Úbeda

Parador Úbeda

De Parador van Úbeda beschikt over 36 kamers en 4 suites, allemaal met zorgvuldig bewaarde historische elementen en voorzien van alle moderne gemakken.

Vanaf 150 euro. Exclusief.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

De Parador van Úbeda

De Parador van Úbeda, gevestigd in de prachtige renaissance stad Úbeda in het noordoosten van Andalusië, ademt de rijke geschiedenis van de regio. Met zijn unieke architectuur, sfeervolle kamers en uitstekende faciliteiten een parel in deze regio.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Parador van Úbeda gaat terug tot de 16e eeuw, toen het werd gebouwd als het Paleis van Don Fernando Ortega, een vooraanstaande edelman uit Úbeda. Het paleis kenmerkt zich door prachtige renaissance-architectuur en is een meesterwerk van de Spaanse plateresque-stijl. In 1965 werd het paleis tot een Parador gerenoveerd.

Indeling Parador Úbeda

De Parador van Úbeda beschikt over 36 kamers en 4 suites, allemaal met zorgvuldig bewaarde historische elementen en voorzien van moderne gemakken. De kamers ademen een charmante sfeer uit, met antieke meubels en prachtige uitzichten op de omliggende stad. De algemene ruimtes van de Parador weerspiegelen de grandeur van het paleis en zijn onder meer voorzien van weelderige binnenplaatsen, lommerrijke tuinen en een prachtige centrale hal.

Het restaurant van de Parador, genaamd “Restaurante El Claustro,” biedt een culinaire ervaring die recht doet aan de rijke gastronomische tradities van Andalusië. Gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Het restaurant is befaamd om haar gerechten met de lokale olijfolie, zoals salmorejo en gazpacho, en biedt een uitgebreide wijnkaart met de beste lokale en nationale wijnen.

Faciliteiten en Diensten

De Parador van Úbeda biedt tal van faciliteiten en diensten om het verblijf van gasten onvergetelijk te maken. Er is een buitenzwembad om te ontspannen en te genieten van de zon, evenals een fitnessruimte. De parador biedt ook conferentiefaciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen, en er is gratis WiFi beschikbaar in het hele gebouw. Gratis parkeren, roomservice, restaurant, bar, 24 uurs receptie, wasservice

Omgeving en Excursiemogelijkheden

Unesco Werelderfgoed tweelingsteden Úbeda en Baeza

Deze tweelingsteden, op slechts enkele kilometers van elkaar, zijn bekend om hun opvallende renaissance-architectuur en worden vaak samen genoemd als UNESCO Werelderfgoed. Úbeda en Baeza zijn juweeltjes van culturele rijkdom en historische pracht. Ubeda, met zijn geplaveide straten en imposante kerken, is beroemd om zijn paleizen, waarvan het Vázquez de Molina-paleis een hoogtepunt is.

Baeza, aan de andere kant, wordt gekenmerkt door zijn indrukwekkende kathedraal en de Fuente de Santa Maria-fontein. Beide steden hebben prachtige pleinen en goed bewaard gebleven gebouwen uit de Renaissance, die getuigen van hun glorieuze verleden.

Sierra de Cazorla, Segura en Las Villas

Het Natuurpark Sierra de Cazorla, Segura en Las Villas beslaat een oppervlakte van ongeveer 2.100 vierkante kilometer. Dit uitgestrekte park is het grootste beschermde natuurgebied van Spanje en vormt een cruciaal onderdeel van het Iberische schiereiland. Het woeste en uitgestrekte natuurpark staat bekend om zijn opmerkelijke biodiversiteit en gevarieerd landschap, met bergen, valleien, bossen, watervallen, rivieren en meren.

De Sierra de Cazorla biedt talloze wandel- en hiking mogelijkheden, met schilderachtige uitzichten en een overvloed aan inheemse flora, waaronder dennenbossen, mediterrane struikgewassen en wilde bloemen. De fauna van het park is even indrukwekkend, met inheemse diersoorten zoals de Iberische lynx, steenbokken, herten, otters en talloze vogelsoorten. Het is ook de thuisbasis van enkele zeldzame endemische soorten, waardoor het een belangrijk reservaat is voor natuurbescherming.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: