Córdoba

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Mezquita, Judería, patio’s, tuinen, musea & flamenco

Córdoba, werelderfgoedstad aan de Quadalqivir

De gehele stad Córdoba is verklaard tot werelderfgoed. In de 10de eeuw was het de hoofdstad van de west-islamitische wereld.  Één van de meest belangwekkende bouwwerken is de moskee, de Mezquita (uit het jaar 785).  Binnen in het naastgelegen Alcázar de los Reyes Christianos, het Moorse regeringspaleis, vindt u prachtige tuinen met fonteinen.

Smalle straatjes en mooie pleintjes

De oude Joodse wijk, la Judería, met haar smalle straatjes kunt u heerlijk ronddwalen. Córdoba is natuurlijk ook beroemd  van haar vele kleurrijke patio’s.
Mooie pleinen zijn het Plaza del Potro en het grote Plaza de la Corredera. Het Plaza del Potro, met haar Renaissance fontein, was vroeger de plek waar het vee verhandeld werd en ambachtslieden hun vak uitoefenden. Hier vindt u enkele het Museum voor de Schone Kunst en het Museum “Julio Romero de Torres” en gezellige terrasjes. Op Plaza Tendillas bevinden zich vele restaurants met terras met uitzicht op verkoelende fonteinen. Ook een heel bijzonder plein in de directe omgeving is het Plaza de la Corredera, ooit de hoofdingang van het Romeinse amfitheater. Uit die tijd zijn prachtige mozaïeken opgegraven die nu te zien zijn in het Alcázar de los Reyes Cristianos Het huidige, grote plein is rechthoekig met bogen en portieken rondom, deze stijl uit Castillië, is uniek in Andalusie. Later werd het plein gebruikt als stierenvechters arena. tegenwoordig is het een autovrij plein met rondom terrasjes, restaurants en barretjes.
Verder: Musea Arqueologico, Palacio de Viana met 12 prachtige patio’s.

Ferias en Fiestas

In mei wordt de Feria de Los Patios gevierd, waarbij men strijdt om de prijs voor de mooiste patio. Deze Feria trekt heel erg veel bezoekers vanuit alle windstreken. De hele maand mei is trouwens een feestmaand in Córdoba, met ook de grote jaarmarkt. Beschikbaarheid in de diverse accommodaties is dan gering.

Accommodaties

In Córdoba heeft Ardanza een aantal bijzondere accommodaties geselecteerd van eenvoudige of wat luxere appartementen aan de mooie pleintjes van de stad,  een charmant en gastvrij hotel in een Koloniaal huis tot aan een stijlvol en luxe verwenhotel in een voormalig Palacio. Alle accommodaties in hartje Cordoba gelegen op loopafstand van de Mezquita.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: