Navafría

Rurale Posada met 14 kamers bij Segovia
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada Navafría

Deze rurale Posada met 14 kamers en mooie tuinen ligt op een prachtige locatie in het centrum van het bergdorpje Navafría, op 30 km. ten noorden van Segovia. Deze locatie in de uitlopers van de Sierra de Guadaramma biedt zeer uiteenlopende excursie mogelijkheden voor zowel cultuur als natuurliefhebbers.

Indeling en faciliteiten:

Er zijn 14 comfortabele en sfeervol ingerichte kamers en familiesuites. Elke kamers is anders ingericht, met veel aandacht voor details.
Alle kamers beschikken over een eigen, volledig ingerichte badkamer, met hydromassage douche of jacuzi. telefoon, Satelliet- TV, Internet, DVD speler. Een zitje en mooi uitzicht over de omgeving.

Sommige kamers hebben een open haard. Er is een restaurant waar u kunt ontbijten en waar uitstekende lokale gerechten bereid worden.
Om het hotel heen zijn mooie tuinen met fijne hoekjes om met een boek weg te kruipen.
In de zomerperiode (vanaf eind juni tot begin september is in het dorp het zwembad geopend.
Bij de receptie kan men u uitgebreid informeren over de uiteenlopende excursiemogelijkhedne in de omgveing.

De omgeving

Navafría

De oude smidse van Navafría is nu een museum waar je kan zie hoe vroeger koperen potten gemaakt werden met gebruik van een traditionele  oven en een hamer, aangedreven door een waterwiel. In de weekenden en de zomervakantie is er in Navafria een klimbos (Pino a Pino) geopend waar een boomtoppen parcours uitgezet is op verschillende niveaus.

Pedraza de la Sierra

Van de kleine Castiliaanse stadjes tussen de Duero en de Sierra de Guadarrama is Pedraza (470 inw.) wellicht het meest karakteristieke. De Plaza Major met zijn in alle voegen krakende huizen, waarvan de bovenverdieping steunt op dikke palen of pilaren, kan model staan voor een typisch Spaans dorpsplein en dat geldt ook voor het kleine kasteel en de nog enigszins indrukwekkende wallen, voor de smalle straatjes en de parochiekerk. Geen enkel monument is groots, maar het geheel is zuiver Castiliaans.

Prádena en Sepúlveda

De Enebralejo grotten in het typisch Segioviaanse dorp Prádena, op 17 km, zijn spectaculair. Terwijl je daar bent kun je ook een replica  van en dorp uit het ijzertijdperk bezoeken. Het historische stadje Sepúlveda (4 km) is gebouw tegen een heuvel,  letterlijk omsingeld door 2 rivieren. Het is prachtig gelegen in een bocht in de rio Duratón. Je treft er maar liefst 5 kerken aan, allemaal in de Romaanse stijl van Segovia. De Iglesia del Salvador behoort zelfs tot de oudste in haar soort van Spanje (1093).

Hoces del Duratón Natuurpark

Net buiten het stadje is het woeste landschap van het Hoces del Duratón Natuurpark. Het beste benader je deze indrukwekkende kloof vanaf de San Frutos Hermitage, hiervandaan heb je adembenemende vergezichten op de kloof en de rondcirkelende gieren. Vanuit het nabijgelegen Sebulcor kun je kajaks  huren om de rivier te bevaren.

Segovia

Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang heb je vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde het zijn gouden eeuwen in de Middeleeuwen. Het beroemde Acquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht water naar de hoge stad van 15 kilometer afstand. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guaderrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote Gotische kerk van Spanje. Met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt het op een sprookjeskasteel. Op cultureel vlak is er in Segovia veel te beleven, festivals, concerten  en theater. Elk jaar in mei vindt hier een van ‘s werelds grootste poppenfestivals plaats. (www.titirimundi.com).

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: