Conil de la Frontera

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Conil de la Frontera

Conil is een klein wit stadje (18.000 inwoners) aan de Costa de la Luz, een kustgebied dat voornamelijk nog Spanjaarden trekt. Hier is nog relatief weinig toerisme vergeleken met de overige Costa’s. Tot nu toe is Conil verschoond gebleven van hoogbouw en massatoerisme. Het stadje ligt direct aan het strand en is een van oorspong een typisch Andalusisch vissersdorp. Het  heeft een prachtig klein historisch centrum.

In het hoogseizoen, juli en augustus, kan het hier erg druk zijn, vooral in de weekenden is dan een redelijk bruisend nachtleven. Buiten deze maanden is het levendig maar niet heel erg druk. Conil heeft alle voorzieningen en een aantal uitstekende visrestaurants.

U kunt hier genieten van het schone zeewater en kilometers lange wandelingen maken over de mooie witte zandstranden omgeven door rotsen tot wel 30 meter hoogte.

De omgeving

Vanuit Conil de la Frontera zijn er vele mogelijkheden om tochten te ondernemen, de sfeervolle en charmante havenstad Cadíz is vlakbij, evenals Jerez de la Frontera, bekend van de fino’s (sherry’s) en de flamencomuziek. Gibraltar is ook goed bereikbaar, evenals het wonderschone natuurpark Doñana, het grootse migratiegebied voor vogels in Europa. Vanuit Sanlucar de Barrameda kunt u per bootexcursie dit gebied verkennen. In het achterland vindt u witte dorpjes. Arcos de la Frontera, spectaculair gelegen op een steile rots, ligt op een uurtje rijden.

Op 10 minuten ligt het mooie witte vestingstadje Vejer de la Frontera, met haar smalle straatjes en kleine pleintjes.

Vauit Tarifa zijn er mogelijkheden om een dagtocht te maken naar Marokko, of op walvis – en dolfijnexcursie.  In het achterland ligt ook het natuurgebied Los Alcornocales, uitgestrekte kurk- en steeneik bossen. Langs de kust zijn ook vele wandelroutes uitgestippeld. Ook fietsen en paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Een bijzonder golfresort in de omgeving van Vejer is Montemedio, met haar beeldenpark. Hier kunt u ook paardrijden.


 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: