De omgeving

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Excursiemogelijkheden in de omgeving

Navafría

De oude smidse van Navafría is nu een museum waar je kan zien hoe vroeger koperen potten gemaakt werden met gebruik van een traditionele  oven en een hamer, aangedreven door een waterwiel. In de weekenden en de zomervakantie is er in Navafria een klimbos (Pino a Pino) geopend waar een boomtoppen parcours uitgezet is op verschillende niveaus. Vanaf 5 jaar.

Pedraza de la Sierra

Van de kleine Castiliaanse stadjes tussen de Duero en de Sierra de Guadarrama is Pedraza (470 inw.) wellicht het meest karakteristieke. De Plaza Major met zijn in alle voegen krakende huizen, waarvan de bovenverdieping steunt op dikke palen of pilaren, kan model staan voor een typisch Spaans dorpsplein en dat geldt ook voor het kleine kasteel en de nog enigszins indrukwekkende wallen, voor de smalle straatjes en de parochiekerk. Geen enkel monument is groots, maar het geheel is zuiver Castiliaans.

Prádena en Sepúlveda

De Enebralejo grotten in het typisch Segioviaanse dorp Prádena, op 17 km, zijn spectaculair. Terwijl je daar bent kun je ook een replica  van en dorp uit het ijzertijdperk bezoeken. Het historische stadje Sepúlveda (4 km) is gebouwd tegen een heuvel,  letterlijk omsingeld door 2 rivieren. Het is prachtig gelegen in een bocht in de rio Duratón. Je treft er maar liefst 5 kerken aan, allemaal in de Romaanse stijl van Segovia. De Iglesia del Salvador behoort zelfs tot de oudste in haar soort van Spanje (1093).

Hoces del Duratón Natuurpark

Net buiten het stadje is het woeste landschap van het Hoces del Duratón Natuurpark. Het beste benader je deze indrukwekkende kloof vanaf de San Frutos Hermitage, hiervandaan heb je adembenemende vergezichten op de kloof en de rondcirkelende gieren. Vanuit het nabijgelegen Sebulcor kun je kajaks  huren om de rivier te bevaren.

Segovia

Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang heb je vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde zijn hoogtijdagen in de Middeleeuwen. Het beroemde Acquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guaderrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel. Op cultureel vlak is er in Segovia veel te beleven, festivals, concerten  en theater. Elk jaar in mei vindt hier een van ‘s werelds grootste poppen festivals plaats. (www.titirimundi.es).

Sierra de  Guadarrama

Het op één na hoogste massief van het gebergte dat Oud- en Nieuw Castilië van elkaar scheidt, is de Sierra de Guadarrama, die in de richting zuid-west – noord-oost loopt. Al sinds vele eeuwen heeft men rust en verkoeling gezocht op de beboste hellingen. De kartuizers bouwden hier hun eerste klooster, Felipe II liet er het gigantische kloosterpaleis El Escorial verrijzen en latere vorsten vonden er een plekje om hun paleizen te laten neerzetten. Het gebied leent zicht uitstekend voor lange wandelingen, mountainbiken en paardrijden.
Je kunt het beschermde gebied van de Loyoza vallei verkennen in de Sierra de  Guadarrama (80 km). Ontdek de kleine  weggetjes door eindeloze pijnboom en eikenbossen richting Rascafria. De lokale cafetaria verkoopt verrukkelijke taartjes.Er is een klooster te  bezoeken en je kunt zwemmen in de rivier, waar mooie bassins zijn uitgesleten.

Ávila

De middeleeuwse stadsmuur van Ávila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fort-achtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert Romaanse en barokstijlen. De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuwse gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de Romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuwse Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterrijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. Vele internationale kunstenaars en architecten hebben aan het project bijgedragen. De kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken. In de vijvers sproeien 26 monumentale fonteinen.

El Escorial

Vanuit de Sierra de Guaderamma heeft u schitterend zicht op het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial. Het Kloosterpaleis werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan St. Laurentius gewijd. De strenge, sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meest invloedrijke van Spanje zou worden. Het interieur is eerder bedoeld als Mausoleum en plaats van inkeer, dan als schitterende residentie. De artistieke rijkdom, waaronder zeer belangrijke kunstwerken van de koninklijke verzameling, bevindt zich in de musea, de kapittelzalen, de kerk, het koninklijke pantheon en de bibliotheek.

Lees meer over de route

Een offerte aanvragen voor dit arrangement wandelen met een ezel kan via onderstaande button

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: