Andalusië mei 2018

Cultuur & Natuur rondreis Andalusië
mei 2018

– Lang gekoesterde wens – 

Deze cultuur&natuurreis naar de koningssteden van Andalusië was een langgekoesterde wens, die wij afgelopen mei 2018 hebben ingevuld. Startend in Sevilla met o.a. het prachtige paleis Real Alcazar en de kathedraal via het natuurpark de Sierra Norte met 10 kleine witte dorpjes naar Cordoba. De stad van de patio’s en de rijkelijk gedecoreerde Mezquita moskee, heel bijzonder.

Onderweg naar Lanjaron met het uitstekende hotel Ruraal Lanjaron genoten van de velden met mooie wilde bloemen en meertjes. In Granada natuurlijk het niet te missen Alhambra bezocht, wat een rijkdom! Heerlijk gegeten in de buurt van de Mirador de San Nicolas met uitzicht op het paleis.

Onze doortocht naar Ronda ging door het natuurpark en karstgebergte van kalksteen El Torcal, een wandeling bij Torca Alta. In Ronda een processie meegemaakt. Heel bijzonder en voor ons emotioneel om te zien hoe zo’n 70 mannen de baar droegen met Maria erop en op muziek in een bepaalde cadans/ritme liepen ter ere van de vrede (Pax) en het uiten van hun geloof.

De Puento Nuevo, de bekendste brug van Ronda, de wandeling naar beneden voor een zicht op de brug en kloof was zeker de moeite waard. Een mooie afwisselende tocht gereden door het Parque Nacional de Grazalema met azuurblauw meer en de bergdorpjes Zahara de la Sierra en Grazalemo.

Onze laatste locatie was Vejer de la Frontera. Wat een mooi wit, sfeervol stadje. Leuk om jou Anne daar te ontmoeten. Bedankt voor de extra tips. We hebben romantisch gegeten op het dakterras van het restaurant dat jij ons aanwees en zagen de zon ondergaan. Het toetje was niet te versmaden!

Verder nog het strandvertier bij Bolonia, vermoedelijk de mooiste baai van deze regio met een bezoek aan de Romeinse opgravingen aldaar. Na een bezoek aan Cadiz en Jerez de la Frontera hebben we moe, vol in het hoofd van alle indrukken maar zeer voldaan deze reis beëindigd.

Misschien nog wat tips : Met de E-tickets verliep het bezoek en het parkeren bij het Alhambra moeiteloos. Achteraf bezien hadden we E-tickets moeten bestellen voor het paleis en de kathedraal in Sevilla. Dat zou 2×1 uur wachten hebben gescheeld.

Aad en Corinne
5 juni 2018

Meer info over deze 15 daagse reis:  Cultuur&Natuur rondreis Andalusië

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: