De route dag tot dag

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De wandelroute dag voor dag

Eerst even voorstellen: De ezels

Galindo, Ligoncete, Marina, Gordito, Madrileño … Deze ezels wonen in het Guadarrama gebergte en zijn ervaren trekkers. Het zijn grote en sterke ezels van een Spaans ras genaamd Zamorano: volgzame, rustige en zeer intelligente dieren! Zij kunnen verbazingwekkend goed het tempo bijhouden en zonder problemen de kinderen dragen.

Dag 1: Reisdag naar Navafria

Aankomst in Navafria, een klein dorpje op ongeveer twee uur rijden ten noorden van de luchthaven van Madrid. In de uitlopers van het Guadarrama gebergte. Hier hebt u tijd om te zwemmen in het plaatselijke natuurlijke zwembad van de rivier de Cega, kunt u genieten van ‘una caña’ of een ‘tinto’ in de kleine bar aan de rivierkant onder de pijnbomen of maakt u een wandeling door dit mooie dorp.

Accommodatie

Rurale Posada. Overnachting in een familiekamer, ontbijt, picknicklunch en diner. Deze charmante rurale Posada ligt op een prachtige locatie in het centrum van het bergdorpje Navafría. Er zijn 14 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers en familiesuites. Elke kamers is anders ingericht, met veel aandacht voor detail. Er is een restaurant waar uitstekende lokale gerechten bereid worden. Om het hotel heen zijn mooie tuinen met fijne hoekjes om met een boek weg te kruipen. In de zomerperiode (vanaf eind juni tot begin september) is in het dorp het zwembad geopend.

Dag 2: Navafria naar Requijada

Vanmorgen ontmoet u de vriendelijke ezel die u de komende drie dagen zal begeleiden en ontvangt u instructies hoe u met hem moet omgaan. Dan begint het avontuur! Samen wandelt u langs de oude “Cañada Real Segoviana” naar het heuveldorpje van Requijada. De wandeling van vandaag voert langs de rivier de Cega en door het plaatje van een dorpje Valle de San Pedro. Er zijn onderweg veel mooie picknickmogelijkheden. U loopt langs de oude kerk van San Justo y Pastor en door het kleine gehucht La Mata waar een speelparkje voor de kinderen is. Vanaf hier voert een oud roverspad u langs een zeer pittoreske route naar Requijada. Uw trouwe viervoeter brengt de nacht door op het terrein van het hotel. De kinderen kunnen voor het diner een duik nemen in het zwembad. (15 km)

Accommodatie

Landelijk guesthouse met 4 kamers bij het prachtige dorpje Requijada. Overnachting in een familiekamer, ontbijt, picknicklunch en diner. Deze Posada ligt in het dorpje Requijada. Er zijn 4 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers. Er wordt ter plekke voor de gasten gekookt. Bij het hotel is een grote tuin met een zwembad.

Dag 3: Requijada naar Pedraza

Na het ontbijt ontvang je je picknick op en staat de ezel klaar. De route van vandaag begint over het klein landweggetje dat u over dezelfde riviervallei als gisteren voert. Daarna gaat u de heuvels in over een eeuwenoud veepad. Doe een wedstrijd wie als eerste het dorp Pedraza op een heuvel kan zien in de verte met zijn honingkleurige stadsmuren en middeleeuws kasteel. Als je dit prachtig bewaard gebleven monumentale dorp binnengaat via zijn oude stenen boog, word je teruggebracht in de tijd naar een vervlogen tijdperk van ridders en jonkvrouwen! Met een ezel als je trouwe begeleider ! (14 Km)

Accommodatie

Gastvrij dorpshotel. Overnachting in een familiekamer. Maaltijden: alleen ontbijt. U wordt hartelijk verwelkomd in dit kleine hotel met 10 kamers in het hartje van Middeleeuws Pedraza. Het comfortabele hotel is onlangs gerenoveerd en heeft een moderne inrichting. Vanuit hier hebt u geweldige uitzichten over het omringende landschap. Er is een kleine salon, een rustige patio en een café-restaurant. Men spreekt geen engels.

Dag 4: Pedraza naar Gallegos

Nadat de kinderen hun ezel wat ontbijt hebben gegeven in zijn kleine ruimte naast het hotel, is het tijd om de volgende avontuurlijke stappen te zetten. Vanochtend verlaat u Pedraza, passeert u een oud klooster en neemt u een landbouwpad met een prachtig uitzicht op de verre bergdorpen aan de voet van de ‘Sierra de Guadarrama’. U passeert vandaag twee zeer schilderachtige kalksteendorpen waar u kunt genieten van een hapje en een koud drankje op het terras van een van de lokale bar. Wanneer u uw bestemming, het kleine dorpje Gallegos, bereikt, zullen de kinderen waarschijnlijk meteen in het zwembad springen terwijl u in de schaduw met een gekoeld drankje in de hand ontspant! (12 km) Dag 5: vertrek of extra nachten in de verlenging van deze route

Accommodatie

Hotel Rural  Gallegos. Overnachting in een familiekamer. Maaltijden: Diner en ontbijt. Dit hotel is gelegen in het hart van het kleine, rustige bergdorpje. Het was voorheen een privé woning en is met liefde verbouwd tot fijn hotel met grote gemeenschappelijke ruimtes. De 11 slaapkamers zijn voor families ontworpen, elke kamer heeft een vide waar de kinderen hun eigen slaapplek hebben. Ze hebben elk een andere kleur en mooi uitzicht op de omgeving. In het restaurant worden lokale gerechten geserveerd.

Dag 5: Terugreis of naar een vervolgbestemming

Verlenging met Segovia en omgeving en/of Madrid

Ardanza doet graag een aanvullend voorstel voor een verlenging van dit arrangement. Er zijn in de omgeving zeer diverse excursie mogelijkheden. Natuurlijk de stad Segovia met haar imponerende aquaduct en Sprookjeskasteel het Alcázar. Of de vestingstad Avila. De diverse middeleeuwse dorpjes in de omgeving, het imponerende landschap van de Hoces de Duratón. En natuurlijk mag een bezoek aan Madrid niet ontbreken. Kies voor een verblijf in een landelijke Posada net buiten Segovia of een centraal hotel in de stad Segovia zelf.  In Madrid bieden we u graag een verblijf in dit fijne stadshotel in hartje stad aan.

Op het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een aangepast voorstel voor verlenging van deze route wilt ontvangen. Ardanza neemt dan graag contact op om de mogelijkheden met u door te nemen. 

Lees meer over de Omgeving

Een offerte aanvragen voor dit arrangement wandelen met een ezel kan via onderstaande button

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: