Ermita Suites

Ermita Suites

Het hotel bestaat uit drie kleine historische gebouwen, met 6 suites. Elke kamer is uniek.

Vanaf 150 euro. Exclusief.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Uniek monumenthotel in het hart van de Juderia

In 2021 geopend hotel in hartje Córdoba waar geschiedenis en luxe perfect zijn geïntegreerd. Dit hotel, wat door dezelfde restaurateurs als die van de Mezquita-Kathedraal is gerenoveerd, is uitgeroepen tot monument hotel door de Junta de Andalucía, als enige in de stad Córdoba. De aandacht en liefde waarmee dit monument is gerenoveerd voelt u meteen bij binnenkomst.

Geschiedenis Ermita Suites

Het hotel bestaat uit drie kleine historische gebouwen: de Ermita de la Concepción, daterend uit 1700; het Casa del Santero dat de hermitage beheerde, uit 1753; en een patio-huis, al in 1410 gedocumenteerd, waar meerdere joodse gezinnen woonden, met een grote hoefijzer-boog.

Specialisten van het Prado Museum en restaurateurs van de Moskee-Kathedraal van Cordoba hebben verborgen muurschilderingen uit de 18e eeuw weten te herstellen, waar gasten van kunnen genieten in de zes unieke kamers die elk meer dan 400 jaar oud zijn.

Indeling Ermita Suites

De zes suites zijn ontworpen om de gasten een maximaal modern comfort te bieden terwijl de oude elementen van het gebouw behouden zijn gebleven. De Suites beschikken over zeer comfortabele bedden, een zitje en een kitchenette. Elke kamer is uniek. In het hotel bevindt zich een cafetaria-bar aan een mooie binnenplaats waar u even lekker tot rust kunt komen.

Het ontbijt wordt op een hele bijzonder plek geserveerd, namelijk in de kerk. Het buffet staat voor u klaar op het altaar en er komt klassieke muziek uit de speakers. Het is bij goed weer ook mogelijk om buiten op de patio te ontbijten. De grootste suite heeft een terras en klein waterbassin.

Faciliteiten

De ruime suites beschikken over een eigen badkamer met douche, wifi, airconditioning, een bureau, koffiezetapparaat & waterkoker, een koelkast, een magnetron, een kluisje en een flatscreen-tv. Een paar van de suites beschikken over een balkon. In het hotel is een receptie en lift aanwezig en er zijn voorzieningen voor mensen met een mobiele beperking.

Omgeving, Córdoba

De gehele stad Córdoba is verklaard tot werelderfgoed. In de 10de eeuw was het de hoofdstad van de west-islamitische wereld. Één van de meest belangwekkende bouwwerken is de moskee, de Mezquita-Kathedraal (uit het jaar 785). Binnen in het naastgelegen Alcázar de los Reyes Christianos, het Moorse regeringspaleis, vindt u prachtige tuinen met fonteinen. In de oude Joodse wijk La Judería, met haar smalle straatjes, kunt u eindeloos ronddwalen. Córdoba is natuurlijk ook beroemd om haar vele kleurrijke patio’s.

Mooie pleinen zijn het Plaza del Potro en het grote Plaza de la Corredera. Het Plaza del Potro, met haar Renaissance fontein, was vroeger de plek waar het vee verhandeld werd en ambachtslieden hun vak uitoefenden. Hier vindt u het Museum voor de Schone Kunst, het Museum “Julio Romero de Torres” en gezellige terrasjes.

Tip: Op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel ligt Bodega Campos, een gastronomische en culturele plek midden in de stad. Het restaurant heeft een traditionele keuken met moderne twist en een uitstekende service.

Op Plaza Tendillas bevinden zich vele restaurants met terras met uitzicht op verkoelende fonteinen. Ook een bijzonder plein in de directe omgeving is Plaza de la Corredera, ooit de hoofdingang van het Romeinse amfitheater. Uit die tijd zijn prachtige mozaïeken opgegraven die nu te zien zijn in het Alcázar de los Reyes Cristianos. Het huidige, grote plein is rechthoekig met bogen en portieken rondom. Deze stijl komt uit Castillië en is uniek in Andalusië. Later werd het plein gebruikt als stierenvechters arena. Tegenwoordig is het een autovrij plein met rondom terrasjes, restaurants en barretjes.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: