De route van dag tot dag

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De wandelroute dag voor dag

Dag 1: Reisdag naar Navafría

Aankomst in Navafría, een klein dorpje op ongeveer twee uur rijden ten Noorden van de luchthaven van Madrid. Accommodatie: La Posada Mingaseda (ruraal hotel), Navafría. Overnachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer, ontbijt, picknicklunch en diner. Deze charmante rurale Posada ligt op een prachtige locatie in het centrum van het bergdorpje Navafría. Er zijn 14 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers en familiesuites. Elke kamers is anders ingericht, met veel aandacht voor detail. Er is een restaurant waar uitstekende lokale gerechten bereid worden. Om het hotel heen zijn mooie tuinen met fijne hoekjes om met een boek weg te kruipen. In de zomerperiode (vanaf eind juni tot begin september is in het dorp het zwembad geopend.

Dag 2: Naar de El Chorro waterval (8 km.)

Deze ochtend komen Javier of Jaime je opzoeken, zij zijn de contactpersonen (ze spreken uitstekend Engels). Je zult een van hen de komende dagen nog af en toe tegenkomen omdat zij je bagage vervoeren. Verder ontmoet je de ezel die je reisgezel zal zijn voor de komende 4 dagen. Je krijgt uitleg over hoe de ezel te verzorgen en verdere details over je wandelroute. Vandaag maak je een gemakkelijke, fijne wandeling met je ezel door een pijnbomen bos, stroomopwaarts volg je de rivier de Cega totdat je de lokaal befaamde El Chorro watervallen bereikt. Hier is een picknickplaats en in de zomer een klein barretje en een speeltuintje. In de herfst is dit een populair gebied voor het plukken van paddestoelen. Overnachting weer in het zelfde hotel als dag 1.

Dag 3: Aan de voet van de Guadarama (7 km.)

Je vertrekt uit Navafria op een driedaags avontuur met je nieuwe metgezel. Deze route is de kortste en de meest gemakkelijke, je volgt oude voetpaden aan de voet van de Guadarama. Je hebt alle tijd om aan je nieuwe metgezel te wennen. Via slingerende veldweggetjes tussen stenen muurtjes met fabuleuze vergezichten over de weidse vlakte naar het zuiden en de bergen in het noorden.

Accommodatie: Hotel Rural la Data (ruraal hotel), Gallegos. Overnachtingen in een tweepersoonskamer of familiekamer. Maaltijden: Diner en ontbijt Dit hotel is gelegen in het hart van het kleine, rustige bergdorpje. Het was voorheen een privé woning en is met liefde verbouwd tot fijn hotel met grote gemeenschappelijke ruimtes. De 11 slaapkamers zijn voor families ontworpen, elke kamer heeft een vide waar de kinderen hun eigen slaapplek hebben. Ze hebben elk een andere kleur en mooi uitzicht op de omgeving. In het restaurant worden lokale gerechten geserveerd.

Dag 4: Langs oude herderspaden (9 km.)

De dag volg je de voetstappen van honderden schaapherders (en hun schapen!) langs een prachtig pad van Gallegos naar het het indrukwekkende, middeleeuwse handelsstadje Pedraza en de Hosteria del Arco, het volgende onderkomen. Onderweg word je vergezeld van de aromatische geuren van kruiden en bloeiende planten en het geklingel van schaapsbellen. Dit is een beschermd natuurgebied met een grote rijkdom aan flora en fauna. Roofvogels cirkelen hoog in de lucht en herten en wilde zwijnen lopen hier vrij rond. Je komt op tijd in Pedraza aan om van en late Spaanse lunch te genieten (niet inbegrepen in reissom). Daarna kun je op je gemak ronddwalen door de smalle straatjes van dit magische stadje, rondstruinen in de kleine winkeltjes met lokale nijverheid en een drankje drinken in de 16e eeuwse herberg onder de koele bogen op het Plaza Mayor.

Accommodatie: Hostería del Arco, Pedraza Overnachtingen in een tweepersoonskamer of een familiekamer. Maaltijden: alleen ontbijt. Je wordt hartelijk verwelkomd in dit kleine hotel met 10 kamers in het hartje van Middeleeuws Pedraza. Het comfortabele hotel is onlangs gerenoveerd en heeft een moderne inrichting. Vanuit hier heb je geweldige uitzichten over het omringende landschap. Er is een kleine salon, een rustige patio en een café-restaurant.

Dag 5: De hooglanden in (13 km.)

Dit is je meest avontuurlijke dag. Terwijl je Pedraza achter je laat beklim je de met stenen bezaaide hooglanden van de Meseta. Nog steeds wandel je over eeuwenoude veeroutes, waarvan het bestaan al van vóór de middeleeuwen bekend is. Je dwaalt over geurige graslanden voordat je de afdaling maakt naar de lager gelegen rivieren, die aan weerskanten eiken en geknotte essen worden omgeven. Je eindpunt is Navafría, waar je de tocht begon. Helaas moet je hier afscheid nemen van de trouwe metgezel.

Accommodatie dag 5 tot dag 8, net als dag 1 en 2: La Posada Mingaseda (ruraal hotel), Navafría

Dag 6 en 7: Vrije invulling

Deze komende twee dagen kun je naar eigen inzicht indelen. Er zijn in de omgeving talrijke excursie mogelijkheden, waarvan we op de volgende pagina al een kort overzicht geven, Bij de reisbescheiden ontvang je gedetailleerde informatie.  Je overnachtingen, ontbijt en diner zijn geregeld in Navafría.

Dag 8: Terugreis of naar je vervolgbestemming

Kijk voor meer info over de omgeving op de volgende pagina: Omgeving

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: