Fly Drive Porto e Norte

Reissom 8 dagen vanaf € 1.045 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal. Uw huurauto haalt u op bij vertrek uit Porto. Dagelijks vertrek mogelijk.

*Op basis van 2 personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly Drive Porto e Norte 8 dagen

Porto – Vila Nova de Gaia – Douro – Unesco Werelderfgoed – Braga – Guimarães – Amarante – Peneda-Gerês – Gastronomie & Portwijnen

Tijdens deze zeer verzorgde 8 daagse fly drive Porto e Norte in Noord Portugal ontdekt u de betoverende en gastvrije stad Porto aan de monding van de Douro met haar wirwar aan straatjes, mooie monumenten, heerlijke gastronomie en fijne portwijnen. Daarna brengen we u naar het verrassend veelzijdige achterland met het romantische Amarante, de historische steden Braga en Guimarães, de ‘gouden rivier’ de Douro, geflankeerd door wijngaarden en het Peneda-Gerês Natuurpark.

Accommodaties

In Porto kunt u tijdens dit Fly & Drive arrangement kiezen tussen een vriendelijke B&B aan de rand van het centrum, een adellijk huis met grote tuin of het luxe Pestana hotel aan de kade van de Douro.

In het achterland is er in de tweede helft van de rondreis Porto e Norte keuze tussen een verblijf op een gastvrij, historisch landgoed met zwembad of, in het noorden, de Pousada in het Peneda-Gerês Natuurpark. Uiteraard heeft u hier een huurauto tot uw beschikking.

De rondreis Porto en het Noorden van Portugal

Dag 1, 2 en 3: Kleurrijk en verrassend Porto

Porto, de tweede stad van Portugal, is een van de oudste steden van Europa. Zij ontstond in de Middeleeuwen op de noordelijke oever van de rivier de Douro. Zes imposante bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia op de zuidelijke oever, de bakermat van de Portwijn. Porto is een stad van talloze kerken en monumenten, veel in barokke bouwstijl, prachtig versierd met azulejos. Een stad met een wirwar aan straatjes in het middeleeuwse centrum. Een stad van klassieke cafés en ‘tearooms’, ambachtelijke winkels en werkplaatsen, levendige winkelcentra. De oudste wijk van Porto is Ribeira, aan de kade van de Douro, uitgeroepen tot Unesco Wereld erfgoed. De kleurrijke gevels van de huizen aan de Douro zijn net een ansichtkaart, zeker gezien vanaf de overkant van het water. De rabelos, de typische portboten meren hier in de haven aan, om vervolgens naar Vila Nova de Gaia, aan de andere kant te gaan. De smalle straten, steegjes en locale markten geven het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Een bezoek aan de São Francisco kerk mag zeker niet ontbreken. Deze gotische franciscaanse kerk uit de 14e eeuw heeft een indrukwekkend, volledig met bladgoud bekleed interieur. Het São Bento treinstation met haar schitterende azulejos is een andere verplichte stop!

Dag 4, 5, 6 en 7: Het achterland: Natuurparken, Douro, Braga & Guimarães

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald brengt deze rondreis u naar Porto e Norte en de Minho regio. Dit gebied is één grote schatkamer! Naast belangrijke historische steden als Braga en Guimarães vindt u hier pareltjes als Amarante aan de Tâmega rivier, met een mooi historisch centrum en haar fraaie Santa Maria kerk, Ponte de Lima, Ponte da Barca, Viana do Castelo, aan de kust en uitgestrekte natuurparken aan de grens met Galicië, Spanje. In de meest geïsoleerde delen van deze parken leven de Iberische wolf, steenbokken, wilde paarden en slangenarenden. Uiteraard mag een rit met auto of trein langs, of een cruise op de Douro rivier niet ontbreken. De ‘gouden rivier’ met haar wijngaarden waar al duizenden jaren wijnen worden geproduceerd is een uitzonderlijk fraai gebied, vermeld op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Ardanza geeft u tips voor mooie autoroutes en een Douro cruise op een klein, houten schip.

Braga

Een bezoek aan Braga is een must tijdens deze fly&drive Porto e Norte. Met haar vele prachtige barokke bouwwerken en statige lanen werd ze al ten tijde van de Romeinen door imperator Caracala tot hoofdstad van de provincie Galécia, het huidige Galicië verheven. De imponerende kathedraal met haar zeer fraaie orgel, de oudste van heel Portugal, is het religieuze centrum van het land. Niet voor niets wordt het Portugese gezegde “ouder dan de kathedraal van Braga” nu nog steeds gebruikt om uit te drukken dat iets heel oud en belangrijk is. Op het plein voor de kathedraal bevind zich een sierlijk smeedijzeren hek. De sfeer op het levendige plein is erg gezellig met verschillende kleine winkeltjes.

Braga is een stad waar religie een belangrijke stempel drukt en tijdens belangrijke feest- en gedenkdagen worden er grote processies gehouden. Toch is het ook een moderne stad met een keur aan uitstekende restaurants en een levendig studentenleven. Een ‘must’ tijdens uw rondreis Porto e Norte! In de omgeving zijn o.a. het bedevaartsoord Bom Jesus en het klooster van Tibães een bezoek waard.

Bom Jesus

Dit is het meest spectaculaire heiligdom van Portugal, gelegen aan de top van een barokke toegangstrap. De kruisweg die naar de kerk leidt heeft een hoogteverschil van 116 meter. Eerst een pad met kapellen beelden verschillende taferelen uit te weten, het laatste avondmaal en het oordeel van Pilatus. Daarna komt het terras met de Vijf Zintuigen, met 5 bronnen die het zicht, het gehoor, de reuk, de smaak en het gevoel uitbeelden. Als laatste stuk de trap der Deugden met bronnen en figuren die geloof, hoop en liefde uitbeelden. U kunt te voet naar boven gaan of per een kabelbaan (de oudste van Europa!).

Guimarães

Een van pareltjes in Porto e Norte is het Middeleeuwse stadje Guimarães. Het stadje heeft ongeveer 50.000 inwoners, waarvan veel studenten, en ligt op een kleine 50 km van Porto. Guimarães ligt in een relatief weinig bezocht gedeelte van het land en heeft niet alleen een mooie naam, maar ook een prachtig oud koloniaal centrum. De stad werd in de 9e eeuw na Christus gesticht. Guimarães speelde een belangrijke rol in de formatie van het land en geldt als de geboorteplaats van de Portugese identiteit. Sinds 2001 is Guimarães Unesco werelderfgoed en de stad is een van de belangrijkste historische steden van Portugal.

Het oude koloniale centrum is goed bewaard gebleven en u ziet er veel traditionele huizen en paleizen. Vooral het oude stadhuis en het paleis van de hertogen van Bragança zijn een bezoekje waard. De gebouwen zijn volgens unieke lokale constructiemethoden gebouwd, en dankzij Portugese kolonisten kunnen soortgelijke monumenten bijvoorbeeld ook in Brazilië gevonden worden. Naast Braga is Guimarães een hoogtepunt tijdens deze rondreis in Porto e Norte.

Peneda-Gerês Nationaal Park

In het uiterste noorden van Portugal, met de grens van Spanje liggen een aantal uitgestrekte en soms onherbergzame natuurgebieden. Het Peneda -Gerês park is een van deze parken, en het enige nationale park van Portugal. Met haar oppervlakte van 72.000 hectare vormt het een zeer uitgestrekt gebied. Geografisch valt het park uiteen in een westelijk en oostelijk deel, van elkaar gescheiden door een vallei die van Caldas do Gerês tot de rustige Spaanse dorpje Lobios loopt. Het oostelijke deel is het minst bevolkt en minder versnipperd door wegen. Dit geïsoleerde gebied vormt een bijzonder wandelgebied. U kunt het park vanuit zeven hoofdingangen bezoeken. Van noordwest tot het noordoost zijn dat: Lamas de Mouro, Mezio, Campo de Gerês, Caldas do Gerês, Ermida, Fafião en Pitões das Júnias.

In het park zijn veel sporen van de menselijke geschiedenis te ontdekken: middeleeuwse kastelen, megalieten van pre-Romeinse beschavingen en Romeinse overblijfselen vormen de stille, maar indrukwekkende getuigen. De Geira, de Romeinse weg waarover de legioenen van Braga naar Astorga in Spanje trokken is heden ten dage nog steeds gedeeltelijk te volgen. Hoewel de bruine beer al in 1650 uitstierf, leven hier veel andere bijzondere dieren in de meest geïsoleerde delen van Peneda Gerês, zoals de Iberische wolf, de steenbok, wilde paarden en slangenarenden. Heel bijzonder, is een klein plantje: de Gerês lelie (Iris Boissieri), een inheemse soort die tot bloei komt in juni en juli en alleen groeit in de hogere regionen van het Gerês gebergte.

De ligging van dit gebergte, de hoogteverschillen, de continentale, Mediterrane en Atlantische invloeden creëren hier een enorme verscheidenheid in vegetatie. Iets te oosten van het Peneda Gerês Nationaal Park is het natuurpark Montesinho gelegen. Het geïsoleerde en lege gebied werd in 1979 als natuurpark bestempeld en heeft een oppervlakte van zo’n 75.000 ha. Het is een van de weinige plekken in Portugal met een stabiele populatie Iberische wolven.

Zie hieronder voor een fraaie timelapse van het Peneda-Gerês Nationale park

Parque Natural do Douro Internacional

In het noordoosten van Portugal wordt de grens tussen Portugal en Spanje gevormd door de Douro en haar zijrivier de Águeda. In beide landen is deze grenszone uitgeroepen tot natuurpark: in Portugal in 1998 (Douro Internacional) en in Spanje in 2002 (Arribes del Duero). In totaal vormt dit een natuurgebied van ruim 190.000 ha, waarvan ruim 85.000 ha op Portugees grondgebied.

Verlenging met 3 dagen nabij Serra da Estrela in Centro de Portugal

Deze 8-daagse fly drive Porto e Norte is te verlengen met 3 overnachtingen in Centro de Portugal, aan de voet van de Serra de Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Hier zijn eindeloze wandelmogelijkheden en vindt u een van de mooiste ‘Ecopistas’ (fietsroute over een oude spoorlijn) van Portugal. Vanuit hier kunt u de historische steden Coimbra en Viseu bezoeken en de verborgen leistenen dorpjes zoals Piodão en Cerdeira verkennen.

Accommodaties verlenging Serra da Estrela

Nabij de Serra da Estrela kunt u kiezen uit een verblijf in een charmant hotel in een bergdorpje of een gastvrij appartement aan een riviertje.

Over de Serra da Estrela

In de Serra da Estrela vindt u de hoogste bergen van Portugal (tot 2.00 meter). Het grootste gedeelte van dit gebied is uitgeroepen tot Parque Natural. Het gebied bestaat uit imponerende, steile hellingen, merkwaardige rotsformaties en kale plateaus in combinatie met groene valleien, watervallen en authentieke bergdorpen. Ook de fauna is zeer afwisselend, van olijfbomen en tamme kastanjes tot lariksen en sparren op de hoger gelegen plateaus. Het afwisselende landschap van de Serra da Estrela is verrassend door haar woeste schoonheid, lieflijke cultuurlandschappen en oorspronkelijkheid. Een goed netwerk aan gemarkeerde wandelpaden slingert door dit onherbergzame landschap. De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela. Het park beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal.

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige fado-optredens, Port&wijnproeverijen, een cruise met een houten jacht over de Douro, een kookworkshop, wandelroutes, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en kunnen uw tickets vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

Een offerte aanvragen voor deze 8 daagse Fly Drive Porto e Norte rondreis kan hieronder

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: