Somiedo

Historische en landelijke Palacio met 10 kamers in het hart van Somiedo Natuurpark.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Casona Somiedo

Monumentaal landelijk hotel in het hart van Somiedo Natuurpark

Landelijke Palacio in de traditionele architectuur van Asturie. Gelegen in een fijne, lommerrijke tuin met zwembad en omringd door imponerende bergen. Op 5 minuten lopen is een dorpje met alle voorzieningen.

Indeling rurale Palacio

De tien kamers

De 10 kamers van deze historische en landelijke Palacio zijn allemaal verschillend qua grootte, inrichting en indeling, als gevolg van de architectuur van het monumentale gebouw, met muren van meer dan twee meter dik. De meeste kamers zijn niet heel erg ruim maar allen zijn comfortabel ingericht, met houten vloeren en behoud van de oorspronkelijke details.

Sommige kamers hebben twin beds, andere een (niet heel breed) tweepersoonsbed. Ardanza probeert voor haar reizigers de kamers met twin beds te reserveren. De kamers hebben een eigen, volledig ingericht badkamer met douche en haardroger. Vanuit alle kamers kunt u genieten van de indrukwekkende omgeving. Er wordt een uitgebreid, zeer verzorgd ontbijt geserveerd, gebaseerd op lokale, ecologische producten.

Er is een uitnodigende salon met open haard, een bibliotheek, zwembad en een tennisbaan. In de tuin kunt u genieten van het geluid van kabbelend water van het riviertje wat het landgoed omringd en waar u vanuit de tuin zó in kunt springen voor een verkoelend bad! In de zomer worden er regelmatig concerten gegeven in de tuin.

De appartementen

Op het landgoed bevinden zich vier appartementen voor 2 personen met salon en kookgelegenheid. Ze zijn in dezelfde rustieke stijl ingericht en een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ardanza biedt deze appartementen ook buiten de Fly&Drive routes aan, het minimumverblijf is dan een week. U kunt van dezelfde faciliteiten gebruik maken als de gasten van het hotel.

Faciliteiten

Tuin, zitjes, Internet/Wifi in openbare ruimtes, Haardroger, Minibar, Kluisje, Roomservice, Open haard, Salon, Bibliotheek, Tuin, Terras, Zwembad (alleen in het seizoen geopend), Eigen Parkeerplaats, gratis parkeren. Wasserij-service, Room service, ontbijt.

De omgeving

Op 5 minuten lopen is een dorpje met alle voorzieningen, restaurants, winkels, een apotheek en een bank. Ook is er een informatiecentrum over het park waar u veel informatie vindt over de flora en fauna en de vele wandelroutes.

Somiedo Biosfeer reservaat

Bijna een derde van het totale oppervlakte van Asturië is op een of andere manier beschermd gebied en dit prinsdom beschikt over maar liefst 7 biosfeer-reservaten, waarvan Somiedo Natuur Park de oudste is. Somiedo heeft een totale oppervlakte van 283 km2, beslaat vijf imponerende valleien en is beroemd vanwege haar mooie, hoog gelegen bergmeren, waarvan het gletsjer meer Valle de Lago de grootste van Asturië is. Somiedo heeft een van de meest ruige landschappen in Asturië, met hellingen die oplopen van 400 tot bijna 2.200 meter, met de top van de Cornón als hoogste: 2.194 meter.

In deze bergen met grijze kalkstenen toppen vind je ook uitgestrekte loofbossen waarin bruine beren, auerhoenen en wilde zwijnen wonen. Maar Somiedo is ook een lieflijk gebied met talloze kleine groene, vruchtbare bergweitjes waar je al van ver wordt begroet door de klingelende bellen van de mooie lichtbruine Asturiana de los Valles koeien.

Lees meer over Somiedo en bruine beren in Anne’s blog!

Deze accommodatie wordt aangeboden in de rondreis Noord Spanje

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: