De omgeving

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Excursiemogelijkheden Costa Brava

De kust

De witte vissersdorpjes Tamariu, Llafranch en Calella de Palafrugell zijn de mooiste van deze regio. Kleinschalig en sfeervol, u waant zich terug in de tijd.  In de zomermaanden kan het hier erg druk zijn maar in voor-en naseizoen is het heerlijk rustig. Hier vindt u kleine baaitjes met mooie strandjes, omgeven door rotsen. De dorpjes worden onderling verbonden door oude smokkelpaden. Aan deze rotsachtige kust zijn ook vele duikmogelijkheden, het maritiem reservaat Ils Medes met haar bijzondere flora en fauna ligt in de nabije omgeving. Ook de Romeinse opgravingen van Empuriabrava zijn een bezoek waard.

Girona

Historisch stad aan de rivier de Onyar. De middeleeuwse binnenstad bezit een majestueuze Romaans-gotische kathedraal, een historische jodenwijk met smalle, steile straatjes, statige stadspaleizen, Arabische baden, Romaanse kerken, interessante musea en een stuk ongeschonden Romeinse stadsmuur. U kunt hier urenlang ronddwalen door de smalle, sfeervolle straten, nauwe steegjes en steile trappen en over de Rambla de la Llibertat, met vele winkeltjes en cafés.

Figueres

Figueres is vooral bekend om het het Teatre-Museu Dalí, de erehal  van de surrealistische kunstenaar. Dalí kocht het verwoeste teatre Municipal en opende daar in 1974 zijn museum met de opvallende glazen koepel. Het museum vormt op zich al een surrealistisch object en de inhoud laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Het biedt een overzicht van de verschillende stadia (impressionisme, kubisme, futurisme) in de artistieke ontwikkeling van Dalí.

Pals, Perelada en Peretallada

Deze historische vestingstadjes, waarvan Pals de meest bekende is,  zijn prachtig gerestaureerd en u waant zich terug in de middeleeuwen wanneer u door de smalle straatjes en steegjes dwaalt. Perelada, iets verder naar het noorden is verder bekend om haar uitstekende wijnen.

Púbol – Kasteel Dalí-Gala

Op 10 kilometer van La Bisbal staat in het kleine dorpje Púbol het kasteel wat Salvador Dalí aan zijn vrouw Gala schonk in 1970. De kunstenaar hield zich nauwgezet bezig met de restauratie en inrichting ervan, evenals de aanleg van de tuin. Het kasteel is te bezichtigen. De omgeving hier nodigt uit tot wandelen, het landschap is groen en glooiend, met kleine dorpjes.

Cadaqués

Het schilderachtige vissersdorpje Cadaqués, alleen te bereiken via een lange bochtige weg door de heuvels van het schiereiland Cap de Creus is ook zeker een bezoek waard. De witte huizen en de steile straatjes geven het dorp een mediterrane uitstraling. Aan het einde van de 19de eeuw raakte het dorp in trek bij de Catalaanse en Franse ‘beau monde’. In het naastgelegen dorpje Portlligat kocht Salvador Dalí een huis, waar hij tot 1982 gewoond heeft. Dit huis, wat hij verbouwde tot woonhuis – atelier is nu een museum. De liefhebbers kunnen hier een kijkje nemen. Op de terugweg kunt u langs het 8e eeuwse Monestir Sant Pere de Rodes, een indrukwekkend klooster op de top van een heuvel.

Met de onderstaande button kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor deze fly drive Catalonië in Stijl

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: