Trujillo

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Moderne appartementen in het hart van het middeleeuwse stadje Trujillo

De smalle gevel met de opvallende rode deur doet niet vermoeden dat erachter een zee van ruimte verborgen ligt, een monumentaal, geheel gerenoveerd pand uit de 16e eeuw, met een zestal appartementen rondom een patio.

Er is een lommerrijke, groene tuin met oude bomen en een zwembad waar u rustig een boek kunt lezen onder de citroenboom en kunt ontspannen in een hangmat. Een oase van rust in het hart van deze kleine, historische stad,

Op een steenworp afstand van het fraaie Plaza Mayor wacht u een zeer gastvrij welkom door de Nederlandse eigenaar Herman en zijn vrouw Karla en een heerlijk ontspannen verblijf. De appartementen zijn van alle moderne gemakken & snufjes voorzien, hebben uitstekende bedden en een charmante, uitgekiende en praktische inrichting.

De zes studio appartementen

De zes studio’s / appartementen zijn rustig, eenvoudig, efficiënt, comfortabel en schoon. Ze hebben een warme uitstraling. Alle ruimtes in dit pand zijn feitelijk (en officieel) appartementen. Maar omdat de eigenaren niet van kleine ruimtes houden, is er gekozen voor een open inrichting (behalve de badkamers).

Er zijn twee kleinere en vier grotere studio’s. Alle studio’s zijn voorzien van een kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten. Dus u kunt uw eigen ontbijt, lunch, of een eenvoudige avondmaaltijd maken.

1. Kleine studio
De kleine studio van 22 m2 met Queen size bed is perfect voor één persoon of een kort verblijf. Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

2. Studio op de begane grond
Kleine studio van 23 m2 met een terras en verbinding met de tuin en het zwembad. Deze studio heeft de zelfde, complete inrichting als alle andere, maar is compacter en met een groot pluspunt: het heeft een ruim terras, gedeeltelijk onder een van de bogen van het huis, zodat u vrijwel het hele jaar buiten kunt zitten. Queen size bed van 160×200. Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

3. Studio met terras
Een comfortabele studio van 28 m2 met een groot eigen terras Comfortabele en ruime studio met uitzicht op de tuin en een eigen terras voor de windstille zomernachten en om de vogels de tuin te zien en te horen. Prima voor een langer verblijf. Queen size bed van 160×200. Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

4. Studio met uitzicht op de tuin
Ruimte, rust en uitzicht. Een lichte, ruime en rustige studio van 34 m2 met uitzicht op de tuin. Buitengewoon geschikt voor een langer verblijf. Queen size bed van 160×200. Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

5. Grote Studio
Een studio van 36 m2, verdeeld over twee zones. Dit is grootste studio. Buitengewoon geschikt voor een wat langer verblijf. Queen size bed van 160×200. Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

6. Studio met balkon
Een fijne ruime hoge kamer van 28 m2, met een klein balkon aan de straatzijde van het huis. Goed geïsoleerd voor een rustig verblijf. Queen size bed van 160×200.Kleine, maar volledig geoutilleerde keuken, met een kleine koelkast, een magnetron en een kookplaat met twee pitten.

Toegankelijkheid appartementen

NB: In dit oude huis moet u hier en daar een paar treden lopen. De studio op de begane grond heeft 5 treden naar beneden, die op de eerste verdieping 9 treden omhoog en die op de tweede verdieping met nog eens 16, comfortabel verdeeld tussen drie korte trappen.

Omgeving appartementen Trujillo

Het Middeleeuwse stadje Trujillo ligt op een heuvel in de uitgestrekte dehesa en is een juweeltje met haar prachtige Plaza Mayor, in de avond sprookjesachtig verlicht. Hier vindt u een Moors Fort, de fraaie Iglesia de Santa Maria la Mayor en vele monumentale huizen en paleizen die gebouwd werden met het fortuin wat Conquistador Francisco Pizarro en zijn 4 half broers vergaard hebben met hun (bloederige) overwinning op de Inca’s in Zuid Amerika. Francisco Pizarro bouwde het Palacio del Marqués de la Conquista, waar u beelden ziet van de broers en hun Inca vrouwen. Trujillo is befaamd om haar kaasfestival: Feria del Queso (eind april) en heeft een aantal interessante musea en prima eetgelegenheden.

Nationaal Park Monfragüe

Het Monfragüe Nationaal park is een paradijs voor vogelaars, maar zelfs als u niet zo graag vogels of andere dieren spot, is het een mooie omgeving om te wandelen. Er zijn een drietal officiële routes, een ervan is van Villareal naar het Castillo bijvoorbeeld, waarbij u de Taag oversteekt en naar het kasteel van Monfragüe omhoog klimt. Eenmaal daar kunt u vanaf de ‘ermita’ of het kasteel de vele gieren van bovenaf bewonderen. Een bezoek met een gids wordt aangeraden voor hen die de vogelrijkdom willen leren kennen.

Lees in Anne’s blog over een andere wandeltip in Monfragüe!

Activiteiten

Naast het bieden van een fijne plek om te verblijven, helpt men u ter plekke graag bij het invullen van uw verblijf in deze regio, er is informatie over wandelroutes, fietsroutes (inclusief verhuur), een bezoek aan het Nationale Park Monfragüe en paardrijdtochten.

Deze appartementen worden aangeboden in de onderstaande reizen:

– Rondreis Extremadura
Ruta de la Plata
Rondreis Midden Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: