Hotel Albaicin

Zeer centraal

Sfeervol, gastvrij en kleinschalige hotel met 17 kamers. Uitgebreid ontbijtbuffet.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Stadspaleis in hartje Albaicin

Dit kleine en monumentale hotel is gevestigd in een voormalig Renaissance paleis, gebouwd in 1503. Het hotel is met gebruik van originele materialen gerenoveerd om de 16e eeuwse sfeer te behouden. Er is een prachtige patio met ranke zuilen, waarvan twee Romaanse, omgeven door kiezelmozaïek, er zijn originele gebeeldhouwde houten plafonds. Omhoogkijkend ziet u de elegante galerijen die leiden naar de slaapvertrekken.

Indeling en faciliteiten

Er zijn in het totaal 17 kamers, de kamers zijn niet groot, maar prachtig gedecoreerd in een warme sfeer. U vindt er mooie houten balken en mooie details. Badkamers (douche) TV, minibar, kluis. Badjassen en slippers. Haardroger. Gratis Wi-fi. Verwarming/airco. Er is één kamer met zicht op het Alhambra. De andere kamers kijken op de lichte patio of op de smalle straatjes en daken van de wijk het Albaicin. Sommige kamers hebben een tweepersoonbed, andere twin beds. Er kan maximaal 1 bed bijgeplaatst worden

Er wordt een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden. In de zomer ontbijt u op de binnenplaats met haar vele planten en rotan stoelen. Het hotel heeft geen restaurant maar het gastvrije  team aan de receptie, verwijst u graag naar de beste restaurants, tapas-bars en Marokkaanse theehuizen in de buurt. Ook kan met aan de balie diverse excursies en tickets voor het Alhambra voor u regelen. (Al raden we u aan om dit al eerder, bij het boeken van uw reis te doen, informatie hiervoor ontvangt u bij uw routevvoorstel).

Omgeving

Het hotel is een van de mooiste van de oude huizen in deze wijk die tot hotel getransformeerd zijn; vriendelijk, rustig, stijlvol. Het bevindt zich in het centrum van Granada naast het Plaza Nueva. Vanuit deze locatie kunt u de omringende wijk het Albaicin met haar Mirador de San Nicolas verkennen. De zigeunerwijk Sacromonte en de Kathedraal zijn op 5 minuten lopen afstand. Ook het Alhambra is vanuit hier in een mooie wandeling van circa 25 minuten te bezoeken. De rode “Alhambra busjes hebben een halte vlakbij.

Parkeren

Houdt u rekening met het feit dat autoverkeer geweerd wordt in deze historische wijk. U kunt tot op 30 meter van het hotel komen per taxi. U auto kunt u parkeren in een van de nabij gelegen parkeergarages. Het hotel biedt een spreciaal tarief voor enkele nabijgelegen gelegenheden.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: