Sierra de Segura

Appartementen in bergdorpje Sierra de Segura

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Appartementen in de Sierra de Segura

Deze appartementen zijn schitterend gelegen in het kleine witte bergdorpje, Segura de la Sierra in het uitgestrekte Natuurpark Cazorla, Las Villa en Sierra de Segura.

Het dorpje is tegen een berg geplakt, u bereikt haar via een 9 kilometer lange slingerende weg. Hierboven torent het indrukwekkende Moorse kasteel van Segura. De eenvoudige en prettige appartementen zijn volledig ingericht met oog voor detail.

Indeling en faciliteiten

Er zijn vier studioappartementen voor twee personen, twee ervan hebben een tweepersoonsbed en twee hebben twin beds. Verder zijn er 2 appartementen / suites geschikt voor maximaal 4 personen. elk met een slaapkamer en een lounge met een slaapbank. Allen appartementen hebben een badkamer, kitchenette met twee keramische kookplaten, koelkast, keukengerei en serviesgoed, centrale verwarming, televisie, open haard, terras of balkon. Alle appartementen en studio’s beschikken over Wi-fi. Alle benodigde bed – en badlinnen is aanwezig.

In het dorpje zijn een bakker (pas om 10:00 in de ochtend geopend!) en kruidenier, naast enkele uitstekende restaurants.
De appartementen zijn sinds 2019 in beheer door Daniel Broncano, een jonge Spaanse muzikant die ook een tijdje in Nederland heeft gewoond en dus Nederlands spreekt. Zij zijn niet altijd zelf aanwezig. Men zal  u verder graag uitgebreid adviseren over de diverse mogelijke routes en activiteiten in de omgeving. 

Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura & las Villas

Met 214.226 hectaren is dit mooie berggebied, uitgeroepen tot Unesco biosfeer reservaat, het grootste natuurpark in Spanje. Hier vindt u spectaculaire en soms woeste landschappen, kalksteengebergte tot 2100 meter hoog met in de valleien uitgestrekte bossen, kliffen, diepe ravijnen, watervallen en een unieke flora en fauna. Hier ligt de bron van de machtige Guadalquivir, de grootste rivier van Andalusië. In de geïsoleerde uithoeken van de Sierra de Segura vindt u vele authentieke – soms verlaten – dorpjes met traditionele architectuur. De Moorse invloed is terug te vinden in kastelen en forten.

Úbeda en Baeza

Deze historische steden kenmerken zich door hun renaissance bouwstijl. Rondom de vele ruime pleinen met fonteinen liggen de statige, monumentale kerken, paleizen en herenhuizen. In deze steden heeft zich na de herovering op de moren in (Baeza in 1227 en Úbeda in 1234) veel adel gevestigd, en zij brachten geld, kennis en aanzien.  Baeza had van 1542 tot 1824 een universiteit. In het pand met mooie binnenpatio is nu een middelbare school. Het Plaza Várquez de Molina in Úbeda stamt uit de hoogtijdagen van de renaissance en is een van de mooiste pleinen van Spanje. Het is heerlijk slenteren door de oude centra met hun rijke cultuur, kloosters, musea en kerken.

Deze accommodatie maakt deel uit van de volgende rondreizen van Ardanza:

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: