Sierra de Segura

Appartementen in bergdorpje Sierra de Segura

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Appartementen in het hart van Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura & las Villas

Deze appartementen zijn schitterend gelegen in het hoog gelegen kleine witte bergdorpje, Segura de la Sierra in het uitgestrekte Natuurpark Cazorla, Las Villa en Sierra de Segura, Unesco Biosfeerreservaat.

Het dorpje met ongeveer 140 inwoners en nog meer katten,  ligt op 1200 meter hoogte tegen de berg geplakt, u bereikt haar via een 9 kilometer lange slingerende weg. Hierboven torent het indrukwekkende Moorse kasteel van Segura. De eenvoudige en prettige appartementen zijn volledig ingericht met oog voor detail.

Indeling en faciliteiten

Er zijn vier studioappartementen voor twee personen, twee ervan hebben een tweepersoonsbed en twee hebben twin beds. Verder zijn er 2 appartementen / suites geschikt voor maximaal 4 personen. elk met een slaapkamer en een lounge met een slaapbank. Allen appartementen hebben een badkamer, kitchenette met twee keramische kookplaten, koelkast, keukengerei en serviesgoed, centrale verwarming, televisie, open haard, terras of balkon. Alle appartementen en studio’s beschikken over Wi-fi. Alle benodigde bed – en badlinnen is aanwezig.

In het dorpje zijn een bakker (pas om 10:00 in de ochtend geopend!) en kruidenier, naast enkele uitstekende restaurants.
De appartementen zijn in beheer van Daniel Broncano, een jonge Spaanse muzikant die ook een tijdje in Nederland heeft gewoond en dus Nederlands spreekt. Zij zijn niet altijd zelf aanwezig. Men zal  u verder graag uitgebreid adviseren over de diverse mogelijke routes en activiteiten in de omgeving. 

Segura de la Sierra

De geschiedenis van Segura de la Sierra gaat terug tot het begin van de beschaving. Grotschilderingen in de grotten van Collado del Guijarral en Cueva de la Diosa Madre getuigen van menselijke aanwezigheid in dit gebied duizenden jaren terug. Ongetwijfeld beleefde Segura, of Saqura zoals het toen heette, in de tijd van de islamitische bewoning zijn grootste bloeiperiode, als strategisch bolwerk in dit gebied. In de 9e-10e eeuw, na de ineenstorting van het Kalifaat van Cordoba en de vorming van de Taifas, kende Saqura verschillende periodes van onafhankelijkheid waardoor het een zeker belang kreeg. In de daaropvolgende eeuwen ging het over in handen van Almoraviden en Almohaden totdat de stad in 1214 werd veroverd door de christenen.

In de 16e eeuw beleefde de stad een periode van grote pracht en praal, dankzij de enorme hoeveelheid hout die hier werd geproduceerd en dat, getransporteerd over de Guadalquivir rivier, heel Andalusië bevoorraadde. Hier werden de schepen van de Spaanse Armada en de karvelen en galjoenen gebouwd waarmee ontdekkingsreizen gemaakt werden. De Fransen bezetten Segura de la Sierra in 1810, waarbij veel inwoners omkwamen en de oude stad werd platgebrand.

Bezienswaardigheden in Segura de la Sierra Het kasteel, de Fuente Imperial de Carlos V, de Parochiekerk, Casa de Jorge Manrique en de Arabische baden; Baños árabes 

Befaamd muziekfestival: elk jaar vindt in Segura de la Sierra een befaamd muziekfestival plaats: ‘Música en Segura’, met meer dan 35 concerten. In 2024 zijn de data 29 mei t/m 2 juni.

Parque Natural Sierras de Cazorla, Segura & las Villas

Met 214.226 hectaren is dit mooie berggebied, uitgeroepen tot Unesco biosfeer reservaat, het grootste natuurpark in Spanje. Hier vindt u spectaculaire en vaak woeste landschappen, kalksteengebergte tot 2100 meter hoog met in de valleien uitgestrekte bossen, kliffen, diepe ravijnen, watervallen en een unieke flora en fauna. Hier ligt de bron van de machtige Guadalquivir, de grootste rivier van Andalusië. In de geïsoleerde uithoeken van de Sierra de Segura vindt u vele authentieke – soms verlaten – dorpjes met traditionele architectuur. De Moorse invloed is terug te vinden in kastelen en forten.

Úbeda en Baeza: Unesco Werelderfgoed

Deze historische steden kenmerken zich door hun renaissance bouwstijl. Rondom de grote pleinen met fonteinen liggen de statige, monumentale kerken, paleizen en herenhuizen gebouwd in karakteristiek zandsteen In deze steden heeft zich na de herovering op de moren in (Baeza in 1227 en Úbeda in 1234) veel adel gevestigd, en zij brachten geld, kennis en aanzien.  Baeza had van 1542 tot 1824 een universiteit. In het pand met mooie binnenpatio is nu een middelbare school. Het Plaza Várquez de Molina in Úbeda stamt uit de hoogtijdagen van de renaissance en is een van de mooiste pleinen van Spanje. Het is heerlijk slenteren door de oude centra met hun rijke cultuur, kloosters, musea en kerken.

Deze bijzondere locatie maakt deel uit van de rondreis 15 dagen Natuur en Cultuur Andalusië

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: