Rondreis Navarra 8 dagen

Reissom 8 dagen vanaf
€ 1.095 p/p*

Incl. retourvluchten met KLM, luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen inclusief ontbijt, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal km, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Eigen risico is verzekerd. Zeer uitgebreide reisinformatie. 

*Reissom gebaseerd op twee personen per kamer of appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatiekeuze.

 

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

8 dagen Cultuur en Natuur rondreis Navarra

Pyreneeën – Pamplona – Puente la Reina –  Roncesvalles – Ochagavía – Klooster van Leyre – Olite –Bardenas Reales

Navarra: Paradijs voor natuur & cultuurliefhebbers, birdwatchers, rustzoekers en levensgenieters! Deze 8 daagse individuele rondreis met 3 stops brengt u naar alle hoogtepunten. Bezienswaardigheden zoals de halfwoestijn Bardenas Reales, Pamplona, Romaans erfgoed, Punta de La Reina,  Roncesvalles, Sanguesa en Ochagavía.  Kloven van Lumbier en Arbayún met grote gierenkolonies. Ontdek op uw gemak de imponerende bergen, groene valleien, oude monumenten, rijke geschiedenis, voortreffelijke locale keuken en befaamde wijnen. Tiptop verzorgd arrangement!

Ontspannen tempo

Vanuit drie kleinschalige accommodaties verkent u in 8 dagen op uw gemak de bezienswaardigheden en hoogtepunten van de enorm diverse regio Navarra. Deze rondreis start ten zuiden van de hoofdstad Pamplona met een aantal interessante dorpjes en monumenten. Vervolgens verblijft u in het kasteel (nu een Parador) van het middeleeuwse stadje Olite. Vanuit hier kunt onder andere de halfwoestijn Bardenas Reales (alleen of met een gids) bezoeken met haar grillige, geërodeerde landschap. De middeleeuwse dorpjes Ujué en Artajona, waar de tijd stil heeft gestaan zijn uiteraard een bezoek waard. In de Pyreneeën kiest u voor een verblijf in het natuurpark Selva de Irati, of, in het westen een verblijf op een half uur van de kust en de prachtige badplaats San Sebastian. Hier zijn Punta de La Reina, prachtige stadjes zoals Roncesvalles, Sanguesa en Ochagavía, te bezoeken. In de indrukwekkende kloven van Lumbier en Arbayún zult u grote gierenkolonies zien.

——-

We willen jullie laten weten dat wij ontzettend hebben genoten van de reis die we in september met jullie hebben gemaakt. De accommodaties waren echt heel bijzonder, vooral het verblijf bij Jesus in Orisoain was heel bijzonder. Maar ook de andere twee hotels waren geweldig
(Ochagavia en La Rioja). Heel gemoedelijk en prachtig gelegen.
Menno en Froukje, september 2019

——-

Rondreis Navara verlengen tot 12 of 15 dagen

Deze route leent zich uitstekend om te verlengen tot 12 of 15 dagen. Door bijvoorbeeld beide locaties in het noorden te kiezen, zowel in de Pyreneeën als nabij de kust. En een start of begin van de route in de verrassend aantrekkelijke stad Bilbao, waar u het beroemde Güggenheim museum bezoekt. Ook de combinatie met de Rioja, met haar glooiende wijngaarden is een interessante optie.

Uitgebreide reisbescheiden en bijzondere excursies.

Ardanza geeft u deskundig advies voor de meest passende route, regelt uw vluchten, uw huurauto ter plekke en uw overnachtingen, inclusief ontbijt. U krijgt zeer uitgebreide reisinformatie, kaartmateriaal en een persoonlijk draaiboek met tips, links, en excursies voor uw reis van dag tot dag zodat u onbezorgd op pad gaat. Ook regelt Ardanza activiteiten, excursies en gidsen ter plekke voor u.

Birdwatchen met onze lokale gids

Een van de zeer ervaren en professionele gidsen die met u op pad gaat om de enorme vogelrijkdom van deze streek te verkennen is Gorka Gorospe

Verblijf in Paradores, Palacios en rurale hotels

Net buiten Pamplona bevindt zich Palacio Valdorba, in het dorp Orisoain, waar u twee nachten verblijft. In dit piepkleine gehuchtje in het historische hart van Navarra ligt dit monument uit de 15e eeuw wat nu onderdak biedt aan gasten. De Comarca Valdorba wordt wel het “Toscane van Navarra” genoemd, met haar groene en glooiende landschap en piepkleine, middeleeuwse gehuchtjes.

In het middeleeuwse stadje Olite verblijft u twee nachten in de Parador van Olite. Deze historische Parador met haar barokke inrichting ligt naast één van de mooiste kastelen van de 15de eeuw in het centrum van Olite, een middeleeuws stadje aan de oever van de Cidacos rivier in het zuiden van Navarra. Vanaf 1925 werd het kasteel gerestaureerd. In het oude gedeelte is nu een Parador gevestigd, het nieuwe paleis is te bezoeken. Het stadje heeft verder een aantal fraaie pleinen en de gotische “Iglesia de Santa Maria’ met een rijk bewerkt voorportaal.

In het noorden van Navarra verblijft u drie nachten nabij de Selva de Irati, dit is een van de grootste en best onderhouden beuken- en sparrenbossen van Europa. Een immense, vrijwel ongerepte groene zone van bijna 17.000 hectare in de oostelijke Pyreneeën in het noorden van Navarra, in een stroomgebied omgeven door bergen tot 2.500 meter hoog en valleien. Hier vindt u, net buiten het historische Ochagavia, dit charmante en gastvrije hotel met 8 kamers, in Izaltzu, Selva de Irati. Of kies voor uw laatste locatie boutiquehotel Vera de Bidasoa, in de uitlopers van de Pyreneeën, op een steenworp afstand van San Sebastian, schitterend gelegen aan de Ondeta baai!

Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over deze reis en de bezienswaardigheden!

Vraag een vrijblijvende offerte aan middels de link hieronder.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: