Cantabrië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Cantabrië in ‘Het groene Spanje’

Cantabrië is een van de regio’s in het Noordwesten van Spanje die ook wel ‘Het groene Spanje’ genoemd worden. Het bevindt zich tussen Baskenland en Asturias in. Hier vindt u de Picos de Europa, het hooggebergte wat het eerste natuurreservaat van Spanje was. Meer dan de helft van Cantabrië bestaat uit bergen. In de loofbossen in deze afgelegen gebieden komen de laatste beren van Spanje voor die in het wild leven. Verder vindt u er glooiende, groene landschappen en veel Romaanse monumenten en kerken op afgelegen plekken.

Historische steden en middeleeuwse dorpen

De hoofdstad van Cantabrië is Santander, een havenstad en elegante badplaats met een bloeiend cultureel leven. Het centrum is modern, na een grote brand in 1944 is het herbouwd. De kathedraal is weer in Gotische stijl gerestaureerd maar bezit nog een crypte uit de 12e eeuw. In Santander vindt in juli en augustus een belangrijk theater en muziek festival plaats. Op de landtong La Magdalena bevindt zich het zomerpaleis van Alfonso XIII uit 1912, waaruit blijkt hoe populair deze plaats ook bij de koninklijke familie was.
Oude steden en dorpen die een bezoek meer dan waard zijn, zijn Santillana del Mar, Comillas, met zijn bouwwerken van Gaudí,  Carmona, Bárcena Mayor en Potes, in de Picos. Aan de kust liggen mooie vissershavens en plaatsen. Zowel de kust als de binnenlanden zijn een ideale, landelijke vakantiebestemming.

Parque Nacional de los Picos de Europa

Deze bergen werden door zeelieden die naar huis terugkeerden de “Toppen van Europa” genoemd omdat ze vaak de eerste aanblik van hun vaderland vormden. De bergketen, het grootste Nationale Park van Europa bestrijkt de regio’s Asturias, Castilla y Leon en Cantabrië en vormt een afwisselend landschap: Dan weer is het gebergte diep ingesneden door kloven terwijl elders groene valleien liggen met verspreide boerenhoeves en boomgaarden. Hier wordt de beroemde blauwe Cabrales Kaas gemaakt. Dit gebied leent zich bij uitstek voor sportieve activiteiten.

Cuevas de Altamira

De grotten van Altamira bevatten Prehistorische kunst die tot de mooiste ter wereld wordt gerekend. De vroegste gravures en tekeningen dateren uit 18.000 v C. Ze zijn ontdekt in 1869. De beroemde wisenten uit 13.000 v C. zijn in felle kleuren geschilderd waarbij de contouren van de rotsen zijn gebruikt om hun beweging te benadrukken. Ter bescherming van de schilderingen is de toegang tot de grotten beperkt.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: