Cuenca

Posada met 27 kamers, verschillend van omvang en faciliteiten.

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada in historisch centrum van Cuenca

Deze Posada is gesitueerd in een monumentaal pand in het oude centrum van Cuenca. Het oude gedeelte van Cuenca is prachtig gelegen op een smalle rots die de rivieren Júcar en Huécar van elkaar scheidt. Beroemd zijn de op de rand van de rotswand balancerende ‘casas colgantes’ (de hangende huizen). De stad is tot werelderfgoed verklaard.

Indeling en faciliteiten

Één van die hangende huizen is deze Posada, een gebouw uit de 17e eeuw. Vanuit het huis heeft u spectaculaire uitzichten over de kloof van de Huécar rivier. De gemeenschappelijke ruimten van dit hotel staan vol antieke meubels en merkwaardige objecten. Het hotel bestaat uit een paar panden, die met elkaar verbonden zijn door gangetjes en trapjes. Overal vindt u intieme hoekjes en doorkijkjes.

De 27 kamers zijn allen verschillend van omvang en eenvoudig, maar comfortabel ingericht. Ze hebben een douche of bad, centrale verwarming en een minibar. Sommige kamers hebben een balkon.
Er is een salon en een eetzaal met schitterend uitzicht waar tapas en andere kleine gerechten geserveerd worden.

Omgeving

De provincie Cuenca ten oosten van Madrid bestaat uit drie verschillende gebieden: de Serranía in het oosten en noorden met rotsmassieven, de uitgestrekte vlakten van La Mancha in het zuiden en de licht glooiende Alcarria in het noorden met een rijke variëteit aan bloemen en planten.

De hoofdstad Cuenca ligt 1.000 meter boven zeeniveau op een plateau tussen de Júcar en zijn zijrivier Huécar en is beroemd door de ‘hangende huizen’, mooie musea, waaronder het Museo de Bellas Artes, een zeer fraaie Plaza Mayor en de kathedraal.
Andere mooie stadjes in de provincie zijn Huete, Priego, Belmonte en Alarcón.

Parkeren

De bereikbaarheid en parkeren in het oude centrum is lastig. Geadviseerd word om uw auto in de nieuwe stad (beneden) te laten en per taxi naar uw hotel te gaan.

Deze accommodatie maakt deel uit van (verlenging van) de Cultuur&Natuur rondreis door Midden Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: