Costa de la luz

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Eindeloze stranden, witte dorpjes, Doñana Natuurpark

 Tarifa, Conil en Vejer de la Frontera

Dit gebied met haar groene en glooiende achterland is nog leeg en ongerept, zeker vergeleken met de meeste Costa’s in Spanje. Hier vind je eindeloze witte zandstranden, kleine baaitjes, hoge rotsen en kleine buurtschappen vlak aan zee. Het strand van Bolonia met het “Claudio Baelo” – De Romeinse opgravingen tot aan het strand – is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Spanje. In het achterland liggen kleine witte vestingstadjes en een aantal natuurparken, zoals het bekende vogelreservaat Donaña natuurpark. Cádiz is de oudste havenstad van Europa en heeft een mooi oud centrum. Bezoek van uit hier de sherrybodega’s en de koninklijke paardrijdschool van Jerez de la Frontera. Of ga op dolfijn excursie vanuit Tarifa. Vejer de la Frontera is een prachtig wit vestingstadje op een heuvel van 200 meter op 10 minuten rijden van de mooiste stranden van dit gebied. Conil de la Frontera is een levendig wit vissersdorp aan het strand. In de omgeving kun je eindeloos wandelen, en in de branding van de oceaan is het goed surfen en bodyboarden. Vooral in de zomer is dit gebied erg populair bij de Spanjaarden zelf, vanuit Sevilla komt men vooral in de weekenden massaal verkoeling zoeken aan de prachtige stranden.

Cádiz

Een bezoek aan deze charmante en relaxte havenstad is niet compleet zonder een wandeling langs de havenkade. De oude stad is ingeklemd tussen de vestingwerken die uit zee oprijzen. Binnen de ring van muren en forten liggen huizen en paleizen uit de 18de en 19de eeuw, naast vervallen woonwijken met smalle straatjes en pleintjes met terrasjes. Omdat de stad op een schiereiland ligt heeft het nooit kunnen uitbreiden en is het prettig compact en bewandelbaar gebleven. Bezienswaardigheden zijn het Castillo de Santa Catalina, aan de Caleta, een bolwerk op de punt van het schiereiland. In het centrum de kathedraal, Catedral Nueva met de prachtige, opvallende gouden koepel, het Museo de Cádiz op een van de leukste pleintjes: Plaza de Minas. Verder zijn er nog een aantal interessante kerken, de barokkerk Oratorio de San Felipe Neri en de Oratorio de la Santa Cueva. De overdekte markt is zeker een bezoek waard, hier kun je voor een paar euro heerlijke tapas eten, zoals de knapperige garnalenkoekjes: de tortillita de camarones. in de omgeving zijn talloze tapasbarretjes en restaurants. Opvallend in Cádiz zijn de uitkijktorens op de daken van de huizen. Vanaf hier werden op de vissers en de handelaren uit de America’s gewacht en piraten in de gaten gehouden Een van de hoogste, de Torre de Tavira kun je beklimmen en heeft een Camera Oscura, aanrader!

Jerez de la Frontera

Jerez is de trotse en kleurrijke hoofdstad van de sherry productie. U vindt hier prachtige, historische bodega’s waar u de fino kunt gaan proeven, vergezeld van tapas. Verder is Jerez beroemd om zijn paardrijdschool, de Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra en de stoeterij net buiten de stad, de Yeguada la Cartuja. Buiten de voorstellingen om kunnen bezoekers de lessen bijwonen en een rondleiding in de stallen krijgen. Andere bezienswaardigheden zijn de uitnodigende terrasjes op de Plaza Asunción, het oude stadhuis uit 1575, Casa de Cabildo Viejo. De wijk San Mateo staat bekend om zijn flamencobars, het officiële flamencocentrum is hier ook: Centro Andaluz de Flamenco. In mei vindt in Jerez de uitbundige en gastvrije Feria del Caballo plaats.

Medina Sidonia

Medina Sidonia, op een half uur van de kust gelegen, wordt door sommigen beschouwd als de oudste stad van Europa. Dit witte vestingstadje werd gebruikt als een militaire verdedigingslocatie vanwege de verhoogde ligging zijn. De naam van de stad komt van Medina (Arabisch voor stad) en Sidonia (Sidon), wat betekent “Stad van Sidon”. Medina-Sidonia was een van de belangrijkste hertogelijke zetels van Spanje in de 15e eeuw, de geboorteplaats van admiraal, Alonso Perez de Guzmán, 7e hertog van Medina Sidonia, die de Spaanse Armada tegen Engeland in 1588 leidde. De titel van Duque de Medina Sidonia werd geschonken aan de familie van Guzmán El Bueno voor zijn dappere rol in het nemen van de stad. Het stadje met haar nauwe straatjes en mooie pleintjes heeft een aantal fraaie kerken zoals de indrukwekkende Santa María la Coronada kerk. Vanaf de ruines van het kasteel heeft u fraai uitzicht over de hele provincie Cádiz en de Atlantische oceaan

Favoriete kust

De Costa de la Luz met haar uitgestrekte witte zandstranden, kleine baaitjes en fijne wandelmogelijkheden is onze favoriete kust van Andalusië. Dit gebied heeft alles voor een onvergetelijke vakantie: Natuur, Cultuur, surfen, paardrijden, birdwatchen, gastronomie, gezellige dorpjes, fiestas en ferias en uiteraard het heerlijke trage, relaxte tempo van leven. Hier hebben we fijne accommodaties voor u geselecteerd: vakantiewoningen, kleine strandhotels, dorpshotelletjes en appartementen in de centra van Conil en Vejer de la Frontera. Luxe Posadas met zwembad en gastvrije Rurale Cortijo’s.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: