Verlenging rondreis

12, 15 of 18 dagen rondreis Midden Spanje

Extremadura, Koningsteden Segovia en Avila, Toledo, Sierra de Gredos, Monfrague, Birdwatchen. Madrid en middeleeuwse dorpjes! Elke reis op Maat voor u georganiseerd. Dagelijks vertrek mogelijk.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Uitbreiding rondreis Midden Spanje: Madrid, Salamanca, Zamora, León of Cuenca

Verleng uw 12 daagse Cultuur en Natuur rondreis door Midden Spanje met de bruisende hoofdstad Madrid of historisch Salamanca. Of in Cuenca met haar “Casas Colgadas” – hangende huizen en de betoverende rotsformaties in “La Ciudad Encantada”. Ook het natuurgebied Los Arribes del Duero in Zamora, aan de grens met Portugal is een bijzondere stop. Of bezoek León met haar grootse kathedraal in het noorden van Castilla y León.

Op het aanvraagformulier kunt u zo zelf uw ideale route samenstellen. Uiteraard doen we graag een voorstel op maat mocht u aanvullende locaties willen toevoegen aan uw rondreis.

Vijf opties verlenging Rondreis Midden Spanje

1. Madrid

Madrid. Een ‘must’ voor iedere Spanje reiziger en een verblijf van 3 nachten zou een mooie uitbreiding kunnen zijn van deze rondreis. Niet enkel omwille van de monumenten of historische bouwwerken, maar vooral voor de talrijke musea. De belangrijkste trekpleisters zijn het beroemde Prado, de collectie Thyssen-Bornemisza, het Centro de Arte de Reina Sofia en het Palacio Real. Madrid heeft mooie pleinen en parken, zoals het beroemde Retiro Park. Madrid is een bruisende stad met gezellige wijken zoals la Latina, waar men tot ’s avonds laat op straat en op de vele terrasje te vinden is.

Hier vind u ook elke zondag een van de grootste rommelmarkten ter wereld; de Rastro. De stad wordt omringd door een eigen kleine provincie, de Comunidad de Madrid, waarin de Sierra de Guadarrama ligt en een van de beroemdste monumenten van Spanje, het paleis El Escorial.

Accommodatie keuze Madrid

  1. Moderne en comfortable appartementen vlakbij Atocha treinstation
  2. Een centraal gelegen trendy en vriendelijke designhotel.

Lees ter inspiratie Anne’s Blog over historische Taberna‘s in hartje Madrid!

2. Salamanca

Salamanca, stad met 160.000 inwoners aan de Tormes is een van de aantrekkelijkste Renaissance steden buiten Italië. Maar ook de barok van voor de periode van overdaad, de gotiek en de regionale Romaanse Salmantinostijl zijn vertegenwoordigd. De Plaza Mayor geldt als één van de mooiste en meest sfeervolle van Spanje. Een van de andere bezienswaardigheden in de stad is het Casa de las Conchas: Dit paleis is het beste voorbeeld van de typische bouwstijl van Salamanca, het werd gebouwd in de tijd van het Katholieke Koningspaar en de muren zijn versierd met schelpen die de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela symboliseren.

Bezoek tijdens uw rondreis ook zeker de kathedralen La Catedral Vieja en La Catedral Nueva. De oude Romeinse brug over de Tormes rivier geeft een fraai uitzicht over de stad. De geschiedenis van Salamanca gaat terug naar de prille tijd van de Iberiërs, die hun vesting zagen ingenomen door Hannibal. De ontwikkeling van de stad kwam op gang na de Reconquista in 1085 (hetzelfde jaar dat Toledo viel) met de stichting van een universiteit, die bijzondere bescherming en een internationale reputatie genoot.

Accommodatie Salamanca

In Salamanca verblijft u in een modern hotel in monumentaal pand aan de Plaza Mayor 

3. Zamora & Natuurpark Arribes del Duero

Ten noorden van Salamanca ligt de provincie Zamora, Met haar mooie en ongerepte natuurpark Arribes de Duero. De rivier de Duero stroomt hier door het grensgebied met Portugal, diepe kloven en mooie dalen zijn door de tijd uitgesleten en vormen een spectaculair landschap. Hier heerst een mild microklimaat en u vindt er bijzondere plant- en diersoorten zoals marters, wilde zwijnen, dassen, vossen en otters, Egyptische gieren, steenarenden en zwarte ooievaars. Er worden mooie wijnen met internationale faam op traditionele wijze verbouwd en u vindt er kleine dorpjes, her in der in het landschap verspreid. 

Een van de mooiste ervan is het stadje Fermoselle, wat op een heuvel in het hart van het natuurpark ligt en tot Cultureel Erfgoed is verklaard. U vindt er huizen in de traditionele architectuur van deze streek, smalle, bochtige straatjes en de ruïnes van een groot kasteel. Bijzonder zijn hier de Gotische kerk die een Romaanse portaal heeft en een aantal Romaanse kapelletjes. Een leuke excursie tijdens deze Fly Drive Midden Spanje is het over de grens gelegen Portugese stadje Miranda do Douro.

In het noorden van de Zamora vindt u Benavente met haar 16e eeuwse kasteel, waar nu een Parador in gevestigd is en twee Romaanse kerken. Rondom het meer van Sanabria, het grootste natuurlijke meer van Spanje, vindt u een aantrekkelijk berglandschap met het ietwat toeristische Puebla de Sanabria, Historisch-artistiek erfgoed. een mooi dorp met monumentale huizen, een 15e eeuws kasteel en een Romaanse kerk.

Accommodatie Zamora

 In Zamora verblijft u in een Posada Real in een klein dorpje vlakbij de grens met Portugal.

4. León

De stad León is de hoofdstad van de provincie León in het noordwesten van Spanje. León is een echt Spaanse stad die wonderwel haar Romaanse en gotische erfgoed wist te bewaren ondanks het feit dat het is uitgegroeid tot een grote en bedrijvige stad.
 León is bekend om zijn magnifieke gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de Romaanse Real Colegiata de San Isidoro, het neogotische Casa de Botines een van de vroegere werken de architect Antoni Gaudí, nu een bankgebouw, en het platereske San Marcos uit de 16e eeuw. León is ook bekend om zijn traditionele “fiestas”, zoals de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. De indrukwekkende processies in deze stad zijn officieel uitgeroepen tot Internationale Bezienswaardigheid, en trekken vele bezoekers uit binnen- en buitenland aan.

In de groene en glooiende omgeving van León vindt u Astorga, met Romaanse en gotische architectuur, middeleeuwse straatjes en steegjes en het Palacio Episcopal, ontworpen door Antonio Gaudí. El Bierzo, met traditionele, dromerige dorpjes zoals Castrillo de ls Polvazares, waar de tijd stil heeft lijken te staan en het spectaculaire landschap Las Médulas, de goudmijnen uit de Romeinse tijd die op de werelderfgoed van Unesco staan.

Accommodatie keuze León

  1. Posada in hartje León aan het grote plein
  2. gastvrije Posada buiten León in een prachtig dorpje net buiten Astorga.

5. Cuenca

De provincie Cuenca ten oosten van Madrid bestaat uit drie verschillende gebieden: de Serranía in het oosten en noorden met rotsmassieven, de uitgestrekte vlakten van La Mancha in het zuiden en de licht glooiende Alcarria in het noorden. De sfeervolle oude binnenstad van de hoofdstad Cuenca ligt op de langgerekte rost tussen de rivieren de Júcar en de Huécar en is beroemd door de ‘Casas Colgadas’ (hangende huizen) en pastelkleurige Rascacieles (wolkenkrabbers) van 8 tot 10 verdiepingen. De laatste jaren is er alles aan gedaan om de oude stad weer in haar oude glorie te herstellen.

Cuenca heeft een zeer fraaie Plaza Mayor en een Kathedraal die doet denken aan de kathedralen in Reims of Canterbury, uniek in Spanje. Er zijn een aantal interessante musea zoals het Museo de Abstracto Español, na het Reine Sofia in Madrid het belangrijkste museum voor moderne kunst in Midden Spanje. De stad staat op de werelderfgoed lijst van Unesco. Andere mooie stadjes zijn Huete, Priego, Belmonte en Alarcón. Iets ten noorden van Cuenca vindt u de indrukwekkende rotsformaties in “La Ciudad Encantada”.

Accommodatie Cuenca

In Cuenca verblijft u in een historische herberg in het oude centrum.

Vraag een vrijblijvende offerte voor deze 12 daagse Rondreis Cultuur & Natuur fly drive Midden Spanje aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: