Fly Drive Porto e Norte

Reissom 8 dagen vanaf € 1.345 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal. Uw huurauto haalt u op bij vertrek uit Porto. Dagelijks vertrek mogelijk.

*Op basis van 2 personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze.

Offerte aanvragen Porto e Norte Rondreis

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Vernieuwd! Fly Drive Porto e Norte 8 of 11 dagen

Porto – Vila Nova de Gaia – Douro – Unesco Werelderfgoed – Braga – Guimarães – Amarante – Peneda-Gerês – Gastronomie & Portwijnen – verleng met Centro de Portugal

Tijdens deze zeer verzorgde 8 daagse fly drive Porto e Norte in Noord Portugal ontdekt u de betoverende en gastvrije stad Porto aan de monding van de Douro met haar wirwar aan straatjes, mooie monumenten, heerlijke gastronomie en fijne portwijnen. Daarna brengen we u naar het verrassend veelzijdige achterland met het romantische Amarante, de historische steden Braga en Guimarães, de ‘gouden rivier’ de Douro, geflankeerd door wijngaarden en het Peneda-Gerês Natuurpark.

Uitgebreide reisbescheiden met kaartmateriaal

Twee weken voor vertrek ontvangt u uitgebreide reisbescheiden met kaartmateriaal en veel tips! Uiteraard kunt u deze reis op maat verlengen of aanpassen.

Excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 21 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige fado-optredens, Port&wijnproeverijen, een cruise met een houten jacht over de Douro, een kookworkshop, wandelroutes, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u.

Lees ook Anne’s blog over schatten langs de Douro en Dão rivier!

Accommodatie Porto

Accommodatie Minho & Peneda-Gerês

De rondreis Porto en het Noorden van Portugal

Dag 1, 2 en 3: Kleurrijk en verrassend Porto

Porto, de tweede stad van Portugal, is een van de oudste steden van Europa. Zij ontstond in de Middeleeuwen op de noordelijke oever van de rivier de Douro. Zes imposante bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia op de zuidelijke oever, de bakermat van de Portwijn. Porto is een stad van talloze kerken en monumenten, veel in barokke bouwstijl, prachtig versierd met azulejos. Een stad met een wirwar aan straatjes in het middeleeuwse centrum.

Een stad van klassieke cafés en ‘tearooms’, ambachtelijke winkels en werkplaatsen, levendige winkelcentra. De oudste wijk van Porto is Ribeira, aan de kade van de Douro, uitgeroepen tot Unesco Wereld erfgoed. De kleurrijke gevels van de huizen aan de Douro zijn net een ansichtkaart, zeker gezien vanaf de overkant van het water. De rabelos, de typische portboten meren hier in de haven aan, om vervolgens naar Vila Nova de Gaia, aan de andere kant te gaan.

De smalle straten, steegjes en locale markten geven het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Een bezoek aan de São Francisco kerk mag zeker niet ontbreken. Deze gotische franciscaanse kerk uit de 14e eeuw heeft een indrukwekkend, volledig met bladgoud bekleed interieur. Het São Bento treinstation met haar schitterende azulejos is een andere verplichte stop!

Dag 4, 5, 6 en 7: Het achterland: Minho, Peneda Geres, Douro, Braga & Guimarães

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald brengt deze rondreis u naar Porto e Norte en de Minho regio. Dit gebied is één grote schatkamer! Naast belangrijke historische steden als Braga en Guimarães vindt u hier pareltjes als Amarante aan de Tâmega rivier, met een mooi historisch centrum en haar fraaie Santa Maria kerk, Ponte de Lima, Ponte da Barca, Viana do Castelo, aan de kust en uitgestrekte natuurparken aan de grens met Galicië, Spanje.

In de meest geïsoleerde delen van deze parken leven de Iberische wolf, steenbokken, wilde paarden en slangenarenden. Uiteraard mag een rit met auto of trein langs, of een cruise op de Douro rivier niet ontbreken. De ‘gouden rivier’ met haar wijngaarden waar al duizenden jaren wijnen worden geproduceerd is een uitzonderlijk fraai gebied en staat op de Werelderfgoed lijst van Unesco

Ardanza geeft u tips voor mooie autoroutes en een Douro cruise op een klein, houten schip.

Lees verder over deze Porto e Norte reis en de mogelijkheden voor verlenging

Vraag een offerte aan voor deze 8 daagse Fly Drive Porto e Norte rondreis

 
Offerte aanvragen Porto e Norte Rondreis
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: