Granada

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Het Alhambra, de Kathedraal, monumenten, historische wijken, Sierra Nevada

Granada ligt aan de voet van één van de hoogste gebergte van Spanje, de Sierra Nevada, op de vruchtbare vlakten van de Vega. Granada met haar als enige overgebleven Moorse Paleizen complex, het Alhambra, met de tuinen van de Generalife, is eeuwen lang door vele schrijvers omschreven als een toverachtige en wonderbaarlijke stad, waar de verhalen uit duizend-en-een-nacht voortleven.  Samen worden Sevilla, Códoba en Granada de Moorse Koningsteden genoemd. Ardanza brengt u er tijdens haar individuele rondreizen Andalusië.
Eeuwen geleden was Granada de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada. Granada is qua grootte de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Córdoba en Málaga. Granada heeft eeuwenoude Moorse wijken en levendige binnenstad 
Naast het Alhambra vindt u hier de Kathedraal, de Moorse wijk het Albaicin, met een wirwar van straatjes, en de zigeunerwijk Sacromonte, bekend van haar vele Flamenco-tablaos. Granada heeft al meer dan 500 jaar een prestigieuze universiteit en een bijbehorend nachtleven. Het is één van de belangrijkste Spaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostela.

Kunst en Cultuur

Hoogtijdagen in Granada zijn de Semana Santa en de “Fiestas del Corpus”. Verder zijn er vele festivals zoals een jazz festival in de herfst en een theaterfestival en internationaal festival van muziek en dans in het voorjaar.

Bezienswaardigheden zijn natuurlijk het Alhambra en de Generalife tuinen, de kathedraal, de Koninklijke kapel, Madraza, La Virgen de las Angustias kerk, San Juan de Dios kerk, Santa Ana kerk, San Pedro kerk, Colegiata del Salvador, Carmen de los Mártires, la Cartuja klooster, Archeologisch Museum, Het La Zambra Flamenco Museum, De Moorse wijk het Albayzin, de zigeunerwijk Sacromonte en Realejo Wijken.

Accommodaties

In Granada kunt u tijdens uw rondreis Andalusië overnachten in een kleinschalig appartementen complex, charmante hotelletjes in oude paleishuizen in de Moorse wijk het Albaicin, luxe charmehotels of een een schitterende gelegen, stijlvolle Cortijo in de Sierra Nevada, net buiten de stad.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: