Europa. Het park ligt aan de Atlantische oceaan en haar oppervlakte is 50.720 hectare. Het park ligt in twee provincies, Huelva en Sevilla, en vormt een soort natuurlijke barrière tussen deze provincies. Er lopen namelijk geen wegen door de Doñana. Het gebied is belangrijk vanwege de vele trekvogels die er uitrusten op hun tocht van zuid naar noord. De moerassen in de rivierdelta zijn voor deze vogels ideaal. Dieren die in dit gebied voorkomen zijn, naast vele weide – en watervogels (onder andere de flamingo), herten, wilde zwijnen, iberische lynx (beschermd en zeldzaam), arenden, o.a de zeldzame Spaanse keizerarend waarvan er nog maar 220 exemplaren zijn in Spanje waarvan een klein deel in Doñana. Vanuit het noorden is het park te bezoeken met jeep – of busexcursies, vanuit het zuiden per boottocht vanuit Sanlucar de Barrameda.

Los Alcornocales & De straat van Gibraltar

Het natuurpark “Los Alcornocales” is het grootste natuurpark van de provincie Cádiz. Het park is gevormd door een aantal lage bergkammen begroeid met mediterraan struikgewas en enkele formidabele massa’s kurkeiken, de belangrijkste wouden van deze boomsoort in Spanje. De Alcornocales strekken zich uit tot de “Estrecho’ de Straat van Gibraltar. Dit gebied is bij uitstek een paradijs voor vogelaars. Zo kunt u elk voor- en najaar genieten van de migratie van duizenden gieren, een spektakel! In de Alcornocales zijn prachtige wandelingen te maken, lees in Anne’s blog over een wandeltip!

Accommodatie

Aan de Costa de la Luz kunt u kiezen uit een klein hotel in het oude centrum van Conil de la Frontera, op slechts enkele meters van het strand. Of een eenvoudig, charmant hotel in Vejer de la Frontera. In Vejer kunt u ook kiezen voor een verblijf in een monumentaal pand aan het Plaza España, hier zijn 6 gastenkamers, een gezamenlijk zwembad en keuken voor gemeenschappelijk gebruik, koelkast en koffie&theefaciliteiten op de kamer. (hotelfaciliteiten)

Nieuw! Ebook Wandelen in Cádiz

Anne van Ardanza schreef afgelopen jaar een wandelgids voor de regio Cádiz, waar zij woont. In dit boek beschrijft ze 14 favoriete wandelroutes in de bergen en langs de kust. Met een stadswandeling in Cádiz en Vejer de la Frontera, veel excursietips en interactief kaartmateriaal. Lees er meer over: www.walkingcadiz.com

Vraag hieronder een offerte aan voor deze Natuur & Cultuur reis door Zuid Spanje

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Vraag hier een offerte aan voor deze Fly drive Natuur & Cultuur Zuid Spanje
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: