Sevilla

Sprankelende hoofdstad van Andalusië

Sevilla is natuurlijk een vast onderdeel van de routes die Ardanza uitstippelt in Andalusië. In deze rubriek ziet u onze accommodaties in deze stad.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Sevilla, bezienswaardigheden, informatie en tips

De sprankelende hoofdstad van Andalusië Sevilla: Kathedraal, Giralda, Reales Alcázares, Santa Cruz & flamenco tablaos

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië is misschien wel de meest sprankelende en romantische stad in Andalusië. Alles aan de stad in monumentaal en uitbundig. De Kathedraal met haar Giralda, is een van de grootste ter wereld. Daarnaast het prachtige Reales Alcázares, van oorsprong een Moors paleizen complex, met fraaie tuinen, bogen en kleurrijke Azulejos. In Sevilla vind je groene parken en pleinen met de paardenkoetsjes.
In de Barrio de Santa Cruz, de meest kleurrijke wijk van de stad, is het is eindeloos dwalen door de smalle straatjes en pleintjes met sinaasappelbomen. Hier vindt je de beste Flamenco Tablao’s, spetterende shows maar ook intieme voorstellingen in een klein cafe. Overal in Sevilla kun je terecht voor Tapas en een tinto. Het nachtleven is net zo uitbundig als de stad en haar inwoners.

In de zigeunerwijk Triana, aan de overkant van de Guadalquivir, vind je smalle straatjes en mooie kerkjes. Hier kun je aan de oever van de rivier eten in een van de vele restaurantjes.
Een bezoek aan het Museo de Baile Flamenco is een must, hier maak je kennis met alle aspecten van de Flamenco, elke avond worden hier zeer professionele flamenco-optredens verzorgd.

Fiestas en Feria’s

De “Semana Santa” de heilige week, die plaats vindt de week voor Pasen, is in Sevilla een zeer bijzonder en serieus gebeuren. Weken tevoren wordt er al geoefend met de zware beelden die in de processies met klaagzangen door de stad gedragen worden. Hoewel een indrukwekkend schouwspel wordt een verblijf in deze periode afgeraden. Het is verschrikkelijk druk in de stad en de tarieven zijn erg hoog. De ‘Feria de Abril’, de jaarmarkt van Sevilla, die normaliter plaats vindt eind april, is ook een kleurrijk en erg druk gebeuren. Mocht u graag een van deze fiestas willen meemaken dan raden we aan ver te voren te boeken, of bijvoorbeeld vanuit een andere locatie Sevilla te bezoeken, zoals Córdoba, met de sneltrein bent u in 45 minuten in de stad!

Accommodaties

De accommodaties van Ardanza bevinden zich allen in of vlakbij de Barrio de Santa Cruz, de meest kleurrijke wijk van de stad. Comfortabele appartementen waarvan enkele met privé dakterras met zicht op de Giralda, kleinschalige hotelletjes in historische panden, een High-Tech hotel in een voormalig stadspaleis of bijzonder boutique hotel met een zwembad op het dak in een prachtig pand wat vroeger diende als weeshuis. Er is genoeg keus!

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: