Wandelen met een ezel

reissom vanaf
€ 1.045 p/p*

€  795 voor 1e kind vanaf 2 jaar*, €  475 voor 2e kind vanaf 2 jaar*

Incl. Retourvluchten, 4 overnachtingen inclusief ontbijt, transfers vanaf Segovia, 3 maal diner,  3 maal picknick, routekaarten, reisinformatie.

* Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen in een tweepersoonskamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisdagen.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Wandelen met een ezel in Midden Spanje

 – Uniek 5 daags arrangement door prachtig glooiend landschap bij Segovia – 

Ontdek het Spaanse binnenland vergezeld door een ezel! Wandeltochten voor het hele gezin, met z’n tweetjes of solo over eeuwenoude paden door
prachtig landschap met kleine dorpjes, glooiende heuvels, door bossen en langs riviertjes. Dit is ‘Slow Travel’ zoals het bedoeld is – 

Inclusief  4 overnachtingen, bagagevervoer en alle maaltijden

Tijdens dit unieke arrangement ontdekt u al wandelend met een vriendelijke ezel het mooie landschap van de Noordelijke uitlopers van de Sierra de Guadarrama. De bagage wordt vervoerd, de ezel draagt de picknick en er is onderweg tijd genoeg om uit te rusten, uitgebreid te picknicken en pootje te baden in een stroompje. De overnachtingen zijn in vriendelijke en kleinschalige hotels in vier authentieke dorpjes.

Na 3 dagen wandelen komt u in het laatste dorpje, Gallegos, aan, waar u nog een nacht verblijft. In de ochtend is er dan een transfer naar Navafria, waar uw huurauto staat wanneer u dit arrangement verlengt, of naar Segovia, vanwaar u de trein terug kunt nemen naar Madrid en de luchthaven.

Het 5 daagse arrangement met 3 dagen wandelen

Vijf dagen op een heerlijk rustig tempo het pure en ongerepte binnenland van Spanje ontdekken, waarvan 3 dagen wandelend met een ezel. Dit arrangement is  is inclusief 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer met ontbijt, 3 maal diner, 3 picknicks, een van de wandelezels, Bagagetransport, uitgebreide  reisbescheiden met route informatie, kaartmateriaal, tips voor excursies. Uiteraard kunnen er tegen supplement ook aparte kamers geboekt worden. 

De route in het kort

Dag 1: Aankomst in Navafria. In de uitlopers van het Guadarrama-gebergte. Hier hebt u tijd om te zwemmen in het plaatselijke natuurlijke zwembad van de rivier de Cega, kunt u genieten van ‘una caña’ of een ‘tinto’ in de kleine bar aan de rivierkant onder de pijnbomen of maakt u een wandeling door dit mooie dorp.

Dag 2: Navafria naar Requijada. Vanmorgen ontmoet u de vriendelijke ezel die u de komende drie dagen zal begeleiden en ontvangt u instructies hoe u met hem moet omgaan. Dan begint het avontuur! Samen wandelt u langs de oude “Cañada Real Segoviana” naar het heuveldorpje van Requijada. De wandeling van vandaag voert langs de rivier de Cega en door het plaatje van een dorpje Valle de San Pedro. Er zijn onderweg veel mooie picknickmogelijkheden. U loopt langs de oude kerk van San Justo y Pastor en door het kleine gehucht La Mata waar een speelparkje voor de kinderen is. Vanaf hier voert een oud roverspad u langs een zeer pittoreske route naar Requijada. Uw trouwe viervoeter brengt de nacht door op het terrein van het hotel. De kinderen kunnen voor het diner een duik nemen in het zwembad. (15 km)

Dag 3: Requijada naar Pedraza. Na het ontbijt ontvang je je picknick en staat de ezel klaar. De route van vandaag begint over het klein landweggetje dat u over dezelfde riviervallei als gisteren voert. Daarna gaat u de heuvels in over een eeuwenoud veepad. Doe een wedstrijd wie als eerste het dorp Pedraza op een heuvel kan zien in de verte met zijn honingkleurige stadsmuren en middeleeuws kasteel. Als je dit prachtig bewaard gebleven monumentale dorp binnengaat via zijn oude stenen boog, word je teruggebracht in de tijd naar een vervlogen tijdperk van ridders en jonkvrouwen! Met een ezel als je trouwe begeleider !! (14 Km)

Dag 4: Pedraza naar Gallegos. Nadat de kinderen hun ezel wat ontbijt hebben gegeven in zijn kleine ruimte naast het hotel, is het tijd om de volgende avontuurlijke stappen te zetten. Vanochtend verlaat u Pedraza, passeert u een oud klooster en neemt u een landbouwpad met een prachtig uitzicht op de verre bergdorpen aan de voet van de ‘Sierra de Guadarrama’. U passeert vandaag twee zeer schilderachtige kalksteendorpen waar u kunt genieten van een hapje en een koud drankje op het terras van een van de lokale barretjes. Wanneer u uw bestemming, het kleine dorpje Gallegos, bereikt, zullen de kinderen waarschijnlijk meteen in het zwembad springen terwijl u in de schaduw met een gekoeld drankje in de hand ontspant! (12 km)  

Meer info over de wandelroute en accommodaties

Verlenging met Segovia en omgeving en/of Madrid

Ardanza doet graag een aanvullend voorstel voor een verlenging van dit arrangement. Er zijn in de omgeving zeer diverse excursie mogelijkheden. Natuurlijk de stad Segovia met haar imponerende aquaduct en Sprookjeskasteel het Alcázar. Of de vestingstad Avila. De diverse middeleeuwse dorpjes in de omgeving, het imponerende landschap van de Hoces de Duratón. En natuurlijk mag een bezoek aan Madrid niet ontbreken. Kies voor een verblijf in een landelijke Posada net buiten Segovia of een centraal hotel in de stad Segovia zelf.  In Madrid bieden we u graag een verblijf in dit fijne stadshotel in hartje stad aan.

Op het aanvraagformulier kunt u aangeven of u een aangepast voorstel voor verlenging van deze route wilt ontvangen. Ardanza neemt dan graag contact op om de mogelijkheden met u door te nemen. 

Lees meer over de Omgeving

Een offerte aanvragen voor dit arrangement wandelen met een ezel kan via onderstaande button

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: