Baeza

Klein stadshotel aan rand van historisch centrum in Baeza.  13 kamers.

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Stadshotel Baeza

– Charmant en kleinschalig hotel in historisch centrum –

Tijdens de 15 daagse Natuur&Cultuurroute Andalusië hebt u keuze om in dit fijne stadshotel te verblijven. Aan de rand van het historisch centrum van Baeza, de kleinste van de tweelingsteden Ubeda en Baeza, uitgeroepen tot werelderfgoed, vindt u dit kleine, sfeervolle hotel waar u uitermate gastvrij ontvangen wordt. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand uit de 19e eeuw. De inrichting is een prettige mix van oude elementen en moderne details, kunstwerken en verrassende hoekjes.

Indeling & faciliteiten

De 11 kamers en 2 suites zijn modern ingericht met verschillende kleuraccenten. De bedden zijn zeer comfortabel en de badkamers met hydromassage douches zijn van alle details voorzien. Airco/verwarming. Het hotel heeft een kleine binnenpatio/japanse tuin waar u op de zwoele avonden kunt genieten van een drankje.
Er is een cafetaria waar een zorgvuldig bereid ontbijt geserveerd wordt en waar u terecht kunt voor een drankje. Verder vindt u een bibliotheek met diverse literatuur en informatie over de omgeving.
Gratis Internet toegang op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes. Het hotel heeft geen restaurant maar het personeel geeft u graag tips voor de beste restaurants in de buurt. Vanaf het kleine dakterras heeft u een mooi zicht over de stad.

Over Ubeda&Baeza

Deze historische steden kenmerken zich door hun rennaissance bouwstijl. Rondom de vele ruime pleinen met fonteinen liggen de statige, monumentale kerken, paleizen en herenhuizen. In deze steden heeft zich na de herovering op de moren in (Baeza in 1227 en Ubeda in 1234) veel adel gevestigd, en zij brachten geld, kennis en aanzien. Baeza had van 1542 tot 1824 een universiteit. In het pand met mooie binnenpatio is nu een middelbare school. Het Plaza Várquez de Molina in Ubeda stamt uit de hoogtijdagen van de renaissance en is een van de mooiste pleinen van Spanje.
Het is heerlijk slenteren door de oude centra met hun rijke cultuur, kloosters, musea en kerken.

Cazorla, las Villas en Sierra de Segura

Met 214.226 hectaren is dit mooie berggebied, uitgeroepen tot Unesco biosfeer reservaat, het grootste natuurpark in Spanje. Hier vindt u spectaculaire en soms woeste landschappen, kalksteengebergte tot 2100 meter hoog met in de valleien uitgestrekte bossen, kliffen, diepe ravijnen, watervallen en een unieke flora en fauna. Hier ligt de bron van de machtige Guadalquivir, de grootste rivier van Andalusië. In de geïsoleerde uithoeken van de Sierra de Segura vindt u vele authentieke – soms verlaten – dorpjes met traditionele architectuur. De Moorse invloed is terug te vinden in kastelen en forten.

 Deze accommodatie wordt aangeboden in de 15 daagse Natuur&Cultuurroute Andalusië

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: