Sierra Obarenes

Klein hotel in 17 eeuws pand. 12 kamers.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Palacio Obarenes

– stijlvol hotel met 12 kamers, uitstekend restaurant en eigen bodega – 

Dit hotel, gesitueerd in een voormalig Palacete, ligt in een klein, middeleeuws dorpje met smalle straatjes in de uitgestrekte wijngaarden van La Rioja Alta. Wanneer u aan komt rijden door het gebied met boerenwoningen is dit voormalige Palacio een stijlvolle verrassing. Dit adellijke huis uit de XVII eeuw is door de eigenaren zorgvuldig en liefdevol gerestaureerd met aandacht voor details.

Indeling 

De 12 ruime kamers zijn allen heel sfeervol ingericht en beschikken over alle moderne faciliteiten. Verwarming, TV, Gratis Wi-fi.  Een schrijftafeltje. Fantastisch comfortabele bedden, twin beds of tweepersoonsbed. Ruime, volledig ingerichte badkamers met douche. De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer uitnodigend. Er is een mooie, ruime tuin met zitjes. Hier wordt in de zomer het ontbijt geserveerd. 

Er is een restaurant en er wordt voor de gasten uitstekend gekookt, waarbij vooral typische gerechten uit de keuken van de Rioja geserveerd worden. Uiteraard begeleid door de fantastische regionale wijnen. Uw gastheer is een wijnkenner en adviseert u graag. Het hotel heeft een tapasbar die ook geopend is voor mensen van buiten en eigen bodega met de wijnen uit de eigen wijngaarden. De professionele en hartelijke ontvangst maakt van uw verblijf een genoegen.

Faciliteiten

Rookvrij hotel. Lift, tapasbar & restaurant. Patio, tuin, Tapas & wijnbar. terras. Gratis, eigen, afgesloten parkeergelegenheid, Wifi, Er is een bibliotheek met veel naslagwerken over wijn en de regio. Zeer verzorgd ontbijt. Vanuit het hotel worden er diverse excursies georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een wijnroute per fiets, wandelroutes, bezoek aan diverse bodega’s met wijnproeverijen. 

Omgeving

Het dorpje, omringd door glooiende wijngaarden, ligt op de linkeroever van de rivier de Ebro en is het meest noordelijke dorp van La Rioja, op 2 minuten van de Baskische Rioja Alavesa. Het is een prettig dorpje met een smalle straatjes en prachtige huizen. De kerk uit de 15e eeuw, is het meest representatieve monument.

Bezienswaardigheden

In de directe omgeving is veel cultureel erfgoed, middeleeuwse dorpjes en steden, kloosters en kastelen. In Santo Domingo de la Calzada, op een half uur rijden, vindt u belangrijk historisch erfgoed waaronder de kathedraal en de Plaza de España.

Haro, op 15 minuten rijden, is de hoofdstad van La Rioja Alta en een van de meest charmante steden in La Rioja met een enorme wijntraditie Naast de vele wijnhuizen zoals CVNE of Muga, de meest beroemde, heeft Haro een mooi historische centrum met interessante monumenten zoals de kerk van Sint Nicolaas, Haro is beroemd om haar “Battle of Wine”, een festival van nationaal toeristisch belang dat elk jaar op 29 juni wordt gehouden.

Laguardia. Dit middeleeuwse charmante stadje in de Rioja Alavesa wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Spanje. Laguardia ligt 12 minuten rijden en is een van de meest toeristische plekken in de omgeving. Het is een plezier om door het ommuurde gebied te lopen, haar prachtige middeleeuwse deuren te doorkruisen, door de geplaveide straatjes te lopen of te gaan zitten voor een drankje op de Plaza del Gaitero. Als opmerkelijke monumenten is er de kerk van Santa Maria de Los Reyes of La Torre Abacial, van waaruit er een spectaculair panoramisch uitzicht op de wijngaarden is. Uiteraard heeft Laguardia ook vele wijnhuizen die bezocht kunnen worden.

Elciego. Deze stad in de Rioja Alavesa heeft een van de meest luxueuze hotels in Spanje, Marques de Riscal, ontworpen door de beroemde architect Frank Ghery, ook bekend als de architect van het Güggenheim Museum in Bilbao. Marques de Riscal heeft ook een wijnmakerij die bezocht kan worden, maar het belangrijkste is ongetwijfeld de architectuur.

Oogstfeesten

Kleurrijke feesten zijn de oogstfeesten in september, met druiven pletten, praalwagens, optochten en natuurlijk wijnproeverijen. op 12 mei vinden de Fiestas de Santo Domingo de la Calzada plaats met processies, dansen en feesten in verschillende dorpen in de omgeving. In Haro vindt op 29 juni de “Batalla del Vino” plaats, waar men elkaar met wijn te lijf gaat. De zeer oude steltendans de “Danza de los Zancos” vindt plaats op 22 juni, de dag van de heilige Magdalena.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: