Parador Arcos de la Frontera

Romantische Parador met 24 kamers. Spectaculair uitzicht over het oude dorp en de omgeving vanaf uw balkon!
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Romantische Parador

Deze kleine en historische Parador met haar schitterende ligging op het hoogste punt van het witte dorp Arcos de la Frontera, was ooit de woning van de burgemeester. De Parador bevindt zich in het historische centrum, vlakbij de indrukwekkende kerk Santa María, het kasteel en het stadhuis. Vanuit hier hebt u weids uitzicht over de groene en glooiende velden rondom en het oude dorp. De vermenging van de Moorse en Andalusische cultuur uit zich in deze vroegere burgemeesterswoning vooral in het traliewerk, de witgekalkte muren en de patio’s met azulejos, wit en blauw tegelwerk.

Indeling en faciliteiten

Alle 24 kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Ze hebben airconditioning, verwarming, telefoon, tv, safe, minibar en badkamer met bad/douche. De kamers met balkon hebben een geweldig uitzicht op de omgeving.

Faciliteiten: Bar, lift. restaurant, parkeerservice op het plein voor de Parador.

Maaltijden: ontbijtbuffet. Op het menu staan hier regionale gerechten, waaronder culinaire hoogstandjes als ‘urta roteña’ (vis met groenten) of stierenstaart. Of u kan zich laten verwennen met het degustatiemenu bestaande uit 12 gangen in het restaurant met prachtig panoramisch zicht.

Omgeving

Arcos de la Frontera is een van de beroemde witte dorpen in de provincie Cadiz, in het zuiden van Spanje. Arcos telt ongeveer 30 000 inwoners en is daarmee na Ronda de grootste van de witte dorpen. Arcos is gelegen aan de oostelijke zijde van de Guadalete rivier. De Peña, de rots waarop het oude centrum van Arcos op ongeveer 150 meter hoogte balanceert, is uitgesneden door de Guadalete rivier.

Die unieke locatie zorgt ervoor dat het uitzicht vanaf het oude centrum op de omliggende heuvels en het meer adembenemend is. De naam “Arcos” duidt op de typische architectuur van het witte dorp. In elk huis in het oude centrum zijn boogvormige doorgangen en kruisgewelven te vinden. Gedurende 700 jaar was het hele Zuiden van Spanje in handen van de Moren. In de 13de eeuw gingen de Spaanse katholieken de strijd aan met de Moren om de regio terug in handen te krijgen. De Moorse invloed op de Andalusische architectuur is duidelijk zichtbaar bewaard. gebleven. De combinatie van Romaanse en Gotische architectuur met Moorse elementen zorgt voor de boeiende mix die zo typisch is voor Andalusië.

Het rijden door de smalle straatjes van Arcos vereist enig geduld en stuurmanskunst; Arcos is niet geschikt om met grote auto’s doorheen te rijden vanwege de nauwe passages.

Jerez, bekend van de sherry bodega’s en de Koninklijke paardenrijschool, ligt op 30 kilometer, Cádiz, de oudste havenstad van Europa, op 50 kilometer. Ronda en het witte dorpje Grazalema, gelegen te midden van het wondermooie natuurpark Sierra de Grazalema, liggen op 50 kilometer. Arcos de la Frontera ligt op circa 100 kilometer van Sevilla en op ongeveer 200 km van Málaga.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: