Gaudi bezienswaardigheden

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Top 9 Gaudí bezienswaardigheden in en nabij Barcelona!

1. Sagrada Família

De Sagrada Familia is een basiliek in Barcelona en behoort zonder twijfel tot de bekendste werken van Gaudí en meest beroemde kerk ter wereld. De eerste steen werd in 1882 gelegd en de bouw is nog lang niet klaar. De huidige opleveringsdatum staat nu in 2026, precies 100 jaar na de dood van Gaudí. Om de bouw te financieren, wordt het geld van de ticketverkoop gebruikt. (UNESCO Werelderfgoed)

2. Park Güell

Park Güell is een stadspark in Barcelona. Eigenlijk moest het een woonwijk worden naar Engels model, maar dat is er nooit van gekomen. Het park werd gebouwd tussen 1900 en 1912. Sinds 1926, het jaar van Gaudí’s dood, is het een openbaar stadspark. Het centrale punt van het park is het terras met een bank van ruim 100 meter lang, die de vorm heeft van een slang. Ook is er een museum in het park, waar Gaudí zelf een korte tijd woonde. (UNESCO Werelderfgoed)

3. Palau Güell

Palau Güell is een herenhuis in de wijk El Raval in Barcelona. Het werd gebouwd voor Eusebi Güell tussen 1886 en 1889. Dit gebouw is het enige gebouw waarbij Gaudi van begin tot het einde bij betrokken was. Op het dak is een mooie sprookjestuin met kleurrijke schoorstenen. (UNESCO Werelderfgoed)

4. Casa Milà

Casa Milà is een appartementengebouw aan de chique winkelstraat Passeig de Gracia in Barcelona. Casa Mila is tussen 1906 en 1910 gebouwd. Het gebouw wordt in de volksmond ‘La Pedrera’ genoemd: De Steengroeve. Deze naam slaat op het uiterlijk van het gebouw, omdat het huis aan geen van de toen geldende architecturale normen voldeed. Op het dak staan 28 gedraaide schoorstenen die natuurlijke ventilatie geven. (UNESCO Werelderfgoed)

5. Casa Batlló

Casa Batlló is gebouwd in 1877 en ligt, net als Casa Milà, aan de Passeig de Gracia in Barcelona. Het dak van het gebouw heeft de vorm van een draak en de balkonnetjes zouden – enigszins luguber – schedels uitbeelden. Volgens de legende zou het verhaal van Sint Joris (Sant Jordi) en de Draak zich nabij Barcelona hebben afgespeeld. (UNESCO Werelderfgoed)

6. Casa Vicens

Casa Vicens was Gaudí’s eerste werk in Barcelona en was lange tijd gesloten voor publiek. Sinds het najaar van 2017 kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in dit prachtige zomerhuis in de wijk (toen het dorp) Gràcia. Het huis is gebouwd in een mengeling van stijlen in opdracht van de tegelfabrikant Manel Vicens i Montaner. (UNESCO Werelderfgoed)

7. Torre Bellesguard

Torre Bellesguard werd gebouwd door Antoni Gaudí tussen 1900 en 1909. Hij gebruikte rechtlijnige vormen die zelden in zijn ander werk worden gezien. Zijn inspiratie was het middeleeuwse kasteel van Martin I, ook bekend als Martin the Humane, de laatste koning van de Catalaanse dynastie van het Huis van Barcelona, die tot zijn dood in 1410 in Bellesguard verbleef. Gaudí bouwde een kasteel dat een mix was van Art Nouveau en Gotiek en restaureerde de ruïnes van het middeleeuwse paleis die deel uitmaakt van het landgoed.

Buiten Barcelona

8. Cripta Colònia Güell

In het Catalaanse dorpje Santa Coloma de Cervelló kunt u de crypte bezoeken van de kerk die door Gaudi was ontworpen, maar nooit is gebouwd. De crypte heeft een grillige constructie en glas-in-lood ramen die de transformatie van een vlinder symboliseren als opstanding uit de dood. Cripta Colònia Güell staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

9. Nau Gaudí

De Nau Gaudí, in Mataró, op 30 km van Barcelona, was het eerste gebouw ontworpen door de Catalaanse architect, toen hij amper 26 was. Deze fabriekshal, is onderdeel van een veel groter en ambitieuzer project dat is ontworpen tussen 1878 en 1883 en het enige overblijfsel van de fabriek van de Mataró-werknemerscoöperatie (La Obrera Mataronense). Vandaag de dag toont het elegante interieur hedendaagse kunst. De Nau Gaudí ligt vlakbij het treinstation van Mataró.

Meer modernisme

In Barcelona zijn er naast Gaudí twee andere buitengewone architecten die vaak overschaduwd worden door Gaudí maar die verbazingwekkende kunst hebben gecreëerd in Barcelona en elders in Catalonië: Domenech i Muntaner (o.a. Palau de la Música Catalana en Sant Pau Art Nouveau Site in Barcelona en het Instituut Pere Mata in Reus) en Puig i Cadafalch, die o.a. Casa Amatller en Casa de les Punxes ontwierp in Barcelona. Met de Modernisme pas hebt u toegang tot 10 monumenten in en buiten de stad.

Lees ook over werken van Gaudí in andere delen van Spanje

Vraag via de button hieronder een vrijblijvend voorstel aan voor dit Gaudí arrangement

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: