Lees meer: Porto e Norte rondreis

Reissom 8 dagen vanaf € 1.045 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal. Uw huurauto haalt u op bij vertrek uit Porto. Dagelijks vertrek mogelijk.

*Op basis van 2 personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze.

Offerte aanvragen Porto e Norte rondreis

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Vervolg rondreis Porto e Norte en verlengingsmogelijkheden

Dag 4, 5, 6 en 7: Minho, Peneda-Gerês Nationaal Park, Douro, Braga & Guimarães

Braga met haar indrukwekkende Kathedraal

Een bezoek aan Braga is een must tijdens deze fly&drive Porto e Norte. Met haar vele prachtige barokke bouwwerken en statige lanen werd ze al ten tijde van de Romeinen door imperator Caracala tot hoofdstad van de provincie Galécia, het huidige Galicië verheven. De imponerende kathedraal met haar zeer fraaie orgel, de oudste van heel Portugal, is het religieuze centrum van het land. Niet voor niets wordt het Portugese gezegde “ouder dan de kathedraal van Braga” nu nog steeds gebruikt om uit te drukken dat iets heel oud en belangrijk is.

Braga is een stad waar religie een belangrijke stempel drukt en tijdens belangrijke feest- en gedenkdagen worden er grote processies gehouden. Toch is het ook een moderne stad met een keur aan uitstekende restaurants en een levendig studentenleven. Een ‘must’ tijdens uw rondreis Porto e Norte! In de omgeving zijn o.a. het bedevaartsoord Bom Jesus en het klooster van Tibães een bezoek waard.

Guimarães, Unesco Werelderfgoed

Een van pareltjes in Porto e Norte is het Middeleeuwse stadje Guimarães. Het stadje heeft ongeveer 50.000 inwoners, waarvan veel studenten, en ligt op een kleine 50 km van Porto. Guimarães ligt in een relatief weinig bezocht gedeelte van het land en heeft niet alleen een mooie naam, maar ook een prachtig oud koloniaal centrum. De stad werd in de 9e eeuw na Christus gesticht. Guimarães speelde een belangrijke rol in de formatie van het land en geldt als de geboorteplaats van de Portugese identiteit. Sinds 2001 is Guimarães Unesco werelderfgoed en de stad is een van de belangrijkste historische steden van Portugal.

Fraaie timelapse video van het Peneda-Gerês Nationale park

Peneda-Gerês Nationaal Park

In het uiterste noorden van Portugal, met de grens van Spanje liggen een aantal uitgestrekte en soms onherbergzame natuurgebieden. Het Peneda -Gerês park is een van deze parken, en het enige nationale park van Portugal. Met haar oppervlakte van 72.000 hectare vormt het een zeer uitgestrekt gebied. Geografisch valt het park uiteen in een westelijk en oostelijk deel, van elkaar gescheiden door een vallei die van Caldas do Gerês tot de rustige Spaanse dorpje Lobios loopt. Het oostelijke deel is het minst bevolkt en minder versnipperd door wegen. Dit geïsoleerde gebied vormt een bijzonder wandelgebied. U kunt het park vanuit zeven hoofdingangen bezoeken. Van noordwest tot het noordoost zijn dat: Lamas de Mouro, Mezio, Campo de Gerês, Caldas do Gerês, Ermida, Fafião en Pitões das Júnias.

In het park zijn veel sporen van de menselijke geschiedenis te ontdekken: middeleeuwse kastelen, megalieten van pre-Romeinse beschavingen en Romeinse overblijfselen vormen de stille, maar indrukwekkende getuigen. De Geira, de Romeinse weg waarover de legioenen van Braga naar Astorga in Spanje trokken is heden ten dage nog steeds gedeeltelijk te volgen. Hoewel de bruine beer al in 1650 uitstierf, leven hier veel andere bijzondere dieren in de meest geïsoleerde delen van Peneda Gerês, zoals de Iberische wolf, de steenbok, wilde paarden en slangenarenden. Heel bijzonder, is een klein plantje: de Gerês lelie (Iris Boissieri), een inheemse soort die tot bloei komt in juni en juli en alleen groeit in de hogere regionen van het Gerês gebergte.

De ligging van dit gebergte, de hoogteverschillen, de continentale, Mediterrane en Atlantische invloeden creëren hier een enorme verscheidenheid in vegetatie. Iets te oosten van het Peneda Gerês Nationaal Park is het natuurpark Montesinho gelegen. Het geïsoleerde en lege gebied werd in 1979 als natuurpark bestempeld en heeft een oppervlakte van zo’n 75.000 ha. Het is een van de weinige plekken in Portugal met een stabiele populatie Iberische wolven.

Parque Natural do Douro Internacional

In het noordoosten van Portugal wordt de grens tussen Portugal en Spanje gevormd door de Douro en haar zijrivier de Águeda. In beide landen is deze grenszone uitgeroepen tot natuurpark: in Portugal in 1998 (Douro Internacional) en in Spanje in 2002 (Arribes del Duero). In totaal vormt dit een natuurgebied van ruim 190.000 ha, waarvan ruim 85.000 ha op Portugees grondgebied.

Lees Anne’s blog over de Geheimen langs de Douro!

Verlenging rondreis Porto e Norte: Centro & Serra da Estrela

Een interessante uitbreiding van uw 8-daagse fly drive Porto e Norte is een verlenging met 3 overnachtingen in Centro de Portugal, aan de voet van de Serra de Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Hier zijn eindeloze wandelmogelijkheden en vindt u een van de mooiste ‘Ecopistas’ (fietsroute over een oude spoorlijn) van Portugal. Vanuit hier kunt u de historische steden Coimbra en Viseu bezoeken en de verborgen leistenen dorpjes zoals Piodão en Cerdeira verkennen.

Accommodatie verlenging Serra da Estrela

Over de Serra da Estrela

In de Serra da Estrela vindt u de hoogste bergen van Portugal (tot 2.00 meter). Het grootste gedeelte van dit gebied is uitgeroepen tot Parque Natural. Het gebied bestaat uit imponerende, steile hellingen, merkwaardige rotsformaties en kale plateaus in combinatie met groene valleien, watervallen en authentieke bergdorpen. Ook de fauna is zeer afwisselend, van olijfbomen en tamme kastanjes tot lariksen en sparren op de hoger gelegen plateaus. Het afwisselende landschap van de Serra da Estrela is verrassend door haar woeste schoonheid, lieflijke cultuurlandschappen en oorspronkelijkheid. Een goed netwerk aan gemarkeerde wandelpaden slingert door dit onherbergzame landschap. De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela. Het park beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal.

Vraag een offerte aan voor deze 8 daagse Fly Drive Porto e Norte rondreis met verlenging

 
Offerte aanvragen Porto e Norte rondreis
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: